Hialuronsav: a szépség egyedülálló alapanyaga

Mosolygó hölgy

A XX. század 2. felében a hialuronsav az égési sérülések, illetve a szemműtétek utáni gyógyulást segítette. Csak ezután csinált sztárt a kozmetikai ipar a hialuronsavból. Beindult a hialuronsavval készülő krémek, szérumok és arcpakolások gyártása... Most pedig egyre közkedveltebb. Miért?

A testben is van hialuronsav

A testünk közvetlenül termeli. Az ízületekben, a kötőszövetekben, a bőrben és a szemben is megtalálható. Mindenütt hasonló feladatot lát el, azaz biztosítja a szilárdságot, a rugalmasságot, a hidratálást, valamint a kollagén termelést és serkentő képességének köszönhetően kiválóan regenerálja a megkopott szöveteket.

A hialuronsav pont a regenerálásban és a hidratálásban utolérhetetlen. Ha fogna 1 ml tiszta hialuronsavat, az akár 4000-6000 ml (azaz 4-6 liter!) vizet is megkötne, amit ráadásul később fokozatosan újra vissza is juttatna (a bőrbe)! Ez a képesség a regeneráló potenciállal együtt első helyre emelte a hialuronsavat az öregedésgátlásban, a száraz illetve érzékeny arcbőr, valamint a száraz haj ápolására szolgáló kozmetikumokban. Szinte varázslatosan gondoskodik róluk. Mi mindent tud?

A hialuronsav arcbőrre gyakorolt hatása

  • Intenzíven hidratálja az arcbőrt.
  • Felszámolja a szabadgyököket, ezáltal megelőzi a külső környezet hatására bekövetkező ráncosodást.
  • Támogatja a természetes kollagén termelést és az érett bőrben segíti a kollagén és elasztikus szövetek közötti hely feltöltését (vagyis a növekvő évek száma ellenére megőrzi a fiatalos megjelenést).
  • Helyreállítja a bőr rugalmasságát és szilárdságát.
  • Támogatja annak regenerálódását és természetesen üde megjelenését.
  • Esztétikai gyógyászatban történő alkalmazás során még a viszonylag mély ráncokat is képes kiegyenlíteni.

Fontos a koncentráció és a tömeg

A készítményekben többféle koncentrációban (ami minél magasabb, annál jobb) és ún. molekulatömegben találkozhat vele. Minél alacsonyabb a molekulatömeg, annál jobban be tud hatolni a sejtekbe. Azonban ez már tudomány, ami nem mindig olvasható le a címkéről. Mi mindent érhet el a hialuronsavval?

Hialuronsavas kozmetikumok

Hialuronsavas kozmetikumok

Hialuronsavas szérum

Collistar Pure Actives egy liftinges szérum, amely rögtön három különböző molekulatömegű hialuronsavat tartalmaz, ezáltal a sejtekben és a felszínen is hat. Segít a sejteknek megkötni a vizet, kifeszíteni, valamint üdén és rugalmasan tartani a bőrt. A Lancôme Génifique Advanced is teljesen fantasztikusan működik, mivel ebben is van „fiatalság aktivátor“ és az arcbőrre jó hatással bíró probiotikum.

Hialuronsavas arckrém 

Mindenképpen érdemes kipróbálni a Filorga NCTF Reverse Mat® hi-tech feszesítő fluidot, melyben a hialuronsavat kollagén, antioxidánsok és revitalizáló NCTF® összetétel egészítik ki.

Hialuronsavas szemkörnyékápoló

A szemkörnyék hidratálására a La Roche-Posay Hyalu B5 kiváló, mivel táplálja és fiatalítja is a szemkörnyéki finom bőrt. Utána folytathatja az ápolást ugyanennek a termékcsaládnak a nappali krémjével.

Hialuronsavas arcpakolás

Dermacol HT 3D egy kellemesen frissítő 30+ hidratáló pakolás, ami finomítja és fiatalítja az arcbőrt, és képes újból beindítani a saját kollagén termelését is!

Hialuronsavas smink

Amennyiben szeretné a hialuronsav nyújtotta ápolást sminkeléskor is élvezni, próbálja ki a By Terry Face Make-Up átlátszó púdert, ami csodálatosan bársonyos színezetet ad neki.

Hialuronsavas hajápolás

Ismeri már a Schwarzkopf Professional BC Bonacure Moisture Kick hajszérumot? Ez az egyedülálló hajszérum a napsütés és tenger által igénybe vett hajat is új energiával tölti fel. Nyárra jobbat nem is kívánhat!

 

Ui.: Amennyiben érdekli, hogy hogyan nyerik ki a hialuronsavat... régebben ez egy kicsit sokkoló volt, mert kakastaréjból vonták ki. Manapság viszont a tudósok már speciális, barátságos baktériumfajtákból vonják ki.

Szerző: Jana P