Givenchy parfümök

A Givenchy parfümök kitűnnek a különleges eleganciájuknak hála, melyek megtestesítik az igazi érzékiséget és szimbolizálják a tiszta szépséget. Maga a márka alapítója – Hubert de Givenchy, a cége mottóját követte, miszerint - öltöztessük fel a világ összes hölgyét. Ez a gondolat már elárulhatta Önnek, hogy a Givenchy márka központjában mindig a hölgyek álltak. Ez a tény viszont nem jelenti  azt, hogy a híres divattervező megfeledkezett volna a férfiakról, hisz az Ő vezetése mellett több fényűző férfi kollekciók, divat kiegészítők is megjelentek, valamint nem szabad elfeledkeznünk az egyedülálló férfi parfümökről sem.

A Givenchy márka története

Hogyan indult ez a hihetetlen, mondhatnánk álom karrierje a francia Hubert de Givenchy -nek? A divat iránti szeretetet mindig érezte magában a fiatal Hubert, éppen ezért 17 évesen Párizsba ment, hogy tapasztalatokat szerezzen. Több neves francia divattervező divatszalonjában is dolgozott segédként. 1952 -ben úgy döntött, hogy megalapítja saját divatszalonját. A híres modellek az első Givenchy kollekciót a divattervező Monceau Park – ban lévő lakásában mutatták be. Ez a „lakás“ bemutató szenzációvá vált. Amikor 1955 -ben New York -ba ment, már ismert volt. Az egyik nagy álma vált valóra, amikor Marlena Dietrich színésznő bemutatta őt a híres Cristobal Balenciaga divattervezőnek, aki segítő kezet nyújtott Hubertnek.

Givenchy a filmvilágban

Szintén sorsdöntő találkozás volt Givenchy életében, amikor megismerkedett Audrey Hepburn színésznővel, akinek ezek után elkezdett ruhákat tervezni. Ezt követően gyorsan ívelt felfelé a karrierje, olyan hírességek tartoztak a megrendelői közé, mint pl. Windsor hercegnője, Grace Kelly monacói hercegnő, valamint az USA first lady -je Jacqueline Kennedy. Givenchy pályafutása során rengeteg elismerést gyűjtött be, sőt még lovaggá is ütötték.

Givenchy parfümök

Givenchy parfümök

A Givenchy márka illatai nagyon kifinomultak, úttörőek és eredetiek. Ugyanúgy mint a divatnál, a parfümök tervezésénél is leginkább a hölgyek inspirálták, mely sugallja a Givenchy márka ismert értékeit. Az első parfüm 1957 -ben volt bemutatva és azonnal bestseller lett. A legkedveltebb Givenchy parfümök közé tartozik kétségkívül a Hot Couture női illat is, mely speciálisan az eleganciát és a minőséget kereső hölgyeknek készült. Az egyszerű, de hatékony összetételének köszönhetően a Hot Couture ellenáll az idő múlásának és a változó divatirányzatoknak. Szintén nagyon ismert az Ange Ou Démon női illat, mely a játékos lelkével és könnyed provokálásával tűnik ki. Az utóbbi időben lett nagyon népszerű a női és férfi duó, mely a Givenchy Play nevet viseli. A mindennapi szürkeségből való kitörést szimbolizálja, jelképezi a kötetlenséget, tiszta értelmet és a szabadságot. Ennek az illatnak az arca a híres énekes Justin Timberlake, aki a fényűző reklámkampányhoz kölcsönözte sármját és természetes karizmáját.