Fontos a tökéletes intim higiénia

Minden hölgy és lány intim testrészei egy kicsit más ápolást igényelnek, mint a többi testrész. Ez mindenekelőtt annak tudható be, hogy az intim testrészeknek specifikus környezetük van, enyhén savas pH és természetes baktériumflóra, mely biztosítja az immunitását a nemi szervek nyálkahártyájának. Amennyiben ez az egyensúly felborul, akkor különböző gyulladások, fertőzések vagy más nőgyógyászati problémák alakulhatnak ki, melyeket égő, viszkető érzés, bőrvörösödés vagy kellemetlen szagú hüvelyi folyás kísér.

test intim higiénia ápolás


A nemi szerv természetes savas pH környezete gyakran felborul a különböző hatásoknak köszönhetően, mint amilyen a menstruáció, menopauza vagy terhesség. Negatív hatással  lehetnek a hüvelyi nyálkahártya baktériumflórájára az antibiotikumok vagy hormonális antikoncepció tabletták, tamponok használata, esetleg szauna vagy medence látogatása. Fontos szerepet játszik még a stressz, fáradtság, nemi közösülés vagy légmentes ruházat viselése során fellépő kipállás.

Ahhoz, hogy sikerüljön megőriznie az intim testrészek savas környezetének természetes egyensúlyát fontos, hogy ne használjon olyan készítményeket, melyek nem ezen testrészek ápolására lettek kifejlesztve. Gondolunk itt az általában parfümözött tusoló készítményekre vagy lúgos szappanokra. Az ilyen alkalmatlan kozmetika gyakran a fő oka a már említett egyensúly felborulásának.

A női intim testrészek ápolására speciális készítményeket fejlesztettek ki, melyek gyengéden tisztító hatásúak, valamint segítik az egészséges baktériumflórát, mely a gyulladásokkal szemben védi a nemi szervet. Mindenekelőtt gélekről, fluidokról, emulziókról vagy habokról beszélünk. Ezek a készítmények tökéletes higiéniai kényelmet biztosítanak, valamint megelőzésként szolgálnak a gyulladások és hüvelyi folyás kialakulásával szemben, valamint csökkentik a már meglévő nőgyógyászati panaszok gyógyulási idejét. Az intim higiéniára való speciális készítmények általában parfüm mentesek és nem tartalmaznak semmiféle irritáló összetevőt. Mindennapi alkalmazásra ajánlottak, használatát követően az intim testrészek tökéletesen tiszták maradnak, kellemetlen szag vagy égő érzés nélkül.

lactacyd

Nagyszerű tipp például a Lactacyd Femina emulzió az intim higiéniára. Ez a termék a tejsav összetevőjével vált különlegessé, melyet a női szervezet természetesen is előállít. Ennek hála megújítja és megtartja a természetes, enyhén savas környezetét az intim testrészeknek és segíti megvédeni a gyulladásokkal szemben. Ezzel egyidejűleg enyhíti azok kellemetlen tüneteit.

Szintén kipróbálhatja az A - Derma Derm´Intim gélt speciálisan alacsony 5,5 pH értékkel vagy a Nivea Intimo Double Effect 2v1 különleges tisztító emulziót. Ez nemcsak a tejsav összetevőjével és gyengéd tisztító hatásának hála különleges, hanem a hidratáló avokádó olaj tartalmának köszönhetően lehetővé teszi az intim testrészek borotválását a bőr kellemetlen irritációja nélkül.

Kaphatóak még speciális szappanok is az intim testrészek tisztítására, mint például a Klorane Dermo Pain Creme. Arra az esetre, ha nincs lehetősége lezuhanyozni vagy egész napon át frissnek szeretné érezni magát használhatja az intim higiéniára szolgáló nedves papírtörlőket, melyek nagyszerű higiéniai kényelmet biztosítanak, és a kis csomagolásának köszönhetően bárhová magával viheti.