Hajrá – hajra fel! Hogyan dúsítsuk a lelapult hajat?

Lelapuló haj

Odahaza a tükör előtt szuper hajkölteményt alkotott, de az még azelőtt lelapul, mielőtt becsukná maga mögött az ajtót? A túlzottan vékonyszálú hajjal megbirkózni nem a legkönnyebb feladatok egyike, de megfelelő hajdúsító készítményekkel és néhány ügyes ötlettel biztosan megküzd ezzel. A vékonyszálú hajból is lehet olyan TOP frizurát alkotni, amelyet mindenki irigyelni fog. Hoztunk pár trükköt, amivel túljárhat a lelapuló haj eszén.

Hogyan tehető dúsabbá a haj már a hajmosás során?

A lelapult haj gondozása pontosan a hajmosással kezdődik és a helyes eljárás nélkül nem érhet el nagy sikereket. Válasszon olyan hajdúsító készítményeket, amelyek könnyed összetételűek és túlzottan nem veszik igénybe haját. És mi a legfontosabb? Ne feledkezzen meg minden hajmosás szentháromságáról:

  • A sampon – Egy hajmosás alkalmával ideálisan két körben is használjon sampont, hogy biztos legyen abban, hogy kimosta az összes hajformázó készítményt és szennyeződést.
  • A kondicionáló – Ezt mindig csak a haj alsó felére vigye fel, soha ne a gyökerekhez és a bőrhöz.
  • A hideg víz – Nem szükséges összeszorítani fogait és elviselni a jeges vízzel való hajmosást kezdettől a befejezésig. Alakítson ki melegebb vízzel történő kellemes szokást, amelynek során szépen kimosódik az összes készítmény. A hajmosást fejezze be hideg vizű öblítéssel, ezáltal felélénkül a bőr vérellátása és a hajas felület szépen bezárul.

Hajkoronáját szó szerint megemeli a Redken High Rise Volume hajszálvastagító sampon. A filloxan hatásának köszönhetően nem csupán a hajtöveknél emelkednek fel a hajszálak, hanem azok optikailag is dúsabb hatást keltenek!

A végeredményt támogatja az ugyanezen sorozathoz tartozó Redken High Rise Volume kondicionálóval vagy pedig az Alfaparf Milano Semi Di Lino Volumen kondicionálóval, amely ezen felül biztosítja a könnyebb kifésülést is.

A Shu Uemura Muroto Volume tömegnövelő sampon a tengervíz segítségével birkózik meg a túlzottan vékony szálú, lesimuló hajjal. Hajkoronája ezáltal nemcsak tökéletesen tiszta, hanem olyan térfogatú is lesz, amely ténylegesen tartós. Miután megérzi a sampon illatát, már nem is fog semmi másra vágyni!

ÖTLET: Hogyan lehet még más módon is kifogni a lesimuló hajon? Heti egy alkalommal a hajápolási rutint bővítse ki a Shu Nemura Mutoro Volumen pakolással, amely biztosítja a hajszálak számára a szükséges tápanyagokat a tengervíz és ásványi anyag tartalomnak köszönhetően. A pakolás a géltextúra révén feleslegesen nem megterhelő, ezért a dúsítás tartós marad.

Hogyan szárítsa haját a dúsítás érdekében?

A szárítás során talán soha nem is maga a helyes eljárás a fontos, hanem sokkal inkább az, hogyan szeretné a haj tökéletes dússágát kivarázsolni. Ám figyelmet érdemelnek azok a készítmények is, amelyeket a szárítás előtt alkalmaz a még nedves hajra. Ugyanis pont ezekben a percekben tudja megadni mindazt a hajnak, ami a tökéletes frizura kialakításához nélkülözhetetlen.

Mielőtt hajszárítót vesz a kezébe, használja a Moroccanoil Volume Volumen Mist permetet, amely gondoskodik a haj térfogatáról a gyökereknél. Ha a hajdúsító spray-t jobban kedveli, akkor használja a Goldwell StyleSign Ultra Volume Double Boost készítményt.

Most következik az a segítőtárs, amely nem hiányozhat – ez pedig a hővédelem! Szerencsére készleteink között szerepel egy olyan szuper kombináció, amely biztosítja a hővel szembeni védelmet, ugyanakkor a haj megnövelt térfogatát is és a tökéletes ragyogást. Megbízhat a TIGI Bed Head Superstar termékben, nevét igazán megérdemelten viseli.

Ne feledkezzen meg a helyes „dúsitó“ technikáról. Szárításkor ideális a hajat egyes tincsekre osztani. Ezeket tekerje nagyobb kör alakú hajkefére (a méretét hajának hossza és sűrűsége alapján válassza meg) és a hajszárítót mozgassa mindig a haj növekedésének irányában. Ha az elért eredmény nem tűnik elegendőnek, próbálja meg a haját előrehajolva szárítani.

Tegyük dússá a lelapuló hajat

Hajformázás a dús hatásért

Végre sorra kerül a legszórakoztatóbb rész is, melyet ugyanakkor nem szabad lebecsülni. Ismételten a vékony szálú hajra készült termékekből válasszon, de egyúttal ne essen túlzásokba. Hogyan is dúsítsuk a hajat az utolsó fázisban?

  • A frizura kialakítását megelőzően használjon hajdúsító púdert vagy habot, amely a hajat még egy kicsit megemeli.
  • A tupírozás ideális megoldás hajfonat vagy különféle kontyok formázásához. Segítségül használjon BrushArt Hair kefét a hajtérfogat növeléséhez, haladjon vékony tincsenként és húzza felfelé a hajat a fejhez, körülbelül a hossz felétől. Kis idő múlva úgy fog kinézni, mintha az Eastwicki boszorkányok versenyén indulna, de a végső simítások után a hajtérfogat és a teljes hatás minden bizonnyal tökéletes lesz.
  • Nem kívánja összefogni a haját, hanem szép hullámokat szeretne? Hajsütővas vagy hajcsavarok használatát követően hajvasalóval próbáljon minden fürtöt egyenként a fejtetőhöz rögzíteni és akkor engedje le azokat, amikor már teljesen lehűltek.
  • A hajlakk a legutolsó elem. Kipróbálhatja az édesanyáink, sőt lehet, hogy már a nagymamáink által is régóta ismert trükköt és előrehajolva végezze el a lakkozást – ám ez elég nagy felfordulást okozhat. A frizura formája kezdetben ugyanis túlságosan is nagy tömegű és az ilyen lakkozás hatása rövidtávú.

VÉGÜL EGY ÖTLET: vigyázzon a mennyiségekkel! Nagyobb számú hajformázó készítmény nem eredményez nagyobb térfogatot. A termékeket csak a szükséges mértékben használja és feleslegesen ne terhelje a hajat.

Nos hát, ismerte valamennyi hajdúsítást célzó ötletünket? Ha maradt még valamilyen rejtett ütőkártyája, amiről nem esett szó cikkünkben, ossza meg velünk!