Az érzékeny bőr megmentői

Az érzékeny bőr ápolása

Vörös foltok, viszkető és égető érzés – ismerős? A száraz és érzékeny arcbőr sokunknak problémát jelent. Ápolja finoman és szeretettel, minőségi kozmetikumok segítségével. Eláruljuk a legjobb ötleteket.

Az érzékeny arcbőr könnyen és gyorsan irritálódik, ezért a napi rutinhoz használja a legkiválóbb érzékeny bőrre való kozmetikumokat, a sminkeltávolítóktól a krémeken keresztül a speciális ápolásig.

Miért érzékeny a bőr?

Általában két alapvető oka van a bőr érzékenységének. Vagy genetikai hajlam, amikor egyszerűen vele születünk, vagy az életünk során alakul ki. Ez utóbbit elsősorban külső hatások eredményezik, például a napsugárzás, a szél vagy a fagy, de belső okai is lehetnek, mint a helytelen életvitel, a túlzott pszichés vagy fizikai leterheltség, a stressz és sajnos a nem megfelelő kozmetikumok használata is.

Hogyan ismerjük fel az érzékeny arcbőrt?

Az érzékeny bőr többnyire száraz az alacsony faggyútermelés miatt . Látványra is kiszáradt és feszes, hámlik, pikkelyesedik, kivörösödik, fáradtnak tűnik, a felületén vékony vonalak jelennek meg. A szokásos kozmetikumokat rosszul tűri, az időjárás változásokra is reagál, és könnyen irritálódik.

Használjon érzékeny bőrre szánt gyengéd arcápolókat

A száraz és érzékeny arcbőrt ápoló készítményekből igen nagy a választék, érzékeny bőre számára a legmegfelelőbbet önnek kell kiválasztania. Kerülje a parfümöket és a kémiai tartósítószereket tartalmazó készítményeket, válasszon inkább gyengéd, de hatékony, természetes anyagokban gazdag kozmetikumokat.

Bőrének jólesik az allantoin, a propolisz, az Aloe vera, a B5-provitamin, a körömvirág vagy az argánolaj-tartalmú termékek, amelyek segítenek megnyugtatni és puhává varázsolni az érzékeny bőrt.

Fontos a reggeli arctisztítás

Nemcsak este, hanem reggel is meg kell tisztítani az arcbőrt az éjszaka rákerülő apró szennyeződésektől és krémmaradványoktól. Különösen igaz ez az intenzíven reagáló, érzékeny bőrre. Az érzékeny bőrre kifejlesztett Physiologique La Roche Posay fiziológiás micellás habzó arctisztító könnyedén és alaposan eltávolítja szennyeződéseket, így a porszemcséket, a zsírosodást és a krémmaradványokat, anélkül, hogy irritálná a bőrt, és rontaná természetes pH értékét.

Távolítsa el alaposan a sminket minden este

Este még alaposabban kell megtisztítani az arcbőrt, nemcsak a szennyeződésektől, hanem főleg a sminkrétegektől. Erre kiváló az érzékeny bőrre való micellás víz, a Sensibio H2O Bioderma, amely speciális, a száraz és érzékeny bőrt ápoló összetevőket tartalmaz. Irritáció nélkül, könnyen letisztítja a szemhéjról az összes sminket és minden más szennyeződést is.

Ne feledkezzen meg a szemsminkről sem

A szemsmink lemosása külön tudomány. Meg kell találni azt a készítményt, amely nem szárítja és nem irritálja a szem környékét. Az érzékeny bőrre készült Biotherm Biocils sminklemosó zselé nem szárít, nem irritál, d-panthenol tartalmának köszönhetően a szemkörnyéket megnyugtatja, és még erősíti is a szempillákat.

Nincs több piros folt

A száraz bőr gyakran kivörösödik, erei megrepedeznek. Ha ez problémát okoz önnek is, kiváló választás a Clinique Redness Solution nappali nyugtatókrém, amely szabadalmaztatott tejsavbaktérium-kivonatot tartalmaz. Minden fajta bőrpírt kezelni tud, megszünteti azt, a száraz bőrt mélyen hidratálja, és erősíti a bőr védőrétegét.

Hidratáljon

A hidratálás az alap, és ez a száraz, érzékeny bőr esetében kétszeresen igaz. Használjon rendszeresen hidratálókrémet, reggel és este is. Az Avéne Tolérance Extreme érzékeny bőrre kifejlesztett hidratálókrém gondoskodik a mélyreható hidratálásról, lágyítja a bőrt, amely így tökéletesen selymes lesz, és megnyugszik az Avéne termálvíztartalmának köszönhetően.

Ápolja a szemek környékét

Ne feledje, hogy a szem körüli finom bőr gyengéd ápolást érdemel. Az Avéne Skin Care szemkrémet gyengéden paskolja be a szemkörnyékre reggel és este is – ez biztosítja a bőr szükséges hidratálását, egyúttal regenerálja, megnyugtatja, csökkenti a sötét karikákat és a szem alatti duzzanatot.

Regenerálódjon

Hetente egy-két alkalommal kényeztesse magát arcpakolással, amely gondosan ápolja a száraz és érzékeny arcbőrt. Nekünk bevált az Elemis Advanced Skincare Herbal Lavender Repair Mask, ez a kipirosodásra hajlamos, érzékeny arcbőrre való nyugtató pakolás. Elég vékony rétegben felvinni, majd 15 percig hagyni hatni. Gyorsan visszaadja a bőr rugalmasságát, mélyrehatóan hidratálja, és intenzíven táplálja, nyugtatja.

Különösen hideg napokon és a téli időszakban szükséges az érzékeny bőrnek megfelelő kozmetikumot használni. A szél, a fagy, az, hogy sokszor kilépünk a fűtött helyiségből a kinti hidegbe, még érzékenyebbé teszik az arcbőrt, kiszárítják és dehidratálják, irritálják. Éppen ezért kényeztesse bőrét a lehető leggyengédebb ápolással!