Aloe vera: a legjobb összetevő (nemcsak) az arcbőre számára

A legjobb összetevő az aloe vera

Van aloe verája az ablakban, kedvenc növényei között? Most érkezett el az ideje annak, hogy fürdőszobája polcán is helyet kapjon. Csak egy kicsit más formában. Az aloe vera ugyanis azon beauty segítőtársak közé tartozik, akik soha nem hagyják Önt cserben, akár arcbőréről, testéről vagy hajáról van szó. Mi mindennel segít Önnek az aloe vera és mik azok a készítmények, amelyeket érdemes kipróbálni?

Mi az aloe vera és miért akarja majd Ön is?

Az aloe vera egy növény, amelyet hatásai miatt a természetgyógyászat már hosszú ideje felfedezett. Elsődlegesen az aloe vera gélt hasznosítják, amelyet a későbbiekben különböző formákban dolgoznak fel és amely nem egy probléma megoldásánál segít.

Sokféle előnye miatt manapság aloét számtalan kozmetikai készítményben találunk. Az aloe vera gél előnye, hogy nem mérgező – bármilyen típusú arcbőrre vagy bőrre alkalmazható és naponta akár többször is felvihető. Az aloe vera hatások nem korlátozódnak csak külső alkalmazásokra, mi azonban természetesen a beauty rutinra koncentrálunk ennek a szuper összetevőnek a használatával. Milyen esetekben ajánlatos aloe vera tartalmú kozmetikumot használni?

Az aloe vera arcra gyakorolt hatása

Mint már tudjuk, az aloe alkalmazható minden arcbőrtípus esetén. Erős hidratáló és regeneráló hatásának köszönhetően ugyanakkor szerepét leginkább a száraz és problematikus arcbőr értékeli – igazából jó hatást az aloe a pattanásokra gyakorol. Hidratált arcbőrrel jobban megelőzhetőek a kellemetlen pattanások, de az aloéval a harc soha nem zárulhat fiaskóval – képes ugyanis emellett kisimítani a hegeket és csökkenteni a fájdalmas fekélyeket.

A rendszeres hidratálás az arcbőr ápolásának alfa és omegája, akármilyen is arcbőrének típusa. A jobbnál is tökéletesebben segít ebben a Clinique márka Moisture Surge™ 100H Auto-Replenishing Hydrator aloe vera gélkrémje. Az aloe hatását itt ráadásul támogatja a hialuronsav és rendszeres alkalmazása esetén arcbőre szó szerint ragyogni fog.

Ám a hidratáló folyamatnak még garantáltan nem kellene a krémnél véget érnie. Erősítse meg a hatását a Holika Holika Aloe 99% aloe vera fátyolmaszkkal, amely az arcbőrt hidratálja, táplálja és pihenteti egy hosszú nap után.

Ezzel azonban még mindig nem merítettük ki az aloe vera gél arcbőrre gyakorolt pozitív hatását. Az aloe képes felvenni a harcot a ráncokkal, mivel az arcbőrben támogatja a kollagén helyreállítását. Szeretne hidratálni, ám ugyanakkor biztosítani az öregedésgátló hatást is? Próbálja ki a Missha Airy Fit Aloe arcpakolást, amelyet szintén hialuronsav és további aktív anyagok erősítenek meg.

Az aloe vera hatása a hajra

Ha Önt inkább az érdekli, hogyan és miért lehet az aloe verát hajra használni, rögtön eláruljuk. Az aloe elősegíti a hajszálak megerősítését, rugalmasságuk megnövelését és több ragyogást is ad a hajnak. Nemcsak a hajról, hanem a fejbőrről is gondoskodik, ezért nagyszerű szövetséges a korpásodás és a bőrviszketés elleni küzdelemben.

A tiszta aloe vera gélt kombinálhatja, esetlegesen közvetlenül össze is keverheti samponjával, vagy természetesen, beszerezheti a speciálisan hajhoz való aloe vera készítményeket. Ebben az esetben feltétlenül érdemes felfigyelni a Skin79 Jeju Aloe univerzális gélre, amelyet a hidratáláson és a sérült hajszálak felújításán túl például a bőrápolás szempontjából is értékelni fog.

Az aloe vera hatása a testre

Nemcsak haja és arca, hanem testének bőre is értékelni fogja az aloeval való megismerkedést. Okot rögtön néhányat is lehet találni. Az aloe ugyanis A- és E-vitamint tartalmaz és ennek köszönhetően fel tudja gyorsítani a bőr regenerálódását kisebb sérülések esetén.

Nyugtató és hidratáló hatását messzemenően felhasználják a depiláló termékeknél, az aloe verából készülő univerzális krémeknél, vagy például a napozó vagy a napozás utáni készítményeknél.

Ezért nyáron biztosan nagyra értékeli majd a Collistar márkájú Special Perfect Tan Supertanning Water Moisturizing Anti-Salt aloe vera spray, amely a bőrt intenzíven hidratálja és kellemesen hűsíti. Nem tartalmaz ugyanakkor semmilyen UV szűrőt, ezért ne feledkezzen meg napfényvédő faktor (SPF) gondoskodással kombinálni.

Egy napocskán eltöltött egész napot követően szuper választás a Holika Holika Aloe 92% aloe vera tusfürdő, amely a napsugarak hatásának kitett bőrt kellemesen megnyugtatja.

Ezek után mi a véleménye az aloe veráról? Nyugodtan állíthatjuk, hogy az ebből a növénykéből készült kivonatokat használó kozmetikumok ténylegesen működnek. Csak a megfelelő társat kell hozzá megtalálni.