Aromaterápia otthon, avagy a legjobb lakásillatosítók

aromaterápia

Az aromaterápia gyógyító hatását már az ókori Egyiptomban és Kínában is ismerték, ahol az éterolajokat több szertartásnál és rituálénál is használták. Hittek abban, hogy az illatok képesek aktiválni az ember magasabb tudatállapotát. Ma már bizonyított a természetes illóolajok antibakteriális hatása és az is, hogy képesek megnyugtatni, vagy akár élénkíthetnek is bennünket.

Aromaterápia nem csak közvetlen alkalmazással, de inhalálással is végezhető. Amikor a molekulák a tüdőbe jutnak, az illatok az agy bizonyos részeit serkentik, ezáltal terápiás reakciót és kellemesebb érzéseket idéznek elő. Az orrban lévő receptoraink is üzeneteket küldenek az idegrendszeren keresztül egészen az agy azon részéhez, melynek a hangulat és az érzelmek befolyásolása a feladata.

Így tegyük illatossá a lakást

A fürdővízbe vagy a párnára csepegtetett esszenciális olajokon kívül az otthon kellemes atmoszférájának kialakításához olyan késztermékek használata célszerű, mint a minőségi gyertyák, aroma diffúzorok, aromalámpák és lakásillatosító spray. A lakásillatosítók készítésénél alkalmazott innovatív technológiának köszönhetően manapság már nem csak a meleg atmoszférát, de a gyönyörű dizájnt is élvezheti.

Annak ellenére, hogy az illatokat a személyes benyomás alapján választjuk, elmondható, hogy jobban „öltöztetik“ a teret a fás, mint az édesebb, gyümölcsös illatok. Ez nem azt jelenti, hogy az otthonában úgy kellene éreznie magát, mint a tábortűznél, hanem sokkal inkább azt, hogy a kissé fás-fűszeres vagy füstös illatok lakájosabbá teszik a helyiséget.

A gyertyák csodákra képesek

A legillatosabb gyertyák, melyeket gyakran „Itt valaminek nagyon jó illata van - mi ez?“ dicsérettel illetnek, akkor is képesek illattal átjárni az egész helyiséget, ha nem égnek. Ezek válogatott alapanyagokból készült minőségi gyertyák, és a dobozból kivéve az első szippantás után talán egy kicsit túl erősnek is tűnő jellegzetes az aromájuk.

A minőségi, de megfizethető árú gyertyák közé tartozik például a Bath & Body Works és a Kringle Candle. A téli erdő valódi illatával járja át otthonát a természetes illóolajokból készült Winter , mely a Bath & Body Works Camp Winter kollekciójába tartozik. A Kringle Candle - Cashmere & Cocoa gyertyájának kasmír és kakaó illata minden időjárásban simogató, ráadásul csodálatosan díszíti is a környezetét is. A Root Candles Lavender Vanilla biogyertya nyugtató hatású vanília és levendula illata viszont ihletet áraszt.  A legtöbb illatgyertya olcsóbb, ajándék verzióban, így aromalámpa illatgyanta formájában is kapható.

gyertyák

Illatos luxus

Ha szeretne egy kicsit befektetni, mindenképp tanulmányozza át a Baobab luxus gyertya kínálatát. Az olyan gyertyák, mint például a Les Exclusives kollekció fantasztikus Aurum gyertyája, a legfinomabb összetevőkből és illóolajokból kézzel készített termékek. Ezek igazi dizájn darabok, melyek minden igényes szemnek örömet szereznek.

Aroma diffúzorok új korszaka

Amennyiben valami újat szeretne kipróbálni, úgy az aroma diffúzorok ideális illatos dekorációk. Minőségi hiteles márkák, így például a görög Spring Air vagy az ázsiai Chando termékei közül válogathat. A Chando főleg a természet által ihletett szépen kidolgozott kerámia diffúzorjaival futott be. A hagyományos bambusznád pálcikák helyett így szabadalmaztatott speciális porcelán vezeti az illatot. A Myst Lilac & Nutmeg diffúzor például egy elegáns virág, míg az Ocean Amber & Sage egy tengeri csikó.

diffúzor

Katalitikus lámpák

Az angol Ashleigh & Burwood London vállalat az aroma diffúzorokon kívül gyönyörű katalitikus lámpákat is készít. Talán még nem hallott róluk? A láng nélküli égés (katalitikus reakció) elve már a régi Egyiptomban is ismert volt. Biztonságos módon tisztítja és fertőtleníti a levegőt, az atkák és a baktériumok 99 %-át eltávolítja és elpusztítja a szagmolekulákat, ideértve a cigarettafüstöt is. A Fairy Ball ajándék készletet ajánljuk figyelmében, mely a kezdők számára ideális. Illatos olajat és egy szivárványos díszítésű kisebb lámpát tartalmaz.

Illatosító tasakok

Lehet, hogy még emlékszik rá, ahogy édesanyja a papírba csomagolt szappant a fehérnemű között tartotta a szekrényben. Amikor Ön reggelente sietett az iskolába, az otthon illata még akkor is körül lengte. Manapság már nem szappant használunk erre a célra, mivel sokkal hatékonyabb termékek jelentek meg a piacon, mint például a szekrényillatosító tasakok. A mi tippünk a Culti Decor Assolato parfümös tasak.

Lakásillatosító spray

A lakásillatosító spray praktikus választás az utazáshoz és lehetővé teszi, hogy az otthon kedvenc illatát bárhová magával vigye. Szinte minden itt említett aroma diffúzornak és illatos gyertyának van saját spray változata is. Próbálja ki a Spring Air Ultra Scent Premium Pomegranate Delight érzéki spray-jét, amely Ön körül mindent egy pillanat alatt gránátalmás fás illattal jár át. Az illatot szórja az ágyneműre vagy az ágyra mielőtt bebújik, és indítsa el kedvenc filmjét! Hallott már a Hygge-ről? Ha nem, úgy elmondjuk, hogy a legszebb atmoszféra illatokkal történő elővarázsolása határozottan része az igazi Hygge szertartásnak.

Milyen hatással vannak a konkrét illatok a hangulatra? A levendula illata segíti az elalvást, a menta illata viszont lehűti az gondolatokat és fokozza a figyelmet. A citromfű nem csupán képes azonnal felélénkíteni az embert, de tisztítja és fertőtleníti a levegőt. Az eukaliptusz esszenciális olaj viszont megkönnyíti a légzést. A lélek felvidítására, szomorúság és szorongás ellen leghatékonyabb a bergamott, ciprus, rózsa és narancs összetételű esszenciális olaj. Végül pedig saját tippünk - az édesen illatozó jázmint afrodiziákumként is használhatja!

A gondosan megválasztott illatokkal rengeteg energiát varázsolhat otthonába. Vegyen mély lélegzetet és lazítson!