Az 5 legjobb sztár parfüm

A hírességek divatikonok és sokunk példaképei, így nem is csodálkozhatunk azon, hogy a divat márkákon kívül saját parfümök készítésébe is belekezdtek. A parfüm piacát szószerint elárasztották olyan sztárok illatai, mint például Madonna, Beyoncé vagy Jennifer Lopez, viszont saját parfümöket készítenek kevésbé ismert hírességek is – mint amilyen mondjuk Paris Hilton. Ez a divat már nem jár gyerekcipőben, hisz történelme a 60 –as évekre nyúlik vissza. Az első sztár, aki 1957 –ben kialakította a saját parfümjét, nem volt más, mint Elvis Presley. Parfümje a Teddy Bear Eau de Parfum nevet kapta az egyik dala alapján. Őt, Sophia Loren színésznő követte. 1980 – ban mutatta be a Sophia elnevezésű parfümjét. Ezt követően jelentek meg Cher (Uninhibited illat 1987 -ből) és a híres színésznő Elizabeth Taylor parfümjei.

parfümök

Az elmúlt években nagyon sok híresség parfümjeivel találkozhattunk. Ahogy az már lenni szokott vannak valóban csodálatos illatok, viszont vannak olyan parfümök is, melyek csak reklámfogásnak készültek, és a parfümök üvegjeiben nem találhatunk semmi érdekeset. Segíteni szeretnénk Önöknek a tájékozódásban és a választásban, éppen ezért választottuk ki 5 olyan híresség parfümjét, melyek készítői valóban biztosra mentek. Hisz ezek a legjobbak! Kíváncsiak rájuk?

5. helyezés: Britney Spears – Midnight Fantasy

A Midnight Fantasy Britney Spears amerikai popénekesnő negyedik illata, melyet 2006 –ban mutatott be. Az üvegcse a régebbi rózsaszín üvegű Fantasy kék változata. Minden Britney Spears illat a fiatalabb generációnak készült, hisz édesebb, gyümölcsös-virágos illatokról van szó. Ezalól a Midnight Fantasy sem kivétel. Gyümölcsös illatról van szó, leginkább a cseresznye, málna és szilva tónusai érezhetőek. A kompozíció vaníliával van kiegészítve. Bár lehet, hogy túl édesnek tűnik az illat, de nem így van. Éppen annyira édes, hogy még kellemes maradjon. A parfüm leginkább esti viselésre alkalmas, mint ahogy azt az üvegje is jelzi, mely az éjszakai égboltot kívánja szimbolizálni – sötét színű tele Swarovski kristályokkal, melyek a csillagokat ábrázolják. Mára már a Britney Spears márka 18 parfümmel büszkélkedhet, de a Midnight Fantasy sikerült a legjobban. Próbálja ki Ön is!

4. helyezés: Jessica Simpson – I Fancy You

Jessica Simpson egy amerikai popénekesnő és televíziós színésznő, aki divattal is foglalkozik. A saját és nagyon sikeres márkája, a Jessica Simpson Collection ruhákat, retikülöket és cipőket készít. A parfümök világába Jessica Simpson 2004 –be lépett be és azóta 16 parfümöt alkotott. Az I Fancy You érte el a legnagyobb sikereket, így válhatott a negyedik legjobb sztár illattá. Már a pasztellszínű üvegje is azt jelzi, hogy egy nagyon finom és gyengéd illatról van szó, melyben a gyümölcsös kezdés után a virágok dominálnak (tubarózsa és gyöngyvirág), melyeket a pézsma és a szantálfa egészít ki. Az illat mindennapi viseletre alkalmas. Próbálja ki ezt is!

3. helyezés: Jennifer Lopez – Live Luxe

Jennifer Lopez parfümös csúcstartó a sztárok között. Viszonylag rövid időn belül, 2002 óta, 26 parfümöt dobott piacra és mindegyikük különlegesen jó minőségű. Az első illata, a Glow a megjelenését követően azonnal bestsellerré vált. Az üvegcse alakja az énekesnőt formálja meg. Jennifer Lopez legkifinomultabb illata a Live Luxe, melyet az énekesnő tánc és fényűzés iránti szenvedélye ihletett, éppen ezért nagyon dinamikusak és temperamentumosak az összetevői – mint maga Jennifer. Nagyon lédús illatról van szó – az elején a citrusok és az ananász dominál, később virágok (frézia és bazsarózsa) érezhetőek, majd ezt teszi tökéletesen egységessé a vanília, szantálfa és a pézsma. Kivételesen szép a parfüm üvegje is, mely úgy lett kialakítva, hogyha fény elé állítja, akkor lila, sárga és zöld sugarak csillanak meg. Győződjön meg róla Ön is!

2. helyezés: Madonna – Truth or Dare

Talán minden, amibe Madonna, az amerikai énekesnő belefog, jól sül el. Ez vonatkozik a parfümre is. A Truth or Dare női parfüm 2012 –ben került bemutatásra Madonna első parfümjeként. A parfüm készítésénél Madonnát az édesanyja ihlette, vagyis az Ő illata, mely Madonna első emlékei közé tartozik. Az énekesnő ezt mondta a parfümről: „Édesanyámon mindig tubarózsa és gardénia illatát éreztem, mely egy bódító keveréke volt a nőiességnek és a titokzatosságnak. Újra ezt az illatot szerettem volna megalkotni, de kiegészíteni még valami újjal és aktuálissal. Valami természeteset és bátrat – innen ered a parfüm neve is.” Madonna azok kevesek közé tartozik, akik Önmaguk is közreműködtek a parfüm készítésénél, mégpedig Stephen Nilsen neves parfümőrrel. Az eredmény egy gyönyörű nőies kompozíció lett, tele fehér virágokkal. A parfümöt megéri kipróbálni!

1. helyezés: Beyoncé – Midnight Heat

A hírességek legjobb parfümje – a Beyoncé Midnight Heat parfüm – az első illata, a 2010 – ben kiadott Heat parfüm folytatása. Ez a parfüm szinte azonnal hatalmas sikereket ért el nőiességének és érzékiségének köszönhetően. Az énekesnő ezt mondta róla: „Ez valami olyan, mellyel nem lehet betelni. Izzó és szexi. Úgy fogja magát érezni, mintha lázas lenne.“ A Midnight Heat parfüm még ennél is érzékibb. Amennyiben létezik valóban szexis illat, akkor ez az. Gyönyörű üvegcsébe, mely egy vékony női alakot formáz, van zárva ez a gyümölcsös-virágos és egyidejűleg fás illat. Beyoncé szerint ez az illat minden nőt magabiztossá és karizmatikussá tesz, és ezért már érdemes kipróbálni.

Eszter, Notino.hu