DAILY ROUTINE: Az arcbőr méregtelenítése és mélytisztítása

méregtelenités

Karácsony előtti hajtás, zsíros ételek és vendégségek ... Az év vége mindig kimerítő, így nem meglepő, hogy az új esztendő beköszöntével elengedhetetlenül szükségünk van egy méregtelenítő kúrára és megújulásra. A méregtelenítés nem csak gyümölcslevek és gyógyteák fogyasztásáról szól, hanem az arcbőr mélytisztításáról is. Hiszen az év végi terhek arcunkon is nyomot hagynak. Ebben az esetben nem elég a minőségi arctisztítást a napi tevékenységek részévé tenni.

Ahhoz, hogy beszürkült arcbőre ismét egészségtől sugárzó legyen, időnként be kell iktatnia egy valóban intenzív méregtelenítést is. Ez mit jelent? Méregtelenítés során feltétlenül kerülni kell a szintetikus anyagok felesleges felvitelét az arcbőrre. A legjobb, ha parabénektől, szilikontól, szintetikus illatanyagoktól és tartósítószerektől mentes természetes kozmetikumokat választ.

Ha az arcbőrét valóban alaposan át kívánja tisztítani, legalább egy napig kerülje a smink használatát. Az arcbőre így szépen lélegezhet. Azonban sokan igen nehezen nélkülözzük a sminket. Semmi probléma! Válassza a minőségi dermokozmetikum márkák sminkjeit, melyek nem tömítik el a pórusokat és nem terhelik meg az arcbőrt sem. Vagy használjon könnyebb szerkezetű BB vagy CC krémeket. Viszont sportoláskor mindenképpen kerülje a sminket – a sminkek ugyanis meggátolhatja a káros anyagok felszínre lépéséet, így eltömíthetik a bőr pórusait.

Az arctisztítás mindennapi gyakorlata

1. lépés: Reggeli arctisztítás

Az arcbőr reggeli tisztításáról általában meg szoktunk feledkezni. Éjszaka is ráülepszik a por és a szennyeződés az arcunkra. Reggel szerencsére elegendő az arcbőr tonikkal történő megtisztítása, ami nem csak frissítő hatású, de a pórusokat is összehúzza.

2. lépés: Sok folyadék

Ne feledje, a méregtelenítés alapja a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása. A víz kimossa a szervezetből a káros anyagokat, így azok nem a bőrön keresztül fognak távozni. Ezért naponta legalább két liter vizet fogyasszon.

3. lépés: Távolítsa el a sminket

A sminkeltávolítás alapvető teendő. A legnagyobb szennyeződések eltávolítására használjon sminklemosó tejet vagy olajat, és csak ezután kezdjen intenzívebb tisztításhoz.

4. lépés: Használjon arctisztító kefét

Az arcbőr finomtisztítását arcvízzel átitatott koronggal is végezheti. A micelláris víz szintén kiválóan tisztítja, és nem irritálja az arcbőrt. Javasoljuk, hogy az arcbőr mélytisztításához és a pórusok tisztításához szerezzen be arctisztító kefét. Kiváló elektromos arctisztító keféket kínálnak például a Braun, Mary Kay vagy Silk'n márkák. A Foreo Luna készülékek jelentik a csúcsot.

Foreo

A mélyrehatóan tisztító Foreo Luna tisztítókefe segítségével ez a művelet legfeljebb 2 percet vesz igénybe. Vigye fel az arcára a gélt, a tisztítókefét öblítse le vízzel, kapcsolja be a vibrálást és kezdheti is a tisztítást! Először az állkapcsától kiindulva a füle felé vezesse a kefét végig az arcán, majd a homlokával folytassa, ahol középről indulva finom mozdulatokkal haladjon mindkét irányba. Végül tisztítsa meg az orr környékét felfelé és lefelé mozgatva a kefét, majd gyengéden haladjon tovább a szem alatti területekre. Ezután már csak le kell öblítenie az arcát vízzel és meg kell szárítania egy tiszta törülközővel.

5. lépés: Tonizáljon és hidratáljon

Most, hogy az arca már tökéletesen tiszta, frissítésként áttörölheti tonikkal, majd kenje be egy könnyű éjszakai krémmel és hagyja pihenni.

Az arcbőr intenzív méregtelenítése

A megszokott napi arcápolást időnként egészítse ki egy arcbőrt intenzíven méregtelenítő eljárással. Elsősorban a méregtelenítő arcpakolások és peelingek alkalmazása javasolt, de néha próbálja ki az arctornát is, ami támogatja az arcbőr intenzív vérkeringését és ezzel a bőrben lévő káros anyagok eltávolítását.

Méregtelenítő hatású arcpeeling

A peeling elsődleges célja az elhalt hámsejtek eltávolítása. Így az arcbőr megfelelően tud lélegezni és hatékonyabban szívja magába a krémek, arcszérumok és pakolások tápanyagait. A peeling hetente egy alkalommal javasolt, a gyakoribb alkalmazása akár káros is lehet. Alkalmazása előtt öblítse le az arcát, majd gyengéd körkörös mozdulatokkal dörzsölje be a bőrbe. Kerülje a szemkörnyéki érzékeny területeket. Ezután öblítse le a peelinget.

Méregtelenítő arcpakolások

A méregtelenítő arcpakolás szintén intenzíven tisztítja az arcbőrét. A pakolást a már megtisztított arcára vigye fel, majd hagyja az útmutatóban meghatározott ideig hatni. Főleg az iszappakolásoknak csodálatos a méregtelenítő hatása.  A L'Oréal Paris Pure Clay fekete agyagpakolása tökéletes, amely nemcsak magába szívja az összes szennyeződést a bőrről és a pórusokból, hanem megszünteti a bőrhibákat és a gyulladást is. Pattanásos bőrre ideális.

Az arcbőr méregtelenítését természetesen egészséges életstílussal, szabad levegőn való mozgással és rendszeres testmozgással is javasoljuk támogatni. Ezután az arcbőrén egyetlen aprócska hiba sem lesz majd!

.