Amouage Interlude Man a megszelídített tűz

Olyan illatot keres, mely hihetetlen erővel bír, de kordában tudja tartani? Az Amouage márka Interlude férfi illata önbizalmat ad, de nem hat arrogánsan a környezetére.

niche parfümök

A női parfümöket leginkább azért kritizálják, mert nagyon édesek. A férfi parfümöket ezzel ellentétben egyesek túl fűszeresnek tartják. Édes és fűszeres, e két szó után nyúlunk, ha a parfüm eltér az általunk megszokottól. Amikor túl szelíd. Mindenkinek van elképzelése arról, hogy mennyit enged a parfümjének, félünk egy kicsit tovább lépni. Ezt követően jön az Amouage Interlude Man illat és átugorja az akadályokat, mintha sosem lettek volna.

Sok niche parfüm márka nem tesz különbséget a női és férfi illatok között, mert úgy véli, hogy az emberek képesek kiválasztani a nekik tetsző illatot és azt kellene viselniük. Viszont a közel-keleti Amouage más utakat jár. A kínálatában szerepelnek női és férfi illatok is, ezek általában kettősöket alkotnak, melyeket közös téma és név köt össze, mintha valódi emberi párok lennének. A ma tárgyalt Interlude férfi illatnak is van egy hasonló témájú női megfelelője.

A gyanta varázsa

Amint már egy kicsit sejtheti, az Amouage nem a félénkeknek készült, de ennek ellenére nagyszerűen viselhető. Az a trükkje, hogy nem kell félni – amennyiben emelt fővel lép ki reggel az utcára lehet, megfordulnak Ön után, de senki nem fogja azt gondolni, hogy ez az illat nem illik Önhöz. Vagy éppen ellenkezőleg, amennyiben reggel hiányzik egy kis önbizalom, akkor az Interlude segít Önnek, és újra emlékezteti, hogy minden problémát képes megoldani.

Pierre Negrin parfümtervező ennél a parfümnél az orientális illatokra jellemző ámbrás alapot választott, melyre fás altónusú füstös szivet épített. E parfüm legendája a káoszból való utat idézi a megnyugvás felé, ezért tűnhet az Interlude az elején egy kicsit kuszának a nehéz tónusok és a bergamott citrusos könnyedségének kombinációjában. Viszont hamar minden összetevő a helyére kerül, és egy tökéletesen összhangban lévő akkordot alkot.

Az Amouage Interlude már említett édes beütése nem a vaníliától vagy a virágoktól ered, mint az általában lenni szokott. Ez a parfüm nem akarja azt az érzést kelteni, hogy harapjon belé – nem egy gourmand parfümről van szó. Ez az édes tónus bársonyos és egy kicsit titokzatos, melyet a parfümökben csak egy összetevő, a gyanta képes elővarázsolni. Ebben az esetben konkrétan az opoponax, vagy másnéven édes mirha. Az opoponax tónusa a klasszikus tömjénre épül (innen ered a füstös hatás), de miután az illat kibontakozik, előtérbe kerül az agar- és a szantálfa illata, melyeket a bors és a pacsuli követ, mely megadja az Interlude fűszeres élét.

Erős, de nem irritáló

Az Amouage Interlude a jellegzetes karaktere ellenére meglepően enyhe. Ez egy jó hír. Amennyiben nem viszi túlzásban az applikációt illetően, akkor nem fogja irritálni a környezetét, és nem dobják ki az irodából a kollégái. Ez az illat ugyanis a bőrén lesz tartós, és a környezetében lévő emberek csak mellesleg fogják észrevenni.

Mint minden Amouage parfüm, az Interlude is a drágábbak közé tartozik, viszont megéri az árát, az illat minőségének és kivitelezésének köszönhetően. Ez ugyanis egy hihetetlenül tartós parfüm. Még másnap is érezhető a bőrön, és a ruhán addig, amíg ki nem mossa – mindez egyetlen applikáció után. Ön is jól tudja, hogy egyes parfümök, csak egy pár órán át érezhetőek, esetleg többszöri applikációt igényelnek, hogy valóban érezhetőek legyenek. Az Interlude illattal ez nem történhet meg, így egy üvegcse valóban nagyon hosszú ideig kitart majd.

Egy nyári estére vagy egy őszi napra

Kinek illik az Amouage Interlude Man valójában? A fás tónusú, hasonló karakterű illatok általában férfiaknak készülnek, erre enged következtetni a parfüm elnevezése is, de nem feltétlenül kell betartanunk a konvenciót. Ennél sokkal fontosabb a személyes stílus és az egyéniség. Az Interlude mindenkinek illeni fog, akinek már elege van a hagyományos nyári illatokból és inkább olyat szeretne, mely a hosszú utazásokat idézi, a fűszereket őrző fa dobozkák illatát és a világ még meg nem ismert részeit.

Nem kell félnie, hogy az illatban rejlő tömjén a templomi hangulatot idézné. A többi összetevő kordában tartja, és inkább egy titokzatos édesen egzotikus hatás érvényesül. Ne várjon az Interlude viselésével télig, nyugodtan hordhatja most is, a nem túl forró nyári napokon vagy estéken.  

Bence