Az arany az ősz színe! Hogyan sminkeljünk vele?

Belénk rögződött, hogy az arany szín leginkább a napbarnított bőrhöz illik. Ez valóban így van, de ugyanúgy illik a nagyon világos bőrhöz is. Ezt meg is mutatom most egy nagyon világos bőrű modellen. Az arany árnyalatok a napbarnítottság hatását keltik és gyönyörű nyári küllemet biztosítanak.

smink

 

E sminkelés alapja a tökéletes make-up, mely egységesíti a bőrt, és elrejti az apró bőrhibákat. Én a hosszan tartó oil free –t használtam az artdeco márkától. Nemcsak hogy tartós, de olajat tartalmaz, mely ennek köszönhetően nem tömíti el a pórusokat.

A tökéletes felvitelhet fontos a megfelelő ecset használata. Én leggyakrabban kisebb lapos ecseteket használok, mert az ilyenekkel nekem könnyebb dolgoznom. Sőt, mivel nem annyira sűrűek, mint a körecsetek, ezért kevesebb alapozót is használok, így egy kicsit spórolhatunk is a folyékony konzisztenciájú alapozóval.

Az alapozó felvitelekor kisebb húzásokat végzünk az ecsettel, így jobban bele dolgozhatjuk a bőrbe a terméket. A homlokkal kezdjük és haladunk az állunk felé, majd egy kicsit elsatírozzuk a nyakunkon is.

dsc

A fixáló púder helyett élénkítő púdert használtam, mely az enyhe csillámló hatásának köszönhetően frissé varázsolja a bőrt. A púdert az egész arcra vittem fel, pontosan a theBalm Mary – Lou Manizer –t használtam.

Az én tippem: A púderes termékek legjobban a természetes anyagokból készült ecsetekkel applikálhatóak. Minél nagyobb és selymesebb lesz az ecset, annál kellemesebb lesz a használata.

A bőr tökéletes, így folytathatjuk a szem sminkelését. Elsőként mindig szemhéjfesték bázist használunk. Ez fixálóként hat, valamint intenzívebbé teszi a szemhéjfesték árnyalatait. Az én kedvenc márkám az artdeco. A bázist elkenjük a szemhéjunkon egészen a szemöldök vonaláig, erre a célra legmegfelelőbb az újunkat használni.

Most már felvihetjük magát a szemhéjfestéket. Először világosabb árnyalatot használunk, melyet a belső szemzugtól kezdve a mozgó szemhéjunk teljes felületére visszük fel.

dsc

Ehhez az Artdeco High Performance Eyeshadow Waterproof szemhéjfesték ceruza 28 -as árnyalatát használtam, mely zsírosabb, így fényesebb és jobban kiemeli a sminkünk arany tónusait.

Most jöhet a sötétebb árnyalat. Ehhez az Artdeco Sunshine Eyeshadow nyári limitált kiadásának a 15 –ös színét használtam.

dsc

dsc

A kényelmesebb felvitel érdekében ehhez a kör alakú szemhéjfesték ecsetet ajánlom. Hisz ezzel sokkal pontosabban tudunk dolgozni.

A sötét árnyalatot a szemünk külső zugától befelé haladva visszük fel, majd elsatírozzuk a mozgó szemhéjunk felső vonala mentén. A szemünk külső zugánál egy kicsit kihúzzuk, hogy szemünk nagyobbnak hasson, így keltünk ún. macskaszem hatást. Végül befestjük vele az alsó szempillákat is, de csak a külső szemzugtól kezdve a szempillák egyharmadát.

dsc

A felső szempillák kiemelésére fekete szemhéjfestéket használunk. Nagyszerűen néz ki például a theBalm Nude Dude árnyalat.

Ismét a kör ecset lesz segítségünkre. A végével felveszünk egy kis festéket, majd a felső szempillák vonalát követve, kintről befelé haladva satírozzuk el a színt.

dsc

Most a szempillák következnek. A Dior Diorshow New Look fekete szempillaspirált ajánlom. Ön is beleszeret majd a kis keféjebe, mely hozzáfér minden szempillához. Szétválassza a pillákat és egészében is természetes hatást kelt.

dsc

A sminkünk utolsó előtti lépése a bronzer. Én egy nagyon csillámlót választottam, mégpedig a theBalm Betty - Lou Manizer bronzer és szemhéjfesték 2in1 –et. Biztosítja a napbarnított hatást, valamint gyönyörűen csillog az arcon. Leginkább az arccsontot emeljük ki vele, de egy keveset tehetünk a homlokunkra és az orrunkra is.

Az én trükköm: Hogyan találjuk meg az arccsontunkat?

Szippantsa be az arcát, mint a kis gyerekek, akik a halat utánozzák. Így kap majd egy ferde vonalat, melyen vezetheti a bronzert. Persze ezt alaposan el kell satíroznunk, hogy mindenhol egyenletes réteg legyen, valamint hogy ne legyen valahol sötétebb árnyalat.

dsc

Az egész smink nagyon friss és csillogó. Éppen ehhez megfelelően választottam ki a szájra alkalmas festéket. Az Artdeco Sunshine szájfényt, mely szintén enyhén csillogó, valamint friss és természetes a nagyon halvány bordó beütésének köszönhetően.

Ezzel már kész is a sminkünk. Sokkal több csillámló festéket használtunk, de ezt az arany smink meg is követeli, hisz éppen ennek köszönhetően lesz ilyen tündöklő.

dsc

Próbálja ki Ön is ezt a sminket, és írja meg nekünk hogy sikerült.

Kérdése van a sminkkel kapcsolatban vagy ötlete van a következő számhoz? Írjon nekünk bátran!

Eszter, az Notino.hu sminkese

Foto: Ondřej Suk

Modell: Fresh Face Modeling Agency