Ezekre a termékekere lesz szükségük a férfiaknak!

 

férfi kozmetika

Most egy kozmetikai mini „útleírással“ jelentkezem. Zanzibár nincs közel, így kétszer is meggondolandó, hogy mit viszünk magunkkal. Mire lehet szüksége egy férfinak ilyen egzotikus nyaraláson? A kozmetikai készletem tökéletes volt, nem vittem semmi feleslegeset és nem is hagytam itthon semmi fontosat. Ezért is döntöttem úgy, hogy megosztom Önökkel a tapasztalataimat, megkönnyítve ezzel a nem nagyon kedvelt csomagolás folyamatát.

 

Wilkinson Quattro

Nem is kezdhetem mással, mint a borotválkozással. Egy pár napig biztosan ki lehet bírni borotválkozás nélkül és utazó szakállt növeszteni, de nem mindenki szeretné bosszantani ezzel a párját. Én egy nagy tesztelés során próbáltam ki ezt a borotvát, mely kellemes meglepetést okozott. A négy titán penge már egy húzással tökéletesen simára borotválja a bőrét. A Wilkinson borotvát valóban csakis ajánlani tudom.

Férfi kozmetika

 

Castelbel Portus Cale Pink Pepper & Jasmine

Most azt várják, hogy borotválkozó hab vagy gél következik, de szerintem felesleges ezt magával cipelnie. Borotválkozni lehet szappannal is, így én egy kis (40 g) szappant választottam a Castelbel márkától. Nemcsak borotválkozni lehet vele, de a kevésbé ismert üdülőhelyeken is jól jött, mert a szálláshelyen hiába kerestem tisztálkodószereket.

Moschino Forever

Termékteszteket írni az Notino.hu számára egyértelműen azzal jár, hogy sok új terméket, márkát és illatot próbálhatok ki. Szívesen vásárolok kis ajándékszetteket, melyek az illatokon kívül borotválkozás utáni balzsamot is tartalmaznak. Ezek a mini termékek tökéletesek az utazásokra. Én most a Moschino Forever borotválkozás utáni balzsamot vittem magammal, és jól tettem, mert egy forró afrikai napon hűsítő gélt tenni az arcomra, nagyon frissítő érzés volt.

Marvis fogkrém

Két okból is szeretem a „marvisokat“. Egyrészt mert rengeteg szuper ízben kaphatóak, másrészt pedig ez az intenzív és kellemes érzés a szájban valóban hosszan tart. Egy használatra elegendő kis mennyiség is, így egy 25 ml –es tubus biztosan kitart a teljes vakációra.

Napozás előtti és utáni védelem

Barnább típusú vagyok, így nem használok magas faktorszámú készítményeket, bár ezzel egy kicsit elhanyagolom a bőröm ápolását. Viszont az afrikai nappal nem jó viccelni, és nincs is annál rosszabb, mint az első vagy második tengerparton töltött napon leégni. Most a már bizonyított svájci Daylong márkára bíztam magam. Az első napokra SPF 50 –es terméket választottam, majd a későbbiekben elég volt a 15 faktorszámú is. Napozás után a Daylong hűsítő zseléjét használtam, az arcomra pedig az Eucerin napozás utáni tejet, melyet már jól ismertem előtte és most sem okozott csalódást.

A napozás során a bőrünk nagy terhelésnek van kitéve, az arcbőrünk pedig 2x akkorának. Nagyon nem szeretem a „kérges“ bőr érzetét, mely leginkább akkor jelentkezik, mikor este a nagy forróságban aludni próbálok. Ezért hordok magammal mindig éjszakai krémet, mely kellemesen hűsíti és megnyugtatja a bőrt. Most a Sea of Spa Metrosexual Holt-tenger ásványait tartalmazó szem és éjszakai krémre esett a választásom.

Daylong napozó kozmetika

Weleda körömvirág kenőcs, Weleda árnika gél

A csomagolás során érdemes arra is gondolni, hogy esetleg egy kicsit megsérülhetünk vagy zavarhatnak minket valamilyen bogarak. Ezért vigyenek magukkal két varázslatos tubust, melyek tartalma a legkiválóbb természetes összetevőkön alapszik. A körömvirág kenőcs alkalmas az apróbb sebek, sérülések kezelésére, míg az árnika gél gyors segítséget nyújt a ficamok és a tompa fájdalom, valamint a kék foltok és az izomláz ellen. Persze mindig örülök, ha nem kell használnom őket, de jó, ha szükség esetén kéznél vannak.

Comme de Garçons

Nem olyan régen az Notino.hu weboldalon megjelent egy újdonság a niche illatokat illetően, mégpedig a Comme de Garçons márka nagyszerű miniatűrjei. Mindegyikük 8 ml –es, így éppen elég a szabadság idejére. Nagyrészt uniszex illatokról van szó, így Önnek és a kedvesének is jó lehet, és ha magával visz egy teljes csomagolást, mely 3 nagyszerű illatot tartalmaz, akkor mindig gyönyörűen illatozhatnak.

Comme des Garcons

Mindezt egy kozmetikai táskába csomagoltam, mely tele volt csodálatos termékekkel a Scottish Fine Soaps márkától. Egyszerűen nagyszerű!  

Bence