Az arc ápolása - napi rutin lépésről lépésre

Arcszérum felvitele

Nem tudja, hogy hogyan teheti széppé az arcbőrét? A reggeli és esti arcmosás vízzel és a krémmel való bekenés valóban nem elég. Az arc ápolása, avagy a daily routine sokkal több lépést ölel fel, és egyiket sem érdemes kihagyni!

Az arc ápolásának esti rutinja

Sminkeltávolítás

Először törölje le a smink maradványait. Normál, kombinált és száraz arcbőrre a sminklemosó tej a megfelelő, míg az érzékeny és száraz arcbőrre a sminklemosó olaj vagy a sminklemosó hidrofil olaj ajánlott, ami vízzel elegyedve finom habot képez, és még a vízálló sminket is képes eltávolítani.

Arctisztítás

A smink még alaposabb eltávolítására kiváló az arcvíz, és zsírosabb bőr esetén különösen ajánlott a micellás víz, ezt azonban heti egy-két alkalommal elég használni. A többi napon arctisztító géllel vagy habbal tisztítsa arcát, hetente egyszer, este alkalmazzon peelinget, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket. (Ha szeretné egyszerűsíteni a sminkeltávolítást, akkor az olajtartalmú, kétfázisú sminklemosót válassza!).

Arcbőr tonizálása

A mindennapi arcápolásba a tonikot is fontos beépíteni, mert ez az alapja az arcbőr hidratálásának, finomítja és előkészíti a bőrt a további lépésekre.

Az arc intenzív ápolása

Hetente egyszer szánjon időt az arcpakolás alkalmazására. A száraz bőr a hidratáló, a zsíros pedig a tisztító arcpakolást hálálja meg. Az első ráncokra a kollagénes arcpakolás való. Az arc mindennapi táplálása és hidratálása Harminc év felett a szérum az arcápolás elengedhetetlen darabja. A kollagénes szérum erősíti, a hialuronsav hidratálja bőrét. Elég pár cseppet az arcába masszírozni. Fontos megjegyezni, hogy a napi rutin nem csupán az arcbőrre terjed ki, hanem a nyak és dekoltázs bőrét is kezelni kell!

Mindezek után vár ránk az éjszakai krém. A nappali krémmel ellentétben ez rendszerint sűrűbb, táplálóbb, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy zsíros. A szemkörnyékeket soha ne kenje ezzel a krémmel, mindig erre a területre készített szemránckrémmel ápolja. És végére is értünk az esti rutinnak! Nem is volt olyan vészes, igaz?

Arcbőr tisztítás

Hogyan ápoljuk helyesen az arcbőrt a reggeli rutin során

Reggeli arctisztítás

Az éjszaka során arcbőre számtalan regeneráló műveleten esett át, így szüksége van egy kis élénkítésre. Ezért első lépésként reggel se feledkezzen meg az arctisztításról. Én a frissítő arctisztító gélt vagy habot használok, utána pedig a tonikot masszírozom a bőrömbe. Ezeket szeretem a legjobban, mert jól előkészítik az arcot a további műveletekre.

Az arcbőr élénkítése

Az ápolást arcszérummal célszerű kezdeni. Az összes készítmény közül ez hat a legmélyebben és legtovább a bőrben. Reggelre élénkítő szérum való, pl.: C-vitaminnal, ami antioxidánsként hat.

Az arc hidratálása és védelme

Majd itt van a krém, amiből nyáron nem hiányozhat az SPF, és ideális esetben hidratálni kellene az arcbőrt. A szemkörnyékápoló krémnek reggel is fontos szerepe van, továbbá az ajkak ápolásáról sem szabad megfeledkeznie. Mielőtt a kezébe venné az ajakfényt vagy rúzst, időről időre kényeztesse ajkait egy finom peelinggel is, és az ajkak környékének rendes napi táplálásáról se feledkezzen meg. Több márka is készít olyan speciális krémeket, melyek a szem és az ajkak környékét is ápolják, ami főleg zűrös reggeleken kellemes időmegtakarítást jelent.

A napi rutin legjobb termékei:

L’Oréal Paris Skin Perfection kétfázisú sminklemosóként remekül tisztítja az arcbőrt, önnek pedig időt takarít meg.

Lancôme Gel Éclat ez az arc tisztítási rutinjának egyik legjobbja, reggel „felébreszti“, este pedig a nehéz nap után kitisztítja a bőrt. Normál és kombinált arcbőrre is használható.

Vichy Pureté Thermale a tonik hatását frissítő összetétellel kombinálja, ami este visszaadja az arcbőr fényét, és reggelre új energiával dobja fel.

Revolution Skincare Stabilised Active Collagen aktív kollagénes szérum, amire harminc felett minden arcbőrnek szüksége van!

Dermacol BT Cell gondoskodik a szem és az ajkak körüli finom szarkalábakról. Tápláló és kiváló lifting hatású.

NYX Professional Makeup #thisiseverything híres ajak peeling. Ajkai mostantól mindig simák lesznek!