DKNY

Bár a DKNY márka jelenleg a világ legismertebb márkái közé tartozik, mégis kevesen tudják, hogy mit takar a rövidítés. A teljes elnevezése ennek a márkának Donna Karan New York. Éppen ez a divattervező, Donna Karan, alapította meg a vállalatott 1989 – ben, mely már régtől nem kizárólag csak ruhafélékkel foglalkozik, hanem órákkal, ékszerekkel és parfümökkel is.
Most nézzünk bele egy kicsit ennek az ismert személyiségnek az életébe, az ő kezdeti sikereibe és ívelő karierébe, mely Donna Karant hozzásegítette a Az amerikai divat királynője címhez.

dkny

Kezdeti sikerek

Donna Karan 1948 – ban New Yorkban született. A szülei is már a divat világában dolgoztak. Az édesanyja, gyönyörű és sikeres nő, modellként dolgozott, Donna mostohaapja pedig szabó volt. Így nem csoda, hogy a kis Donnát már a gyermekkorában is érdekelte a divat.
Donna Karan a karierjét Anne Klein – nél kezdte, mint divattervező. Éppen ebben az időben kezdenek megmutatkozni a benne rejlő lehetőségek, friss, új ötletek. Az életébe beálló változást a Seven Easy Pieces (vagyis hét alap ruházat, mely minden hölgy szekrényében ott kell hogy legyen) néven megjelenő saját kollekciója hozta magával. Ez a kollekció megragadta egész New York – ot, és Donna hirtelen elismert divattervezővé vált.

Luxus, elegancia, újdonság

Már a kezdetektől Donna Karan a munkáit az eleganciára, luxusra és a nem elcsépelt stílusra építette. Az Ő munkái nem összetéveszthetőek semmilyen másik divattervezőjével, ézért nagyon hamar New York jelképévé vált. Legyen szó órákról, ékszerekről vagy parfümökről, első látásra lerí róluk a luxus, mely tükrözi a magabiztos és a világszerte ismert divattervező sikereit. Ezért nem csoda, hogy ez a fontos és sikeres hölgy több becenévre is szert tett, mint például A hetedik sugárút királynője (itt van a társaság székhely) vagy Az amerikai divat királynője.
Honnan veszi ez az energikus és mindenki által csodát nő az inspirációját? Már többször úgy nyilatkozott Donna Karan, hogy New York - ot és mindent ami vele kapcsolatos azt a szívügyének tekinti, ezáltal természetes, hogy az ötletei éppen ehhez a nagyvároshoz kötődnek, ahol modern, kötetlen és elhamarkodott életvitel jellemző, mely rengeteg lehetőséget kínál az embereknek.

LVMH a színen

2001 – ben a DKNY céget felvásárolja egy másik világszerte ismert cég a LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy). Ez viszont nem jelenti azt, hogy Donna Karan befejezte sikeres pályafutását. Továbbra is megjelenik új innovatív ötleteivel, mint divattervező, jótékonysággal foglakozik, teret enged az új ötleteknek, mely továbbra is tükröződik az elegáns márkán, valamint nem utólsó sorban a szabad idejét a hét unokájának szenteli, akik nagy örömet jelentenek számára.

Parfümök

Nem számít meglepetésnek, hogy a DKNY márka a legkeresettebbek közé tartozik. A DKNY parfümök luxus termékeknek számítanak, melyek megragadnak és nem engednek. A DKNY röviden minden tekintetben inspiráló.

A DKNY márka legkeresettebb termékei közé sorolható a DKNY Be Delicious Fresh Blossom parfüm, mely a különleges kerekített flakonnal is felkelti a figyelmet, mely lényegében e rendkívüli márka szimbólumává vált. Ez az édeskés és egyidejűleg friss gyümölcsös illat ideális választása a sikeres és energikus nőnek, aki érzéki, kötetlen és imádja az életet.
Szintén közkedvelt illatokhoz tartozik a DKNY Women Energizing 2011. Ez a játékos és nagyon kellemes illat leginkább azon hölgyeknek ajánlott, akik szeretnek a társaság középpontjában lenni, és imádják a varázslatosan játékos virágos illatokat. A DKNY Women Energizing 2011 a luxus, elegancia, kötetlenség és a sosem enyhülő energia jelképe, mely a friss citrusos tónusoknak, lótusz és bódító orchidea illatának köszönhető.

Amennyiben keres valamit a meleg nyári estékre, akkor ideális választás a DKNY Be Delicious Night Woman, mely könnyed orientális virágos illat kifejezetten kialakítva az éjszakai élethez.
Viszont ne hagyja magát megtéveszteni, a DKNY kínálata nem korlátozódik csak a nőkre. A női parfüm férfi megfelelője a DKNY Be Delicious pour Homme. Egy citrusos – fás illatról van szó, mely az erős és magabiztos férfiaknak készült, akik tudatában vannak a karizmájuknak. E parfüm összetevői közé tartozik a keserű grapefruit, boróka, jázmin és nem utólsó sorban megtalálhatjuk benne a kávé bódító tónusait.
A DKNY márka a parfümökön kívül kínál még a hölgyeknek testápoló tejeket is, mint pl. a DKNY Pure vagy a DKNY Be Delicious Night.