Hajhullás

Fél a hajhullástól? Nincs egyedül. A hajhullás minden embert érint – például egy hajmosásnál akár 300 hajszálat is elveszíthetünk. Egy egészséges embernek hozzávetőlegesen 100 000 hajszála van. A kopaszodástól abban az esetben kell félni, ha túlzott hajhullásra leszünk figyelmesek, és hajcsomókat szedünk össze nemcsak hajmosás után, hanem bárhová is megyünk. A megelőzés a legjobb gyógymód, ez a mondás a hajhullás esetében is érvényes. A hajritkulásnak több oka lehet. Fontos szerepet játszik az ember kora, az öröklődés, az életstílus és a hajunkról való gondoskodás.

Hajhullás

Hajhullás a nők esetében

A hölgyeknél hamarabb beszélhetünk hajritkulásról, mint kopaszodásról. A fejünk egyes részein a hajszálak könnyebben kihullanak, például a fejtető közepén, a választékoknál, vagy a forgóknál. A rövidtávú hajritkulás lehet a stressz vagy a helytelen életstílus következménye. A hosszútávú hajhullást gyakran a hormonális egyensúly felborulása okozhatja, amelyet például a nem megfelelő fogamzásgátló használata válthat ki. A természetes hormonális egyensúly felborulása például szoptatásnál vagy változó korba lépésnél következhet be.

A hajhullás többnyire a szoptatás befejeztével elmúllik és a haj növekedése a hajhagymákból újra megkezdődik. A változó kori nagymértékű hajhullást megakadályozhatjuk a megfelelő étrendkiegészítők használatával és a fejbőrünk, illetve a hajunk sajátos ápolásával.

Hajhullás a férfiak esetében

Az uraknál a hajhullás leggyakoribb oka az Androgenetikus alopecia nevezetű hormonális kilengés, amelyet a féri nemi hormon, a tesztoszteron túlzott termelése vált ki. Az első tünetek közé tartozik a hajritkulás és a kisebb kopasz foltok megjelenése. Mivel örökletes problémáról van szó, a haj mennyisége és minősége is befolyásolható. Szerencsére a piacon számos minőségi hajhullás elleni termék található, amelyek a férfiak hajhullási problémáin tényleg segítenek.

A hajhullás kezelése

Abban az esetben, ha rövidtávú hajhullásról van szó, ajánlatos az életmód változtatása, több pihenés és vitaminokban gazdag élelmiszerek fogyasztása – elsősorban B-vitaminokban.
Ha Ön is a túlzott hajhullásól szenved, több figyelmet kelle szentelnie a mindennapi hajápolásra, különosen speciális hajhullás elleni szereket kellene használnia. Javasoljuk az aminexil tartalmú szérumok használatát, amelyek megakadályozzák a kollagén megkeményedését, mindenekelőtt a gyenge hajszálak kihullásának megelőzése képpen.

A hajhullás elleni minőségi termékekből a következő anyagoknak nem szabadna hiányozniuk: Pro-Keratin és polifenol. Ezek az anyagok erősítik a hajszálakat, és az aminosavak, illetve az egyéb anyagok segítségével védik a hajgyökereket a szabad gyökökkel szemben.

A hajhullás elleni termékek használatával, a samponoktól egészen a különböző szérumokig, biztosítja a haj szerkezetének visszaállítását. Ezek a termékek ápolják az érzékeny fejbőrünket is, amely ápolását gyakran hajlamosak vagyunk elhanyagolni.