Brazil keratin a hajra

Brazil keratin a hajra

Erősen sérült a haja, és valami mélyen regeneráló készítményt keres? Szeretne egyenes és sima frizurát? Akkor próbálja ki az ún. keratin hatóanyagot, mely az utóbbi időben nagyon divatos lett, és egyre több hajkozmetika gyártásával foglalkozó cég használja a termékei gyártásához. 

Mi az a keratin és milyen hatásai vannak?

A keratin egy építő fehérje, mely lényegében a haj alapvető anyaga. 2006 -ban Brazíliában alkották meg az ún. brazil keratint, egy tökéletes természetes anyagról van szó, melynek fő alkotórésze protein, melyből az emberi haj tevődik össze. A brazil keratin azóta rengeteg elismerést kebelezett be a fodrásziparban. Célja a regeneráció, védelem és a hajformázás – főként a hosszan tartó hajegyenesítés. A brazil keratin használatával védve lesz a haj a napsugárzással, faggyal, széllel, klóros vagy sós vízzel szemben. A brazil keratin megakadályozza a haj töredezését, segíti növekedését, erősíti és fényessé teszi. Ezen kívül mélyen regenerálja és megújítja a hajszövetet.

Milyen hajra alkalmas a keratin?

A brazil keratin összetételének köszönhetően alkalmas minden hajtípusra. Használható a festett vagy a kémiailag kezelt hajra is. Sőt, ennél az anyagnál érvényes, hogy minél károsodottabb a haja, annál jobb eredményeket érhetünk el. Csak egy dologra kell odafigyelnünk. A brazil keratin nem ajánlott más állapotban lévő, szoptató hölgyeknek, valamint 12 év alatti gyermekeknek.

A Brazil Keratin hajkozmetika márka kimondottan olyan termékek gyártásával foglalkozik, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak keratint. Termékei közt megtalálhatja a keratint és csokoládét tartalmazó Brazil Keratin Chocolate terméket, mely a sérült hajra készült, valamint a Brazil Keratin Coco kollekciót, mely kókusz, keratin, panthenol és aloe vera kivonatot tartalmazó samponokat, kondicionálókat és maszkokat kínál. Szintén érdekes kollekció a Brazil Keratin Bio Volume, mely ún. BIO termékeket kínál, minden hajtípusra ajánlott nagyszerű samponokat, kondicionálókat. Az ilyen termékek nem tartalmaznak szilikonokat, kőolaj származékokat, etoxilátokat és káros parabéneket sem.

A nagyon jó minőségű keratin anyagot megtalálhatja a már jól ismert L´Oréal Professionnel  Série Expert Pro-Keratin Refill sorozatának termékeiben is. Ez a sorozat, mely professzionális használatra ajánlott, olyan nagyszerű samponokat és kondicionálókat tartalmaz, melyek a sérült hajra készültek. Ezeket a termékeket kiegészítik még a magas keratin tartalmú tápláló hajmaszkok, valamint kipróbálhatja a regeneráló keratinos krémet, mely a gyenge és károsult hajra készült.

Szintén kiváló termék a Brazil Keratin Beauty Keratin regeneráló kúra, mely speciálisan a károsult haj megújítására készült. A különleges összetevő keratinból és kollagénből tevődik össze, mely tökéletesen hidratálja, regenerálja a hajat, valamint fényessé, rugalmassá és tapintásra kellemesen finommá teszi. A készítmény könnyen kifésülhetővé és kezelhetővé teszi a hajat. Talán még kevesen tudják, hogy a keratin alkalmas a szempillák táplálására és erősítésére is. Éppen ezért kipróbálhatja a Brische Collage kiváló szempillaspirált, mely keratint és kollagént tartalmaz, hosszabbítja a szempillákat, valamint ápolja és hihetetlenül dússá teszi őket.