A parfümök helyes alkalmazása avagy hogy illatozzunk a leghosszabb ideig

Coco Chanel egyszer kijelentette, hogy a parfümöt azokra a helyekre kell alkalmazni, ahol a nő azt szeretné, hogy megcsókolják. A mondás romantikusan hangzik, viszont nem muszáj minden esetben igaznak lennie. Több szempontot is figyelembe kell venni, főleg egy pár praktikus tanácsot. A következő sorok nemcsak tippeket nyújtanak Önnek, hanem segítenek abban is, hogyan alkazmazza helyesen a parfümöket.

parfem1

Lüktető pontok
 

Ezek bőrünk legmelegebb pontjai, ahol a legjobb a vérellátás, ez segít az illat jobb kibontakozásában. A lüktető pontokat megtalálhatjuk a csuklónk belső felén, a nyaki ütőerek környékén, a fül mögött, a könyök illetve térd hajlataiban, a halántékunknál és a dekoltázs, illetve mellkas környékén. A parfüm, amelyet a lüktető pontokra alkalmazunk, könnyebben felszabadul és fokozatosan árasztja magából az illatot, a testhőmérsékletünkre való reakcióként.

Elkerülendő!
 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba. A parfümök nagyon szépenen illatoznak, de nem ízletesek. Az előbbi szép mondással ellentétben, kerülje el, hogy valaki megízlelje az Ön parfümjét.

Hogyan alkalmazzuk a parfümöket
 

Az illatot mindig a ruha felvétele és az ékszerek felhelyezése előtt alklamazza. Egyes parümök nehezen eltávolítható foltokat hagyhatnak a ruhán, reakcióba léphetnek a fémekkel és károsíthatják az igazgyöngyöket. Ha a parfümöket a ruhákra szokta alkalmazni, ajánljuk, hogy először az új illatot próbálja ki egy olyan anyagon, amelyben ha kárt tesz, nem lesz annyira fájdalmas – ebben az esetben viszont érvénybe lép a mondás – minél kevesebb annál jobb. A klasszikus bőrre történő alkalmazás helyett sok hölgy előnyben részesíti, hogy a levegőbe permeteznek az illatból és áthaladnak az illatfelhőn.

Ez a fajta alkalmazási mód igencsak költséges. Ha Önnek a parfüm minden cseppje értékes, akkor ez az alkalmazási mód nem Önnek ajánlott.

Tippek új illatok próbalásánál – kerülje a papírcsíkok heves lengetését, vagy a csuklók összedörzsölését a parfüm alkalmazása után. Ezáltal elkerüljük az illat ún. „megtörését“ és hagyjuk kibontakozni a parfüm fej - szív - alap aromáit. Az egyes aromák kibontakozásához el kell telni egy bizonyos időnek. A parfüm alkalmazása után megszimatolhatjuk a fej illatait, majd várjunk kb. minimum 20 percet maximum egy órát a következő aromák kibontakozásához.

Illatos haj
 

Kedvenc parfümünk hajra történő alkalmazása segíthet az illat egész napon át tartó hatásához. Ügyeljen viszont a következőkre: frissen mosott hajra történő alkalmazás, vagy túl intenzív aromájú hajkészítmények használata az illat aromájának vátozását eredményezheti. Továbbá ne felejtse el azt sem, hogy a parfümökben található alkohol kiszáríthatja a hajat. Az illatot ezért nagyobb távolságról alkalmazzuk hajunkra, minimum 20 cm-es távolságról.

Hogyan hosszabbítsuk meg az illat hatását

Több trükk létezik az illat hatásának meghosszabbítására. Tény, hogy az illat a száraz bőrön hamarabb elpárolog. Egy nem parfümözött hidratáló krém használata kiváló alapként szolgál az illat alkalmazása előtt. A benedvesített bőr megakadályozza az illat pórusokba történő beszívását, ezáltal segít a parfüm aromájának fokozatos és hosszantartó kibontakozásához.

Egy azon termékcsalád, például egy konkrét illat és a hozzá tartozó dezodor, testápoló, borotválkozás utáni víz, balzsam használata is sokat segít az illat hatásának meghosszabbításában. Ezáltal nemcsak az illat megváltozását kerülheti el, hanem segíthet a parfüm aromájának kiteljesedésében is.