C-vitamin az arcbőrön: miért fogja imádni?

C-vitamin az arcápolásban

Szívesen fogyaszt citromos vizet vagy reggelente egy fél grapefruitot immunrendszere erősítésére? Ne feledkezzen meg róla, hogy bőrének is szüksége van C-vitaminra! És ha rendszeresen ezzel kényezteti, kimondottan hálás lesz. Mitől ilyen kiemelkedően hasznos a C-vitamin, és miért érdemes rutinunk részévé tenni?

Amit nem tudott a C-vitaminról

Ha C-vitamint viszünk fel az arcra, ott védőréteget képez, így a bőr hatékonyabban védekezhet a káros anyagok, a stressz jelei és az idő előtti öregedés ellen. A C-vitamin ugyanis a szabadgyökök ellen hat, amelyek a napsugárzás vagy a légszennyezettség útján keletkeznek és károsítják az arcbőrt.

Ahhoz, hogy a C-vitamin jótékony hatásait az arcbőrünkön is viszontlássuk, nem elég sok narancsot ennünk vagy feltennünk egy gyümölcsös pakolást, mert sajnos ez az anyag rendkívül instabil. Ez pedig azt jelenti, hogy sem a levegővel, sem a vízzel nincs jóban – és ez utóbbit az arckrémek vagy a szérumok jócskán tartalmazzák. Ezért csak a modern technológiák segítségével hasznosítható a kozmetikumok aktív hatóanyagaként.

Legyen a C-vitamin bőrápolási rutinja része!

Bőrápolási rutinját nem kell A-tól Z-ig a C-vitaminra építenie. Ha még csak ismerkedik ezzel az anyaggal, válasszon ki egy terméket és tapasztalja meg, hogy az Ön bőre számára is megfelelő-e. (Bár a C-vitamin minden bőrtípusra alkalmazható, ezért fogadni mernénk, hogy nagy sikere lesz!) Felsorolunk néhány okot, hogy miért érdemli meg a díszhelyet minden neszesszerben.

Erőteljes antioxidáns hatású

Annak köszönhetően, hogy képes lerombolni a szabadgyököket, a C-vitamin védi a bőrt a túl korai öregedéssel szemben.

Már a bőrápolás első lépése, azaz a tisztítás során bejuttathatja a bőrbe! A Perricone MD Vitamin C Ester tisztítógél minden reggel felkészíti az arcbőrt az egész napos harcra a káros anyagokkal – este pedig eltávolítja azokat. Elég felvinnie a nedves arcbőrre, felhabosítania, majd leöblítenie.

Harcol a ráncok ellen

Igen, a C-vitamin egyik csodás tulajdonsága, hogy támogatja a kollagéntermelést: ez az anyag megőrzi bőrünk teltségét és feszességét. Ezért a C-vitamint tartalmazó kozmetikumok kiválóak érett bőrre, de megelőzésképpen is!

A Vichy Liftactiv Collagen Specialist kedvenc C-vitaminos krémjeink közé tartozik. Nappalra és éjszakára is alkalmazhatja, a bőr kollagén termelését pedig a benne található borsópeptidek is támogatják.

Ha arcbőre szárazabb, próbálja ki a Sesderma C-Vit terméket, amely mérsékli a ráncokat, emellett remekül megőrzi a bőr hidratáltságát.

Egyenletes tónusú arcbőr

A C-vitamin képes csökkenteni a melanin termelését a bőrben– ez a színanyag felelős a kellemetlen foltokért is –, így a bőrtónus kiegyenlítésére és ragyogásának fokozására is alkalmas.

Az Emma Hardie Brilliance C-vitaminos krém nemcsak a pigmentfoltokkal küzd, hanem a tengeri algák kivonatainak köszönhetően gyorsabb regenerálásra is alkalmas.

A szem alatti sötét karikák kínozzák? Hihetetlen, de erre a problémára is C-vitaminos krémeket ajánlunk! Mindenképpen próbálja ki a Sesderma C-Vit AX+ krémet, amely az enyhébb és mélyebb szemráncokkal is megbirkózik.

TIPP: Ha igazi hatóanyag-infúziót szeretne adni arcbőrének, bátran bízhat a C-vitaminos arcszérumokban. Elég néhány cseppnyit alkalmaznia a Payot My Payot vagy az Emma Hardie Brilliance szérumokból a reggeli vagy esti rutin során.

Gyulladáscsökkentő hatású és mérsékli az irritációt

A C-vitaminra problémás bőr esetén is számíthat, mert képes megnyugtatni a kellemetlen pattanásokat vagy az irritált bőrt. Ez utóbbihoz például a La Roche-Posay Pure Vitamin C10 szérumot ajánljuk.

Mire figyeljünk?

A C-vitaminos krémek és arcszérumok hátránya, hogy nem megfelelő tárolás esetén gyorsan oxidálódnak. Ezért tartsa őket sötét, hűvös helyen, és ne hagyja őket sokáig nyitva, így ugyanis több káruk, mint hasznuk lehet.

Eldöntötte már, hogy kipróbálja-e ezt az új bőrápolási trendet? Írja meg nekünk hozzászólásban!