Bronzosító, arcirosító és highlighter az arctípusod alapján

Az orcák finom kontúrozása bronzosítóval az idei év egyik legnagyobb sminktrendje! Sokan azonban nem tudják, hogyan is fogjanak hozzá. Ezért a különböző arcformák szerint összeállítottuk kontúrozási tanácsainkat, amely segítségével gyerekjáték lesz a napbarnított smink elkészítése!

maybelline

Bizonyára hallottál már a különböző arctípusokról. Azt tudod, hogy a tiéd melyikbe tartozik? Segítünk kideríteni. Vegyél a kezedbe egy rúzst vagy ajakkontúrceruzát, állj egyenesen a tükör elé és rajzold rá az arcod körvonalát. Melyik formára hasonlít leginkább a tükrön lévő forma: kör, ovális, szív vagy négyzet? Olvasd tovább a cikket!

Azonban mielőtt még rátérnénk a konkrét arcformákra , adunk néhány tippet, hogy az arcod mely részére vidd fel a különböző Maybelline termékeket! A City Bronzer   bronzosító és kontúrozó púder matt hatású, ezért használhatod akár erős, akár lágy, természetes kontúrozáshoz. Az arc árnyékos részeire érdemes felvinni a hajtövedhez, az orcák és az ajkaid alá,  A Fit Me Blush pirosító nem csak árnyékolásra alkalmas, hanem segít, hogy orcáid üdének és élettel telinek tűnjenek. . Végezetül pedig jöjjön a highlighter: a Face Studio Strobing Sticket vagy a Master Chrome highlightert használd az arcod kiemelkedő pontjain: az orcákon, az orron és az állon.

Ovális arcforma

Kezdjük a bronzosítás és kontúrozás szempontjából legegyszerűbb arcformával, az oválissal. Kontúrozd finoman az arccsontod egy bronzosítóval, majd adj egy kis színt az orcáidnak a pirosítóval és emeld ki az arccsontod tetejét, az állad és a szemkörnyéked is vele. Ehhez próbáld ki az Age Rewind Eraser 05-ös rózsaszínes árnyalatát. Azok számára, akik túl hosszúkásnak érzik az arcukat és egy kicsit kerekebbé szeretnék tenni, van egy jó hírünk: ez lehetséges egy bronzosító segítségével. A kerekebb formáért finoman vigyél fel egy kis színt a homlokodra, a hajtövek mentén és az állkapcsod teljes hosszára.

ovális

A – korrektor, B – bronzosító, C – arcpirosító, D- highlighter

 

Kerek arcforma

Ennek az arctípusnak főként keskenyítésre és optikai nyújtásra van szüksége. Annak érdekében, hogy megtudd, hogy az arcod melyik részeire kell felvinned a bronzosítót, csücsöríts, csinálj úgy, mint a halak és az arcod “bemélyedéseire” vidd fel a bronzosítót. Ne aggódj a túl sarkos forma miatt, folytasd az arccsonttól az állkapcsod széléig. Így eltűntetheted az orcák aljának kerekségét és optikailag meghosszabbíthatod őket. Vigyél fel egy kevés bronzosítót a halántékodra és folytasd a felvitelt a hajtövek mentén a homlokig. Ezután következik az arcpirosító, amivel kerek arcforma esetén bánj óvatosan és kis szögben vidd fel. Inkább bronzosíts, ne emeld ki az orcáid. Végezetül jöjjön a fényesítés: inkább az arc közepérehasználj highlightert , ami ennek köszönhetően hangsúlyosabbá válik. Ezután vidd fel az orr élére és az áll közepére. A ragyogóbb szemkörnyékért pedig használj  világosabb korrektort!

kerek

A – korrektor, B – bronzosító, C – arcpirosító, D- highlighter

 

Szív alakú arcforma

A szív alakú arcformát a szélesebb homlok és pici áll jellemzi. A homlokot ezért kell elfedni, az állat pedig kiemelni. A homlokodra használj bronzosító púdert,oldalt a hajtövek mentén vidd fel a homlok keskenyítéséért. Az arccsont alatti rész bronzosításával kontúrozd az orcáidat. Csücsöríts, hogy lásd, hová kell felvinned a bronzosítót. A pirosítót az orcákon dolgozd el, ,a ragyogást adó highlightert az állra, az arccsont tetejére és a szemkörnyékre használd.

szív alakú

A – korrektor, B – bronzosító, C – arcpirosító, D- highlighter

 

Szögletes arcforma

Ez az arcforma szélesebb homlokkal és orcákkal jár. Vedd elő a bronzosítód és vidd fel a homlokod szélére a hajtövek mentén. Az orcák sminkeléséhez most nem kell csücsörítened, koncentrálj az állkapcsod szélére és élére, lágyítsd meg bronzosítóval a fülek alatti résztől indulva. Arcpirosítóval emeld ki az orcáidat, ne félj, alkalmazd bátran! Majd highlighterrel hangsúlyozd az állad és az orrod közepét vagy világos korrektorral a szemkörnyéked és a homlokod közepét, hogy ezekre a részekre vond a figyelmet.

szogletes

A – korrektor, B – bronzosító, C – arcpirosító, D- highlighter

Ha szeretnédmegtudni , hogyan érdemes sminkelni a szögletes arcformát, nézd meg a Make-up in the City legújabb részét Szilvával. Vajon kibírod nevetés nélkül? A videó megnézéséért jutalmul használd a NMB2HU kódot és vásárolj 20% kedvezménnyel Maybelline termékeket!