Bevált tippek a vékony szálú haj dússágáért és erősségéért!

Dús és erős haj

A nők egyik leggyakoribb gondja a hajukkal kapcsolatban a nem elég dús, lelapuló és vékony szálú haj. Sokak számára ez megoldhatatlan problémát és végtelen mindennapos küzdelmet jelent, amelyre nincs igazán megoldás. "Bárcsak vastag szálú, dús hajam lenne! Bárcsak a frizurám legalább másnapig tartana, az én hajam sajnos azonnal lelapul" - halljuk gyakran. De nem kell kétségbe esni, még vékony szálú haj esetén is lehet jó eredményeket elérni, különösen megfelelő ápolással!

Hogyan ápoljam a vékony szálú, lelapuló hajat?

A vékony szálú hajú nők akár 60% -ának hajkárosodása is van. Ezért fontos az ilyen típusú haj számára a hatékony hajápolás, amely nemcsak dússágot ad a hajnak, hanem táplál, regenerál és hidratál is.

Hajdúsító készítmények

A kívánt dússág elérésének első és abszolút döntő lépése a megfelelő hajápolási termékek kiválasztása. Ezeknek kifejezetten hajdúsító termékeknek kell lenniük, könnyű összetétellel, amely nem nehezíti el a hajat.

Nagymértékben segíti a dúsítást ugyanakkor természetes eredetű is a Garnier Fructis feltöltő görögdinnyés hajápoló termékcsaládja. Ez az újdonság görögdinnye kivonatokkal van gazdagítva és rengeteg tápanyagot tartalmaz a vékony szálú haj számára oly fontos hidratálásért és dúsításért! A dúsító samponból, balzsamból és 3in1 hajpakolásból álló teljes Hair Food rutin akár 97%-ban természetes eredetű összetételű és szilikonmentes, így nem nehezíti el a hajat.

Kipróbálhatja a L´Oréal Paris Elseve Fibralogy hatékony termékeit is. Az ebbe a termékcsaládba tartozó sampon dúsítja a hajat, illetve erősíti és táplálja is.

Hajformázás és frizurakészítés

Álmai dús haját nemcsak a hajmosáshoz legmegfelelőbb termékek kiválasztásával érheti el, hanem a haj megfelelő formázásával is. Hajmosás után hagyja mindig kicsit megszáradni a hajat, körülbelül a száradás utolsó harmadáig, és csak ezután kezdje el formázni és hőt használni. Először előre hajolva szárítsa meg a haját, majd használjon kerek hajkefét a szárításhoz a nagyobb dússágért, különösen a feje tetején.

Mit csináljon hajmosás után?

Hajszárítás után hajcsavarók vagy hajsütővas segítségével is növelheti a haj dússágát és terjedelmesebb megjelenést varázsolhat neki, még természetesen egyenes haj esetén is. Ne felejtse el, hogy a haj göndörítése mindkét esetben a haj növekedésével ellentétes irányba ideális. Ez biztosítja a dússágot egészen a hajtövektől.

Vigyázzon a túlzott hajformázással

Ez különösen a hajformázó termékekre igaz: a kevesebb néha több. Mind a hajformázó hab, mind a hajlakk nagyszerű segítséget nyújt a haj formázásában, de mindkét termék túlzott használata elnehezítheti a hajat, amitől az megint csak laposnak tűnhet. Próbáljon először kicsit kevesebb habot használni, például a Syoss Volume Liftet, amelyet kifejezetten a haj dúsítására terveztek.

Legyen ugyanennyire óvatos a hajlakkal is. Egy kisebb adag, amelyet alulról visz fel a hajra, nemcsak álmaid dússágát segíti elő, hanem a statikus töltéstől is megszabadítja a hajat. Próbálja ki például a L´Oréal Paris Elnett Satint, amelyet kifejezetten a haj dúsabb megjelenéséért dolgoztak ki.

Amint láthatja, nem kell aggódnia a vékony szálú, lelapuló haj miatt. Bár az ilyen hajtípus kétségtelenül alaposabb és körültekintőbb ápolást igényel, egyáltalán nem kezelhetetlen. Csak illessze be ezt a néhány tippet a szokásos hajápolási rutinjába és hamarosan gyönyörű, dús és erős megjelenésű lehet a haja!