Az illatgyertyák varázsa

gyertyák

A gyertyák időtlen idők óta a különböző szertartások és kiemelkedő események szimbólumai. Fényük már az ősi időkben is az életet és annak törékenységét érzékeltette. Manapság szinte mindenütt jelen van a gyertyaláng, ahol olyan különleges atmoszférát szeretnénk varázsolni, mint a közelmúltban ünnepelt mindenszentek vagy a most beköszöntött Advent. Gyertyákkal ünnepeljük a születésnapokat is, mert az a kívánságok teljesülésének záloga. A hiedelem szerint ugyanis a gyertya lángjának elfújásával a füst magával viszi kívánságunkat a csillagokba.

Milyen a karácsony illata?

Az év legszebb ünnepére való készülődéshez nem csak az ünnepi díszek, de a gyertyák megválasztása hozzá tartozik. Kicsi, nagy, kerek és szögletes, illatos vagy illatmentes, különböző színekben, formában és méretekben- a gyertya egyszerűen semmivel nem helyettesíthető kiegészítő és dekoráció minden ünnepi alkalomkor. A gyertyák otthonná teszik a lakást.

 Napjainkban nem kell csupán az adventi koszorú hagyományos gyertyáira hagyatkoznia. Készítsen saját adventi koszorút a fantáziája alapján, és legyen otthonának más-más az illata a a bronz-, ezüst- és az aranyvasárnapon! Az illatgyertyák a lángjuk tisztító és nyugtató hatása mellett az illóolajok terápiás képességeivel is rendelkeznek.

Az igazi karácsonyi hangulat megteremtéséhez próbálja ki a Bath & Body Works amerikai márkájú gyertyákat. A Warm Vanilla Sugar  a vanília, kókusz, rizs és szantálfa finom virágos jegyekkel aláfestett kiegyensúlyozott illatával ragadtatja el. Az A Thousand Wishes a szantálfa, cukor, borostyán, mandula és pézsma kompozíciójával idézi meg az ünnepi hangulatot. Meleg eszenciáiban a pezsgő és a birs is megjelenik. Mindkét gyertya gyönyörű üvegbe lett helyezve, így a hozzá tartozó fedélnek köszönhetően könnyen tárolható.

gyertyák

Az illatos gyertyák ugyanakkor pénztárcától független tökéletes ajándékok is. Luxus dekorációként például Byredo és Diptyque niche gyertyák is beszerezhetőek. De kipróbálhatja a Diptyque márkájú prémium minőségű gyöngyvirág illatú Muguet vagy az Oranger aromagyertyákat is. Az Oranger egy csodálatosan telt narancs és a narancslevél illat, mely nem csupán illattal járja át otthonát, de rendkívül eredeti minimalista dizájnja is figyelemre méltó.

gyertya

Ha szeret egyszerre több gyertyával is díszíteni, vegye magát körül luxus, mégis megfizethető áron megvásárolható, Luminum Candle gyertyákkal. Fedezze fel az új, finoman karácsonyi szantálfás Premium Aromatic Sandalwood és a gazdagon krémes vaníliás Premium Aromatic Vanília illatát. Ezek a gyertyák tisztán és hosszú ideig égnek a készítésükhöz használt minőségi összetevőknek köszönhetően. Egyszerű dizájnjuk miatt tetszés szerint kombinálhatók és beépíthetők a dekorációba.

gyertyák

A világszerte ismert Yankee Candle gyertyák népszerű karácsonyi klasszikusok. A Christmas Cookie gyertya a karácsonyi sütemények vajas, vaníliás illatát kínálja, míg a Red Apple Wreath az édes alma, fahéj, dió és a gyömbér ünnepi aromájával járja át a lakást. A Yankee Candle kínálatában az aromalámpa viaszok is megtalálhatók. Próbálja ki a Sparkling Cinnamon varázslatos fahéj és szegfűszeg illatát. A Yankee Candle választékában legolcsóbb változatként kisebb hálaadási gyertyák is megtalálhatók, melyek akár 15 órán át égnek. Például a Winter Glow nemes hálaadási gyertyája a hóval borított fák hideg téli levegőben átfagyott leveleinek illatával teszi ábrándozóvá a hangulatot.

Amennyiben ezek a levelek nem elégítik ki maradéktalanul, itt még több illatörömöt talál megfizethető áron.

koszorú