Bevált tippjeink a narancsbőr stresszmentes felszámolására

narancsbőr

Mit kezdjünk a narancsbőrrel  

Új év elején kicsit mindig zavarban vagyok. A karácsonyi díszeket már szépen dobozba csomagolva felvittem a padlásra, a tavasz pedig lassacskán közeleg. Lehet, hogy már önnek is ott motoszkál a fejében az a gondolat, hogy pár hónap múlva nem csak az új fürdőruháját mutatja majd meg a strandon, hanem a narancsbőrét is. Mint minden évben, most is rászántam magam egy újévi narancsbőr felszámolására irányuló kutatásra, abban a hiszemben, hogy valaki már feltalálta a csodapirulát, amit csak bekapok, és a narancsőr hopp, máris eltűnik. Évről évre rám támadnak a cikkek, melyek ki akarnak „simítani“, össze akarnak „húzni“, de lehet, hogy akár „el is tüntetnének“. És én mindig pánikba esem a gondolattól, hogy hogyan fogom idén felszámolni a narancsbőr problémámat.

Új szelek fújnak nyugatról

Ez az év mégis egy kicsit más. Nyugatról változásokat hoz felénk a szél, és az olyan modellek, mint Ashley Graham vagy Iskra Lawrence üzenete világos: fogadjuk el és szeressük magunkat! Nem a narancsbőr határoz meg minket, és nem is csökkenti az értékeinket.

A narancsbőr nem azt mondja rólunk, hogy lusták és csúnyák vagyunk, hogy van egy pár kiló feleslegünk, hogy nem vagyunk elég jók, vagy ezt-azt nem kellene felvennünk. Ezteket csak mi gondoljuk magunkról. A narancsbőr évek hosszú során egy narancsot tartó karcsú kart jelentett számomra, mely alatt egy drámai, harcos és helyenként fenyegető főcím állt örök kárhozatot ígérve, amennyiben nem győzöm le a narancsbőrt. És akkor, természetesen, jött a bűntudat. Amikor pedig részemről teljesítve lettek a javaslatok, tanácsok, tippek és trükkök a narancsbőr még mindig ott volt a tükörben.

Talán először az életemben 2018-ban nézem magamat a szokásos gyűlölet nélkül, annak ellenére, hogy a tükörképemen ott vannak a dudorok és a hepehupák. Igen, a narancsbőrt nehéz elfogadni, hát még szeretni. Való igaz, hogy foglalkozni kell vele, hogy ne váljon belőle nagyobb egészségügyi probléma, és ugyanúgy meg kell őrizni az egészséges életmódot, mint ahogyan le kell mosni a sminket, meg kell mosni a fogunkat, sokat kell inni és néha jól meg kell izzadni. Azonban amire a narancsbőr igazán nem jó, az a harag és a gyötrődés a tükör előtt, vagy a szép időben hosszú ujjú ruhával történő leplezés.

narancsbőr

Narancsbőr a nagyító alatt, avagy miért pont én?

A narancsbőr egyértelműen nem csak a túlsúlyos emberek ügye. Minden típusú és méretű férfit és nőt érint, és teljesen normális jelenség. A narancsbőr ugyanis természetes módja annak, ahogyan a test a zsírt elraktározza. Azonban a kötőszövetek tartásával kombinálva, melyek a bőrt az alapizmokhoz szorítják - miközben a zsír ott van közöttük - a zsírsejtek a bőrben felfelé türemkednek és egy egyenetlen felületet, vagyis „narancsbőrt“ hoznak létre.  A narancsbőr előrehaladottságán a nyirokrendszer egészségi állapota is megjelenik. A nyirokrendszer felelős ugyanis a bőr alatti felesleges zsír lebontásáról és a káros anyagok testből való kikeringetéséről.

Legjobb narancsbőr elleni kezelések

Ebben az évben végre megfogadtam, hogy háborúzás helyett végre békét kötök a narancsbőrrel, abbahagyom a hiába való igyekezetet és inkább megtanulom helyesen kezelni. A következmények helyett inkább az okokat igyekszem megszüntetni. Ezért a vízháztartás, étkezés és mozgás javításán kívül sokkal több időt fordítok a megelőzésére: az érintett területek masszírozására, az anyagcsere felgyorsítására, a bőr őrölt kávéból, tengeri sóból és szerves kókuszolajból készült természetes peelinggel való életre keltésével. A természetes Weleda márka erre a célra remek narancsbőr elleni csomagot állított össze masszírozó szivaccsal, zuhany peelinggel és nyírfakivonatból készült olajjal. Megelőzés még természetesen a stressz csökkentése is, amely hátrányosan befolyásolja a hormonszintünket, így az ösztrogént is, amelyre az optimális zsírégetés miatt van szükségünk. Tehát még egyszer: nyugalom és semmilyen stressz a fürdőszobában! Az irreális elvárásaink ugyanis minden javulás irányába tett erőfeszítésünket tönkreteszik.

Narancsbőr elleni krémek

Természetesen kipróbáltam számtalan krémet, minden árkategóriából. Némelyik hatásos és javulást eredményez, mások viszont kevésbé. A választék manapság igazán nagyon széles. Ide tartozik az Avon márkájú Eveline, vagy olyan dermokozmetikai márkákt, mint a Biotherm, Vichy, Eucerin vagy Collistar, a melegítő hatású koreai Missha kozmetikumok, az Elancyl luxus bőrápoló termékei, és még sok más termék. Ami valóban segíti az elfogadást és a javulást, az a rendszeres szertartás. Ha minden nap törődik magával, az kellemes és egészséges szokássá válik. Válassza ki a narancsbőr elleni „saját“ szövetségesét akár itt.

narancsbőr elleni krémek

Amikor megkérdeztem a barátnőimet és a kolléganőimet a narancsbőr elleni krémek használatáról és tapasztalataikról, meglepett, hogy milyen sokan tartanak a polcukon valamilyen gélt, krémet vagy szérumot. Mellékesen megjegyzem, hogy még a soványak is! Összeállítottunk Önnek egy listát a legnépszerűbb termékeinkből, amik kipróbálását szívből javasoljuk. Mi legyen a célunk? Leljünk örömöt a gondoskodó szertartásban. Köszöntsük a miniszoknyákat 😊.

Ha szívesen kezeli narancsbőrét bőrgyógyászok által ajánlott megoldásokkal, a Collistar és az Elancyl márkák termékei minden bizonnyal elnyerik tetszését. Mindkettő a célzott feszesítő kezelésre irányul. Az Elancyl csapata 1978-ban elsőként állt elő a koffein narancsbőr elleni alkalmazásával, valamint a természetes aktív anyagok bioritmussal összhangban történő felhasználásával foglalkozó ún. kronobiológia kiaknázásával. Nekünk bevált a gyöngyvessző és borostyán kivonatból készült ápoló tusfürdő, mely remek összhangban áll a Fermeté testkrémmel.

Az olasz Collistar márka Special Perfect Body termékcsaládjában a hűsítő géltől kezdve az intenzív karcsúsító szérumokig és az otthoni iszappakolásig minden megtalálható. A Collistar kínálata mindent tartalmaz, ami csak eszébe juthat az összes problémás testrészével kapcsolatban, a megoldáshoz pedig kasvirág, zöld kávé és tengeri hínár növényi kivonatait használja fel.

Összefoglaló tanácsunk: Tartsa magát értékesnek és ne legyenek lehetetlen elvárásai önmagával szemben. Akkor sokkal boldogabb lesz. A boldogság pedig egyenlő a szépséggel!