Beach waves: 5 trükk, hogyan is alakíthatóak ki a strandhullámok

Nyári frizura - beach waves

A nyári szezon hajviseletének legfőbb találatát egyértelműen a csábító strandhullámok jelentik. Kifinomultabb, ám mégis ily egyszerű megjelenést alighanem csak nehezen találna. Miután a hajam félhosszú, én is arra vágytam, hogy a hajam a felborzolt tenger felszínét idézze fel. Számos videót néztem végig, próbáltam ki és végül kiválasztottam azokat, amelyeket a legjobbaknak ítéltem meg. Most már elmondhatom, hogy az egyik legfontosabb dolog a sea salt spray avagy a hajformázó sós hajspray. Nos, velem tart?

1. Beach waves egy csettintéssel

Ha az Ön haja is, hasonlóan az enyémhez, természetes módon enyhén hullámos, akkor a tökéletes “szörfös kinézethez“ elegendő egy jó minőségű spray tengeri sóval, például az Alfaparf Milano Style Stories The Range Texturizing, könnyed fixáló hatással. Az eljárás tényleg egyszerű. Hajoljon előre és egyenletesen szórja be a száraz hajat. A tenyerével nyomogassa a hajszálakat hosszirányban úgy, hogy lezseren kócos, mintegy tengerparti kinézetet alakítson ki. A hajformázás nem tart tovább öt percnél, ám az eredménnyel mindenkit le fog fegyverezni!

2. Felkorbácsolt tenger a diffúzor segítségével

Nem tudom, hogyan látja Ön, de számomra ez a hajszárító tartozék egyszerűen bombasztikus felfedezést jelentett. A nagy „fogaskeréknek“ köszönhetően ugyanis könnyen ki tudtam varázsolni ezt a bájos kócos frizurát. Habár a hullámok nem olyan szépen rendezettek, mint a hajsütővassal vagy a hajvasalóval való formázást követően, ugyanakkor fiatalosan oldottnak hatnak.

Fontos találkozóra készül? Javaslatom egy apróbb alakításra a nap folyamán a L’Oréal Professionnel Tecni.Art Beach Waves sós texturizáló spray által, amely a kócos hullámokat játszva "lecsillapítja" és a frizurának matt hatást kölcsönöz. :-)

3. Strandhullámok hajvasalóval? Ez nem jelent gondot...

Ha a hajformázás hajvasalóval már a kisujjában van, akkor a hullámok kialakítása nem fog problémát okozni. A szabadon hullámzó frizura kialakításánál bevált a L’Oréal Professionnel Steampod x KARL LAGERFELD gőzölős hajvasaló, a pára hatására ugyanis a haj szépen dússá válik. A haj formázása előtt a frizurát beszórom a Beviro közepesen fixáló tengeri sót tartalmazó spray-jel, hagyom jól megszáradni, majd az egyes fonatokat hullámosítom a csukló köröző mozgásával, váltakozva az arctól kifelé és vissza irányban.

Ha a hajvasalóval nincs túl közeli barátságban, akkor próbálja ki a beauty bloggerek bevált módszerét. Azt tanácsolják, hogy a hajat vékony (páros számú) hajfonatra kell osztani és kettőt-kettőt mindig összecsavarva befonni. Majd egymás után minden egyes copfot fel kell melegíteni a hajvasalóval, a kibontást követően pedig megszületett a strandfrizura!

4. Beach waves hajsütővas, segítőtárs igényeseknek

További felfedezésem volt a speciális beach waves hajsütővas. Ennek nincs két „ága“, formája kúpos, nem nyitható – amire szükség van, az a közepes vagy nagyobb átmérőjű tartozék. Segítségével és a Bumble and Bumble Surf Styling Leave In leöblítést nem igénylő, strandhatást nyújtó ápolás révén sikerült természetes laza hullámokat kialakítanom. Ehhez elegendő volt az egyes hajtincseket feltekerni, felmelegíteni és élvezni a „tengert a hajban“.

A hajsütővas ugyanakkor a loknikat lelaposítja, ezért nekem egy kicsit kevésnek tűnt a haj dússága a fejemnél. Hogy a frizurám ne hasson lesimítottnak, a hajgyökereknél alkalmaztam az Alfaparf Milano Style Stories Vintage Powder hajpúdert a dús hajért – ezzel biztosítva a frizura megfelelő felemelését közvetlenül a fejnél.

5. Hogyan lehet szert tenni a strandhullámokra az éjszaka folyamán

Hullámaim elkápráztatták Kata barátnőmet is, akinek hosszú és ráadásul tökéletesen egyenes haja van. Tehát tanakodtunk, hogyan varázsoljunk hullámokat a lehető legegyszerűbb módon a sima frizurába. Kiderült, hogy ez sem jelent problémát, elegendő hozzá az éjszakai alvás. Este Kata egyenletes mértékben beszórta enyhén nedves haját a Moroccanoil Volume permettel a hajtérfogat növelésére, amely a Holt tengerből származó sónak köszönhetően a megfelelő textúrát nyújtja a hajnak. Ezt követően haját hat egyforma részre osztotta és ezekből laza copfokat font. Reggelre a haját csak kibontotta, óvatosan átfésülte az ujjaival és a hullámokat erős fixálást biztosító lakkal szórta be – erre a célra kiválóan alkalmas a Schwarzkopf Professional Osis+ Freeze Finish készítmény.

Van valami más tippje, hogyan lehet elérni a fantasztikus „szörfös frizurát“? Ossza hát meg velünk!