Ápolja a haját télen is

A fagyos téli idő éppen olyan káros a hajnak, mint a forró nyári napsugár. Ezért nemcsak nyáron, hanem télen is biztosítanunk kell a hajunknak a megfelelő táplálást, és meg kell védenünk az esetleges károsodástól. Télen mindjárt több kedvezőtlen hatásnak is ki van téve a hajunk, mint például a fagypont alatti hőmérséklet, valamint a nagyon száraz levegő a fűtött helyiségekben. Talán kevesebben tudják, hogy a szűk sapkák is károsíthatják a hajat, mégpedig mechanikailag. Szintén szenvedhet a haja a hegyekben töltött szabadság alatt, ahol a fagy és a nap kombinációja egy pár nap alatt képes megváltoztatni a hajat. Visszaadni az egészségét és a fényét a dehidratált hajnak, melyet a fagy károsított, nagyon nehéz feladat. Sőt van úgy, hogy már csak az olló segít. Amennyiben el szeretné kerülni az efféle kellemetlen tapasztalatokat, akkor ajánlatos a téli időszakban is rendszeresen ápolni a hajat, és nem venni félvállról a káros téli hatásokat.

vlasy v zime

Használjon megfelelő sampont és kondicionálót!

A sampon és a kondicionáló az alap a káros téli hatásokkal szembeni harcban. Hogyan kell megfelelő sampont és kondicionálót választani? A fagyos időszakban érdemes olyan hajkozmetikát választani, mely táplálja, megújítja és védi a hajat. Így megerősíti a haját hajmosás közben, valamint segíti megújítani a haj saját védekezőképességét. Ne feledje el, hogy mindig érdemes egy márkától választani a sampont és a kondicionálót, mert a hatóanyagok egymást kiegészítik és megkétszereződik a hatásuk. Így a haj tökéletesen táplált lesz. Télen érdemes használni kondicionálókat és végső ápoló termékeket. Ajánljuk például a Kérastase sampont, mely olaj alapú. Szintén kapható ezen sorozat kondicionálója is. Alkalmas alternatív lehetőség a L´Oréal Professionnel Absolut Repair Cellular sampon, mely regenerálja a károsult hajat, visszaadja a fényét és vitalitását. Szintén ne feledkezzen meg ezen sorozatból kondicionálót vagy maszkot használni.

Dehidratált fejbőr? Már soha többé!

Télen előfordulhat, hogy a helyiségekben lévő száraz levegő hatására, nemcsak a bőrünk, de a hajunk is szenvedni kezd a dehidratáltságtól. Ennek következtében a fejbőrünk viszketni kezd, mely előidézi a korpa kialakulását. Amennyiben a vállra hulló korpa nyugtalanítja, és szeretné a kialakulását megelőzni, akkor használjon télen speciális hajszérumokat, melyeket a fejbőrre kell alkalmazni, és nem igényelnek leöblítést. A bőr így tökéletesen hidratált lesz, és a szérum egy finom védőlemezt hoz létre a fejbőrön, mely regenerálja a viszketős, sérült bőrt. Az így meggyógyított fejbőr megújult és táplált lesz.

Tápláló hajolajok – egy elengedhetetlen segítség!

Talán használ hajolajat nyáron, hogy megvédje a fejbőrét a napsugárzástól és a forróságtól. Viszont mindenképpen ajánlott a tápláló olaj használata télen is, hisz ilyenkor a haj vágyakozik a tápanyagok és a gyógyító ápolás után. Ne hagyja ki a téli hajkozmetikája közül a hajolajakat, biztosan érzékeli majd a különbséget! A haj tökéletesen fog kinézni, és tündöklően egészséges lesz. A hajolajok ezenkívül csökkentik az elektrosztatikus feltöltődés képződését is, mely a sapka, kötött pulóverek vagy magas nyakú pulcsik levételekor jön létre. Kevesen tudják, hogy ez az elektrosztatikus feltöltődés nemcsak a frizuránkat teszi tönkre, hanem károsítja a haj felszínét is. Ennek alapján a hajolaj kétségkívül nagyszerű választás, melyet biztos nem fog megbánni. Az olajok mostanság nagyon közkedveltek. További előnyük az, hogy ezek a termékek nem tartalmaznak vizet, illetve csak nagyon kis mennyiségben, így minden gond nélkül használható kemény fagyokban. A legkedveltebb termékek közé tartoznak: a L´Oréal Professionnel Mythic Oil és a Orofluido Beauty

Rendszeres ápolás a hajmaszkok segítségével

A téli időszakban megterhelt és károsult haj legkedvesebb ajándéka lesz egy jó minőségű hajmaszk, mely egy pár perc alatt megnyugtatja és megfelelően regenerálja a hajat és a fejbőrt. A hajmaszkok rendszeres, heti egyszeri használata tényleg csodákra képes. Szintén köztudott, hogy a hajmaszkok a modellek titkos fegyvere ahhoz, hogy télen is elkápráztassák a környezetüket a gyönyörű hajkoronájukkal, míg mindenki más az élettelen haját inkább sapka alá rejti. A maszk leggyakrabban a nedves hajra alkalmazandó, melyet utána törülközőbe csomagolunk vagy egy nylon fóliát húzzunk rá, hogy jobban megőrizzük a meleget. Ez a pár perces relaxáció nemcsak a hajának tesz jót, hanem Önnek is, hiszen egy pár percre megpihen a fárasztó nap után. Ajánljuk a makadámia olajat tartalmazó Macadamia Natural Oil Care maszkot a száraz és károsult hajra, mely varázslatnak számít, vagy a nagyon kedvező áron kapható Kallos Latte maszkot, mely tejfehérjéket tartalmaz.

Tápláló hajfestékek

A megfelelő hajfestékek is erősíthetik és táplálhatják a hajat a téli időszakban. A jó minőségű hajfestékek ugyanis nagy mennyiségű vitaminokat és olyan anyagokat tartalmaznak, melyeknek az a feladatuk, hogy regenerálják és erősítsék a hajszövetet. Az újonnan befestett haj lehet az extrém fagy által tönkretett és élettelen haj utolsó segítsége. A festék új fényt biztosít a hajnak, érintésre is finomabb, valamint tökéletesen táplált lesz. Viszont nagyon fontos, hogy jó minőségű hajfestékeket használjunk.

Táplálékkiegészítők

Szeretné segíteni a haját belülről is? Nincs is ennél egyszerűbb dolog, mint segíteni a haj szépségét és egészségét speciális táplálékkiegészítők segítségével, melyek éppen e célt szolgálják. A táplálékkiegészítők nagy mennyiségű vitaminokat tartalmaznak, melyeknek hála a haj tündöklően egészséges. A kínálat nagyon széles, éppen ezért választhat olyan termékeket, melyek a fáradtság jeleit mutató hajra valók vagy hajhullás ellen, esetleg hajtöredezés vagy korpásodás ellen.
Az a szabály, hogy minél hosszabb a haja, annál több ápolást igényel. Használjon csak jó minőségű hajkeféket vagy Tangle Teezer -t. Amennyiben nem feltétlenül szükséges, akkor ne szárítsa a haját hajszárítóval és ne használjon hajvasalót. Váltogassa a hajápoló készítményeket. Keresse fel a hajkozmetika kategóriánkat, mely rengeteg terméket tartalmaz. Bízzunk benne, hogy sikerül választania.