Fiatalodjon a mikrotűs kezelésnek köszönhetően

Mikrotűs kezelés a fiatalos arcért

MIÉRT ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI A MIKROTŰS KEZELÉST?

A mikrotűs kezelésnek köszönhetően Ön beindítja a kollagén és elasztin termelést és elősegíti a hatóanyagok közvetlenül a bőrbe való gyorsabb felszívódását. Ennek a módszernek a segítségével könnyedén meg tud küzdeni a ráncokkal, hegekkel, pattanásokkal, élesebbek lesznek a kontúrok illetve sikerül megoldani a nem egyenletes pigmentáció problémáját. A férfiaknál ugyanakkor támogatja a haj és a szakáll növekedését.

MIT JELENT A MIKROTŰS KEZELÉS?

Ez a módszer, aminek az angol neve microneedling, a bőr önmegújító képességének és regenerációjának elvén alapul. A kezelés egy speciális eszköz, a dermaroller segítségével történik, ami nem más, mint egy kis henger sebészeti acélból készült mikrotűkkel, amelyek egy könnyed masszázs során a kezelés helyén kis szúrásokat okoznak. A bőrben ilyen módon ösztönzik a kollagén, elasztin és más hasznos anyagok termelését. Nem, nem kell félnie, a szúrások ténylegesen mikroszkopikus méretűek, a dermaroller használatát követően maximum enyhe pírt figyelhet meg. Leggyakrabban ilyen módon az arcbőrt és a nyakat, a dekoltázs területét, a kezet, de adott esetben a fej bőrét szokás kezelni.

HOGYAN KELL FELKÉSZÜLNI A DERMAROLLER KEZELÉSRE?

Ne féljen, kis gyakorlattal játszva képes lesz ezt megoldani. A dermarollert mindig a tiszta, a sminktől tökéletesen megtisztított, zsírnyomok nélküli arcbőrre alkalmazza. A dermahengert minden alkalommal legelőbb öblítse le forró vízzel és fertőtlenítse. Erre használhat alkoholos arcvizet vagy gyógyszertárból beszerezhető fertőtlenítőszert. Semmilyen esetben ne használja a dermarollert a sminktől meg nem tisztított arcbőrre, annak állapota csak romlana.

HOGYAN KELL A DERMAROLLERT HASZNÁLNI?

Haladjon végig a dermarollerrel a kiválasztott területen (például a homlokon) körülbelül négyszer, és pedig vízszintesen, függőlegesen és átlósan, anélkül, hogy a dermahengerre nagyobb nyomást fejtene ki. Eközben finom csípést vagy égető érzést érezhet, ám ez ne riassza el, ezek szokványos reakciók. Ilyen módon folytassa mindazokon a helyeken, amelyeket kezelni óhajt. Ezt követően várjon egy kicsit, nyugtassa meg arcbőrét például termálvízzel és a jobb hatás érdekében alkalmazzon szérumot vagy krémet. Ezek a dermaroller használatának köszönhetően sokkal gyorsabban és jobban fognak felszívódni, tehát hatékonyabbak lesznek. Kezdetben ajánljuk, hogy használjon nyugtató készítményeket; mindaddig, amíg meg nem állapítja, hogyan reagál bőre a dermarolleres kezelésre, majd ezt követően próbálkozzon erősebb készítményekkel, például C-vitaminnal vagy retinollal. A mikrotűs kezelést körülbelül egyszer egy héten alkalmazza, a bőr tűrőképességének függvényében.

KINEK AJÁNLOTT A MIKROTŰS KEZELÉS?

Nőknek és férfiaknak, tehát mindenkinek, aki szeretné bőre állapotát javítani és bőrét újjáéleszteni. A nők esetében segíti a ráncok csökkentését, a petyhüdt bőr kisimítását és a pattanások, hegek és pigmentfoltok megszüntetését, valamint hatékony a narancsbőrrel vagy a striákkal való harcban. A férfiaknál elősegíti a szakáll és a haj jobb növekedését, ezen a téren kiváló eredményei vannak.

A használatot követően mindig helyes valamilyen készítményt alkalmazni az adott területen, tehát a comboknál narancsbőr elleni szérumot, az áll esetében szakáll növekedését támogató szérumot, a fejnél pedig hajnövekedésre szolgáló készítményt.

HOGYAN KELL KIVÁLASZTANI A LEGJOBB DERMAROLLERT?

Először gondolja végig, hogy melyik testrészére fogja használni. A bőr vastagsága minden testrésznél más és más, ezért az arcra nem használhat ugyanolyan hosszúságú tűket, mint a narancsbőr kezelése során.

Tippjeink:

  • Kezdőknek: Zoë Ayla Micro-Needling Derma Roller mikrotűs eszköz az arcra. A 0,5 mm hosszúságú tűk segítségével, fájdalommentesen és kíméletesen megbontja a bőr felső rétegét, beindítja a kollagén termelést és a gyógyító folyamatokat.
  • Haladóknak: âme pure CIT Face Roller mikrotűs eszköz az arcra. Valamivel hosszabb, 0,75 mm nagyságú tűkkel rendelkezik, amelyek segítségével mélyebbre hatol a bőrbe, ahol beindítja a regenerációs és újjáélesztő folyamatokat.
  • Testre: âme pure CIT Body Roller mikrotűs eszköz testre, amely a bőrápolás nagyszerű kiegészítője. A 0,75 mm hosszúságú tűknek köszönhetően alkalmas a striák, a cellulitisz kezelésére, valamint a bőr általános feszítésére és vérellátásának fokozására.

A MIKROTŰS KEZELÉS ALAPELVEI:

  • 1. A dermarollert használat előtt mindig fertőtlenítse.
  • 2. Kezelést csak a sminktől tökéletesen megtisztított és tiszta arcbőrre végezzen.
  • 3. Soha ne használja a dermarollert, ha akut fázisban lévő pattanásai vannak, ha allergia, ekcéma vagy bármilyen akut bőrsérülés vagy károsodás állt elő. Mindig várja meg, amíg ezek a tünetek elmúlnak.
  • 4. A dermarollert ne használja közvetlenül napozás előtt vagy azt követően.
  • 5. A bőrt a használatot követően mindig kezelje az adott testrészre alkalmas készítménnyel.