Divat a bronz! A 7 legjobb önbarnító készítmény és 7 tipp a használatukhoz.

Abban valószínűleg egyetértenek velem, hogy a napbarnítottság mindenkinek jól áll. Hát ne várjon a nyárra, hisz az önbarnító krémek segítségével már most szép barna lehet a bőre. Ezek a krémek könnyen, gyorsan és UV sugárzás nélkül biztosítják a bőr bronz árnyalatát.

önbarnító krémek

Mindennek az alapja a megfelelő önbarnító készítmény kiválasztása, valamint annak helyes alkalmazása, mert a rossz minőségű önbarnító krém helytelen használata kellemetlen következményeket vonhat maga után. Olvassa el tippjeinket arról, hogy melyek a legjobb termékek és hogyan a legjobb használni azokat.

Hogyan használjuk helyesen az önbarnító krémeket?

  • Az önbarnító krémek használata előtt javasolt testpeeling alkalmazása, mely biztosítja, hogy bőrünk sima legyen, ezzel elekerülve, hogy az önbarnító krém foltokat hagyjon.
  • A bőrt alaposan törölje meg törölközővel, majd hidratálja azt – leginkább a könyök, térd, boka és az orrlyukaknál.
  • Olyan önbarnító készítményt válasszon, mely megfelelő a bőrszínéhez. Ne olyat válasszon, amilyen bőrszínt el szeretne érni. Jobb 3-4 applikálást várni a kívánt szín eléréséhez.
  • A krémet tenyere segítségével vigye fel (alkalmazhat latex kesztyűt). Mindig legalább egy teáskanálnyi mennyiségű krémet masszírozzon a bőrébe körkörös mozdulatokkal haladva alulról felfelé. A karját és a tenyerét hagyja utoljára.
  • Vigyázzon az arcon való applikálásnál! Az ujjvégek segítségével valóban kis mennyiséget vigyen fel a homlokra, arcra, orra és az álra, majd középről kifelé haladva kenje szét. Legyen óvatos, az orr körül és a felső ajkaknál, mert ezek a részek általában szárazabbak és hajlamosak több színt elnyelni.
  • Várjon minimum 10 percet, amíg a bőre felszívja a krémet. Ezután baba púderrel hintse be a bőrét, így fixálva a színt. Ne tusoljon minimum 6-8 órát!
  • Hogyan távolítsuk el a sötét foltokat? Elég azt a részt kb. 2 percen át fél citrommal bekenni.

Melyek a legjobb önbarnító készítmények?

A fényvédő termékekhez hasonlóan önbarnító készítményeket is találunk krém, tej és olaj formájában is. A választék igencsak nagy, a kínálatban felsorakoznak az egyszerű tubusok, de ráakadhatunk szórófejjel ellátott gyártmányokra is. A legtapasztaltabb szépségszakértők egyértelműen a szórófejes megoldásra esküsznek, hiszen egyenletesebben viszi fel a termék tartalmát a bőrre és könnyebb eldolgozni. Viszont semmi sincs kőbe vésve, a hagyományos krémek is tökéletesen alkalmazhatóak, csupán nagyobb odafigyelést igényelnek.

Akárcsak a mindennapi bőrápolásnál, önbarnításkor sem szabad megfeledkeznünk a bőrtípusunkról. Különösen igaz ez az érzékeny bőrű emberekre. A Bioderma nem feledkezett meg róluk, és külön termékkel kényezteti őket. A Bioderma Photoderm Autobronzant a legjobb választás a barnulni vágyó érzékeny bőrnek. Könnyen alkalmazható és hidratálja a bőrt.

A szerencsésebbek, akik nem szenvednek valamilyen bőrhibától számos termék közül válogathatnak. A Clinique Self Sun testápoló tej két árnyalatban kapható, egész évben használható önbarnító. Nem hagy foltokat és kellően hidratálja a bőrt. Feltéve, hogy nagyobb kiszerelésű terméket keres, akkor érdemes kipróbálnia a Ziaja Cupuacu testápoló tejet, mely 300 ml-es tubusban kapható. Tökéletes barnulást eredményez rövid idő alatt. A tökéletes színárnyalat mellett rugalmassá teszi bőrét.

Az arcbőrt érdemes külön, ezen területre kifejlesztett készítményekkel kezelni. Számtalan termék van, mely erre alkalmas. A Collistar Self Tanners csodát tesz arcbőrével. Tökéletes árnyalatot kap arca. A termék sikerességéről árulkodik vásárlóink megannyi pozitív értékelése.

Vichy Idéal Soleil Capital igazi főnyeremény mindazoknak, akik nem keresnek külön terméket arcuk barnítására. Ez az önbarnító tej arcra és testre is használható, emellett pedig minden bőrtípusra ajánlott.

Sajnos a legtöbb önbarnító nem nyújt azonnali eredményt, viszont az AirStocking Premier Silk segítségére lehet, amennyiben hirtelen szükség támad a napbarnított bőrre. A készítmény vízálló, így egy esős napon is nyugodt szívvel használhatja. Bár a hatása eltér a megszokott látszattól, egy hirtelen jött randin biztosan nem okoz csalódást.

Önnek van kedvenc önbarnító készítménye, vagy ajánlaná valamelyik terméket? Ne habozzon értékelést írni webshopunkon és könnyítse meg vásárlótársai választását!