Hét tipp a nyári hajápoláshoz

A felforrósodott városi utcácskák, a teraszon való pihenés, a tenger, a homok… A napocska rendesen igénybe veszi a haját, akárhol is legyen. Összeírtunk néhány  tanácsot, ugyanis a hajkoronájának legalább annyira szüksége van a védelemre, mint a bőrének.

summer

1.TIPP

Ne vigye túlzásba a hajmosást

A mindennapi hajmosás már csak azért sem ajánlott, mert eltávolítja a haj számára nélkülözhetetlen olajokat. Ezért engedjen a hajának is egy kis nyári szünetet, és váltson át a száraz samponok használatára. Ezek felrázzák és illatosítják a hajat, így az még frissnek is néz majd ki. Amikor pedig már nem lehet tovább elodázni a hajmosást, olyan sampont válasszon, amit kifejezetten a napnak kitett hajra fejlesztettek ki, mint például ez a Schwarzkopf Professional sampon.

schwarzkopf

2. TIPP

A kondicionáló a király

A hajkorona sem nélkülözheti a hidratálást és táplálást, mivel nyáron a napsugarak megfosztják ezektől. A francia Klorane Ylang- Ylang valóban eleget tesz az ígéretének, azaz hidratálja a nap által igénybe vett hajat, így az jól kifésülhetővé válik. És van még valami a DIY (= Do It by Yourself) rajongók számára? Hetente legalább egyszer öblítse át a haját almaecettel. Részben képes helyettesíteni a kondicionáló hatását, és a klór kedvezőtlen hatásától is véd.

klorane

3.TIPP

Nem mindegy a hajpakolás sem

A haj számára nyáron a pakolás olyan, mint a tökéletes szerelem. Adjon a megfelelő hajpakolásnak legalább 10 percet, és az csodákat művel a hajával. Vigye fel a teljes hajhosszra, egészen a tövektől a végekig hajmosás után, de akár előtte is. Heti egy alkalommal mélyreható ápolással is kényeztetheti a haját, és a pakolást egész éjszakára rajta hagyhatja. Ilyenkor azonban érdemes törülközőbe vagy más lepedőbe csavarni a haját. A TOP nyári UV-szűrős pakolások közé tartozik a regeneráló Kérastase Soleil , illetve az aloe verás Serie Expert Solar Sublime is.

summer tips

4.TIPP

Kevesebb hő

Nyáron épp elég a forróság ahhoz, hogy ne kelljen a hajának még többet elviselnie. Ezért próbálja meg kiiktatni a hajszárítót, a hajvasalót és a hajsütőt. A természetes meleg mégiscsak jobban és egészségesebben szárítja meg. Válasszon olyan öblítést nem igénylő ápolót, ami kisimítja a tincseit, és segít nekik szépen megszáradni. Próbálja ki a 2 az 1-ben regeneráló és erősítő kúra hatását, vagy válasszon olyan remek nyári termékeket, melyek védik, ugyanakkor megújítják a hajszálakat.

summer tips

5.TIPP

A klórnak már esélye sem lesz

Élvezi a medencében töltött pillanatokat, és szeret úszkálni? Úgy bizonyára tudja, mi mindenre képes a klór a hajjal. Főleg a szőkék esetén, akiket akár szép zöldre is át tud festeni. Viszont van erre is megoldás. Úszás előtt alaposan áztassa be a haját (de ne samponozza) a zuhany alatt, és ezzel meggátolja a klór kellemetlen hatását.

6.TIPP

Fejvédelem

Mostanság mindenféle kalap, sildes sapka és kendő trendi, ezért semmi oka nem lehet arra, hogy miért ne tenné a fejére, ha egész nap a napon tartózkodik. Nem csak az érzékeny fejbőrét védi vele, de a napszúrást is elkerülheti. A hajvédő spray is gyorsan és egyszerűen gondoskodik a haj egészségéről, és szinte semmi helyet sem foglal el a táskájában. Próbálja ki például a Serie Expert Solar Sublime spray-t.

solar sublime

8.TIPP

Felejtse el a festést

Igen, mi is tudjuk, hogy ez nem annyira egyszerű. De legalább nyaralás előtt próbálja meg elkerülni a hajfestést. Miért? Mert a festék a sós víz és a napsütés hatására minden fényét elveszti. Nyaralás előtt hagyja inkább visszavágni a fodrászatban a hajvégeket, mert az nyáron csak jót tesz a hajnak. Válasszon nap által igénybe vett, festett hajra való ápolókat magának.

kérastase

Önnek is vannak a nyári hajápolással kapcsolatban további tippjei? Ne tartsa magában, és ossza meg velünk a hozzászólásban!⏬