A szőkítésről alkotott mítoszokat nem kell minden esetben készpénznek venni

Szőkített haj

A haj szőkére festése merész lépés. Mindig, minden esetben. Ám vannak szőkék és szőkék. Vannak akik csak lágy melírokra, esetleg enyhe világosításra vágynak, hogy hajszínük azt a benyomást keltse, mintha viselőjük a tengerparti nyaralásról tért volna éppen haza. Megint mások többet akarnak... extrém változásra vágynak.

EXTRÉM SZŐKESÉG

Az extrém szőke hajszíneket kedvelő hölgyek a legmerészebbek. Nem félnek platina, esetleg ezüst szőkére festetni a hajukat, még akkor sem, ha hajuk színe eredetileg sötét. Akkor is a szőkítés mellett döntenek, ha hajuk természetesen strukturált, száraz vagy göndör. Ők egyszerűen nem ismernek kompromisszumot. Az extrém szőke hajszíneket viselő hölgyek gyakorlatilag a szőke életérzés ikonjai, akik azt hirdetik, hogy soha senkinek sem lenne szabad meghátrálnia a merész lépések elől, Illetve senkinek sem lenne szabad kevéssel is beérnie - jelentse ez akár azt, hogy belevág és szőke lesz, akár azt, hogy nem.

KÉRASTASE BLOND ABSOLU CICAEXTREME

Való igaz, hogy a szőkítés kihívást jelent a haj számára. A szőkítéssel eltávolítjuk a hajból a pigmenteket, aminek segítségével elérjük az Ön által megálmodott világos hajszínt. Ám ez a folyamat nagymértékben meggyengítheti a hajrostok szerkezetét és igénybe veheti a hajat. Megfelelő ápolás nélkül a szőkített haj szárazzá, sérültté és töredezetté válhat, és ez természetesen nem hangzik túl jól. De ne hagyja, hogy ez elrettentse álma valóra váltásától. Lágy melírokra, leheltnyi világosításra vagy hűvös platina szőke hajszínre vágyik? Vágjon bele bátran! A Kérastase márka professzionális hajkozmetikumai segítenek megőrizni szőkített haja egészségét és megbízhatóan felkészítik haját az élet további kihívásaira. Fedezze fel a Kérastase Blond Absolu termékcsalád termékeit, amelyek maximális ápolást biztosítanak gyönyörű szőke hajának.

Azoknak, akik még ezek után is haboznának, elhoztunk néhány mítoszt és valótlan állítást a szőkítéssel kapcsolatban, amelyek már réges rég nem igazak.

#1. MÍTOSZ: A nagyon sötét hajat nem lehet szőkére festeni.

Hányan hallottuk már, hogy, ha hajunk sötét színű, akkor azt nem lehet szép szőkére festeni. Ez azonban nem igaz. A szőke hajszín bárkinek jól állhat, legjobb példa erre Emily Ratajkowski vagy Emma Roberts. A sötét hajszínből szőkére váltás lehetősége csak az Ön és fodrásza közötti együttműködésen múlik, hogy közös erővel rátaláljanak arra a megfelelő árnyalatra, amelynek viselése közben jól érzi magát.

Ám a sötét hajszínt valóban nem lehet csak enyhén világosítani, valószínűleg több egymás utáni szőkítésre és árnyalásra lesz szükség a megálmodott szőke hajszín elérése érdekében, ami nyomot hagyhat a hajrostok minőségén. Azonban ettől még nem kell kétségbeesni! Ennek elkerülése véget ugyanis elég, ha hajápolási rutinját kiegészíti a Cicaextreme termékek használatával. Az extra bátorság extra ápolást igényel.

A természetes sötétszőkék hajápolási rutinja:

#2. MÍTOSZ: A gyakori szőkítés hajhulláshoz vezet.

Semmiképpen, ha fodrásza tudja, mit csinál! A platina vagy ezüst szőke hajszínt viselők, valamint a tökéletességre törekvő, perfekcionista nők gyakrabban szőkíttetik a hajukat. A frissen kinőtt tövek számukra elfogadhatatlanok. Ők azok a vendégek, akikkel 4-6 hetente rendszeresen találkozhatunk a fodrászszékekben a szőkítés eredményére várva.

Amennyiben szőke hajszínének megőrzése gyakoribb szőkítést igényel, ám Ön fél, hogy emiatt sérülhet és könnyebben hullhat a haja, aggodalmát mindenképpen beszélje meg fodrászával. Ő pontosan meg tudja mondani, mi az, amit a haja még elvisel, illetve mi az, amit még megengedhet magának. És ha sikerül megtalálni a haja által nyújtott lehetőségek határait, egész biztosan szüksége lesz olyan professzionális hajápolási termékekre, amelyek segítenek megelőzni haja kiszáradását és töredezését. A Cicaextreme lesz ebben az esetben a haja megmentője.

A gyakori szőkítés hajhulláshoz vezet?

A gyakori szőkítés szerelmesei számára ideális hajápolási rutin

#3. MÍTOSZ: A göndör haj ápolása eleve bonyolultabb és a szőkítés csak még inkább megnehezítené.

Nem baj, nekem megéri. Pontosan ezt válaszolja annak, aki meg akarja Önt győzni arról, hogy az Ön haja túl „nehéz eset” ahhoz, hogy szőkítve legyen. Mert nem, nem az!

A göndör haj hajlamos kiszáradni, amin a szőkítés nem segít, sőt ellenkezőleg. A szőkített göndör hajnak éppen ezért extra adag hidratálásra van szüksége, amit a Blond Absolu Cicaextreme termékek minden kétséget kizáróan megadnak a számára, mivel egyik legalapvetőbb összetevőjük a hialuronsav, amely alacsony és magas molekulatömegű molekulákat egyaránt tartalmaz. Az alacsony molekulatömegű hialuronsav képes bejutni a hajrostok mélyére és belülről regenerálni a hajrostok sérüléseit. A magas molekulatömegű hialuronsav feltölti a hajrostokat, aminek köszönhetően azok visszanyerik eredeti rugalmasságukat. A göndör haj a szőkítés ellenére is puha tapintásúvá, erőssé és regenerálttá válhat.

Göndör szőke haj

A göndör szőke haj hajápolási rutinja

Látja, nincs oka félni a szőkítéstől. És habár gyönyörű szőke haja intenzívebb ápolást igényel, egész biztos megoldja. Különösen, ha hajápolási rutinjához a Kérastase Blond Absolu Cicaextreme termékeket használja.