Aktív szén - Segítség problémás bőrre

aktiv szén

Cikkünkben arról az összetevőről olvashat, amely hatékony segítséget nyújthat számára a mitesszerek eltávolításában és tisztává, ragyogóvá varázsolhatja a bőrét. Az aktív szén ugyanis mágnesként vonzza a különböző szennyeződéseket, baktériumokat és még a felesleges faggyút is.

Pure Active Charcoal - nyerje meg a harcot a mitesszerek ellen

A hatóanyag, amely mágnesként vonzza a legkülönfélébb szennyeződéseket, baktériumokat és a felesleges faggyút. Ezen tulajdonságának köszönhetően gyakran alkalmazzák arctisztító gélek és más arcápoló termékek összetevőjeként. Ez nem más, mint az aktív szén. A következőkben erről a hatékony összetevőről olvashat, amely tökéletes segítséget nyújthat számára a mitesszerek eltávolításában és ragyogóvá varázsolja a bőrt.

Az aktív szenet klasszikus szénből, faszénből vagy olyan anyagokból állítják elő, amelyek olyan aktiváló közeget tartalmaznak, melyek magas hőmérsékletre felmelegítve megnövelik  felületüket. A fekete szín ezen anyag egy tipikus jellemzője és ez a tulajdonsága teszi a kozmetikai termékek egy különleges összetevőjévé. De milyen bőrtípusok számára ajánlottak az aktív szenet tartalmazó bőrápolási termékek?

Leginkább azok számára nyújthat hatékony megoldást, akik problémás bőrrel küzdenek, amelynek legtipikusabb jelei az aknék, pattanások és a mitesszerek. Az aktív szén akkor is segítséget nyújthat, ha nincsenek látható bőrhibái, de zsíros bőrrel rendelkezik. Eltávolítja a felesleges faggyút, s ily módon megelőzheti a pórusok eltömődését, ami gyakran gyulladáshoz és a pattanások kialakulásához vezethet.

arcmaszk

Arcmaszk mitesszerek ellen?

Az aktív szenet tartalmazó fekete maszkok, amelyek alaposan tisztítják és mattítják a bőrt, az internet uralkodó trendjévé váltak. Az aktív szén a bőrradírozó mikro szemcsékkel kombinálva tökéletes hámlasztóként is funkciónál. A bőrradírozás pedig az arctisztító rutin egyik legfontosabb része, ugyanis az elhalt hámsejtek könnyen eltömíthetik a pórusokat, amelyek így mitesszerek vagy komolyabb bőrhibák kialakulásához vezethetnek. A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes rendszeresen, hetente legalább egyszer használni. A maszk mellett az aktív szén a mindennapi arctisztítás során is alkalmazható, leöblítendő gél formájában, amely tökéletesen eltávolítja a megmaradt sminket és más szennyeződéseket.

Hatékony fegyver akné ellen

A Garnier újdonsága, a Pure Active 3in1 Charcoal aktív szenet tartalmaz és 3 termék funkcióját egyesíti – gél a problémás bőr alapos tisztításáért, arcradír és maszk. Az aktív szén mellett a termék áfonya kivonatot és szalicilsavat tartalmaz, amelyek együttesen legyőzhetetlen triót alkothatnak a bőrhibák elleni küzdelemben.

arcmaszk