Az idei év színe a Marsala! Hogyan sminkeljünk vele?

Marsala az idei év színárnyalata, ami sötét borvörös színre emlékeztet egy csepp barna hozzáadásával. Nevét a híres szicíliai vörösborról kapta. Ez a szín végtelen eleganciát és szerénységet rejt magában, magabiztosságot és hitelességet sugároz. A Marsala szín idén dominál a divat, design bútorok, sminkelés és kertművészet világában is. Leginkább viszont a kozmetikumok terén bontakozik ki.

Marsala

A Marsala szín segítségével a sminkelés során valóban kifejezheti magát. Hordható szemhéjfestékként, arcpírként, rúzsként és körömlakként is. A legbátrabbak választhatnak Marsala árnyalatot akár hajkoronájuknak is, ott is igazán helytáll majd.

Egy nagyon univerzális színről van szó, nem kell tehát félnie, hogy nem illik majd Önnek. Nem extravagáns, mint a klasszikus piros, tehát jól érezheti magát még a legfélénkebb ember is. A másik oldalon, nem hasonlítható a klasszikus barnás színekhez, így megfűszerezi a sminkelést valami újjal, a kísérletező típusokat is megörvendezteti. Amellett, nem foghatja vissza Önöket semmi attól, hogy sminkelés közben ne használjanak a Marsalához hasonló színárnyalatokat is. Természetesen nem kell a teljes kozmetikai felszerelését sem lecserélnie. Kukkatson bele gyűjteményébe és biztosan talál majd egy-két boros-földes árnyalatot. Amennyiben nem, ajánlok Önnek pár tippet, ami a színek trendjében útmutató lehet.

Szemhélyfestékek

A vörös szín a szemhélyon talán túl szokatlannak tűnhet, de ha betart pár tippet, akkor sok meglepetést rejteget magában. Biztosan megkedveli. Ha a természetes smink kedvelője, alapnak válasszon rózsaszín vagy barna színeket. A barna – borvörös árnyalat pedig kerüljön a hajlatba. Marsala árnyalat használata viszont könnyen kisírt szemek hatását tudja kelteni. Hogy ezt elkerülje, használjon fekete szemceruzát ami majd elválasztja a borvörös színt a szemtől. Amennyiben nem akarja feketével kihangsúlyozni a szemét, a borvörös színt ne vigye fel az szem alsó vonaláig, helyette használjon inkább barna színt. Pont ezért a sminkelési forma miatt szerettem meg a Nude Tude-ot The Balm-tól. Rengeteg neutrális árnyalatot találok köztük az alap elkészítéséhez, valamit az igazi, hamisítatlan Marsala színt. Az alsó vonalakhoz pedig találhatunk egy pár sötétbarna árnyalatot. Olyan szemceruzát használjon, amelyet a legjobban szeret. Személy szerint a Dermacol Black Sensation kollekciót javaslom – tartalmaz folyékony, zselés és szilárd állapotú szemkihúzókat is. Mindegyik gyönyörű fekete színű és használatuk egyszerű.

Arcpír

A Marsala színárnyalatú arcpíreket javaslom az arcszínünkhöz mérten kiválasztani. Ha arca melegebb, sötétebb típusú, keresse a klasszikus Marsala színt. Ajánlom például Estée Lauder Pure Color –t Rebel Rose árnyalatban, vagy Mac Raizin-t. Amennyiben kicsit hidegebb vagy a nagyon világos típusba tartozik, az igazi Marsala árnyalat túl keményen hatna az arcán. Keresse inkább gyengédebb árnyalatait, amelyek kevesebb barnát és több borvörös árnyalatot tartalmaznak, mint például a Max Factor Soft Cardinal.

marsala blogerka

Rúzs

A rúzsok világa kínálja a legnagyobb kísérletezgetést, mivel mindegyikünk más színű ajkakkal rendelkezik, így ugyanaz a rúzs más és más színárnyalatot eredményez különböző embereknél. Választhat egyszerűen bármit a tiszta borvörös színtől a földes Marsaláig, nyugodtan akár egészen a barnáig. Keresse a klasszikus Rimmel Lasting Finish 01-es árnyalatát, vagy kényeztesse magát Helena Rubinstein luxus termékeivel – Wanted Rouge kollekciójában jó néhány Marsala változatot talál, mint a Magnetize, Arouse vagy Possess árnyalatok.

Körömlakk

A lakkoknál igazán egyszerű a dolgunk. A Marsala nagyon elegáns és szerény is egyben. Illik mindenkinek és minden alkalomra, a  munkanapoktól kezdve a bálokig. Az én kedvencem a világosabb változata. Az új Maybelline Colorama lakkok például nagyszerűek. Használata kellemes és tartóssága garantált. Keresse a 16-os árnyalatot, ami igazán tükrözi a  Marsala színvilágot.