Elegendő a napi egyszeri arcmosás?

 

arcmosás

Az arcbőr egészséges megjelenése rendszeres és alapos tisztítást igényel. Az egészséges táplálkozás mellett javasolt napi két liter vizet is fogyasztani, mivel az segíti a bőr megfelelő hidratálását. Ám néha még ez sem elég, tegyük fel tehát a kérdést: naponta hányszor tisztítsuk vagy mossuk meg az arcunkat?

Naponta hányszor mossam az arcomat?

A bőrgyógyászok és szakértők szerint naponta kétszer javasolt megmosni az arcunkat. Háromnál többszöri mosás már felesleges, és fel is boríthatja a bőr pH-egyensúlyát, illetve elveheti annak természetes fényét. Gyakoribb arcmosás csak erősen zsíros arcbőr esetén javasolt. Reggel és esti lefekvés előtt célszerű megmosni az arcunkat. Legegyszerűbb megoldás, ha az arcmosást a napi rendszeres arcápolás részeként végezzük el!

Mi van akkor, ha nem használok sminket?

Akkor is mossa meg az arcát, ha a nap folyamán egyáltalán nem használ sminket. A bőr természetes működése során felszabaduló zsír elzárja a pórusokat, és ez bőrhibák, valamint akné kialakulásához vezethet. Ne várjon az arcmosással addig, amíg végül kellemetlenül érzi magát - akkor is mossa meg az arcát, ha üdének és tisztának érzi magát!

Mi a legjobb módja az arcmosásnak?

Mossa meg az arcát szappannal; a szappant addig dörzsölje, amíg habzani nem kezd. Ezután meleg vízzel öblítse le és törülközővel törölgesse meg. Ezt követően már felviheti a napvédő krémet vagy az UV védelemmel rendelkező hidratáló készítményt. Ugyanígy járjon el este is, de használjon más hidratáló készítményt (éjjel nem lesz szüksége napsugárzás elleni védelemre).

Milyen készítményeket használjak?

Zsíros bőrre a Klorane Dermo Pain Crème  vagy az Uriage Hyseac használatát javasoljuk. Száraz és érzékeny bőrre kiváló megoldást jelent a Cetaphil Cleansers. Ha akné problémái vannak, próbálja tisztítani az arcát Jericho Body Care készítménnyel.