A legkedveltebb parfümösszetevők

Márka szerint választ parfümöt? Talán segíti ebben a parfümkészítő neve vagy az üvegcse színe? Igaz, hogy mi nők illatainkat néha nagyon különleges módon választjuk meg. A legegyszerűbb parfümválasztás viszont az összetevők szerint történik. Melyek a top esszenciák?

kedvelt parfümösszetevők

Rózsa

A rózsa finom, de egyben lenyűgöző is. Amennyiben más virágokkal, mint az ibolya vagy a frézia, találkozik, romantikus húrokat penget, és a férfiakban felkelti a védőösztönt. Tud szenvedélyes is lenni, mégpedig akkor, ha a parfüm összetételét például vágyfokozó jázminnal egészítjük ki.

TOP rózsaparfümök: Nappalra próbálja ki a Guerlain-t: Aqua Allegoria Rosa Rossat. Szívillatában a rózsa sikkesen elegyedik a pünkösdi rózsával. Különleges alkalmakra pedig itt a Lancôme Trésor Midnight Rose. Nagyon különleges!

rózsa

Jázmin

Azok az illatok, amelyekben a jázmin jelentkezik, a legtisztább formában rezonálnak a szexepillel, az örömmel és az ösztönös temperamentummal. Mintha csak a tavaszi csábításhoz készültek volna!

Felejthetetlen jázminillat: Nagyon modern és örömtől duzzadó a JOY by Dior. Nappali használatra pompás. Ha viszont éjjel is szeretne jázmint viselni, válassza például a Hugo Bosst: Boss Nuit…

jázmin

Vanília

Amint a parfüm összetételében feltűnik a vanília, a férfiak „kiakadnak"! Hogy miért? Mert egy természetes vágyfokozóról van szó, amely akár euforikus érzéseket is kelthet. S amennyiben fás tónusok társaságában jelenik meg, teljesen végzetes!

Kedvelt vaníliaillatok: az Yves Saint Laurent Black Opium Intense fejillata abszinttal teli, szívillata jázminból és édesgyökérből áll, az alapillatot pedig, a vanília mellett, szantálfa és kávé hatja át. Amennyiben valami finomabbat szeretne, itt van a Jil Sander Simply Poudrée.

vanília

Körte

A lédús körte az optimizmus illatos szinonimája. Oly üde, hogy bele kéne harapni. A parfümök összetételébe a tél után rengeteg energiát visz bele. Ha pedig hozzáteszünk néhány pikáns tónust, hihetetlenül csábos!

A legjobb körtés parfümök: Az Armani Sì Passione esetében a körte mindjárt a bevezetésben fekete ribiszkével és pikáns rózsaborssal elegyedik: Sokunk fejét elcsavarta! A Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh pedig, a változatosság kedvéért, gyönyörűen játékos…

körte

Narancsvirág

A narancsfa virágából nyert esszenciával az aromaterápia a gondolatok kivilágosodását és a megnyugvást célozza meg. A parfümök összetevőjeként minden pillanatot gyönyörű élménnyé varázsol, a férfiakra pedig vágyfokozóként hat.

A legjobb narancsvirágos parfümök: A Montale Orange Flowers támadást indít az összes érzék ellen! Tiszta és egyben mély, valamint további „For Her“ sorozatú illatokkal rétegezhető. A Montale Orange Flowers úgy üdít, mint a szieszta egy terebélyes narancsfa alatt, és mindazoknál, akik úgy gondolják, hogy a niche illatok „nehezek“, eloszlatja ezt a tévedést.

narancsvirág

Szantálfa

Amint a parfümök illatának közepén megjelenik a szantálfa, a Kelet és a fűszerek érvényesülnek, de jelentkeznek a bőr vagy a páfrány földes tónusai is. Ennek ellenére a szantál nem csak a férfiaké. A női parfümökben a magabiztosság, a belső nyugalom és harmónia érzetét kelti.

Elragadó szantálfa parfümök: Bár a Cacharel Yes I Am Pink First málnával indul, rózsába megy át, de emellett a gyömbérrel is játszik, alapillatában pedig a szantálfára épít.  Bódító aurával azután, elsősorban este, Jean Paul Gaultier és az ő Scandal By Night parfümje veszi körül.

szantálfa

Nem hagyományos eszenciák

…és, ha parfümjétől inkább nem hagyományos összetevőket vár, akkor álljon itt egy kissé különleges inspiráció az ön számára! Merthogy a női illatokban felettébb különös dolgokat is talál, mint a kömény (Elizabeth Arden: Green Tea), a tejszínhab (Zaldig & Voltaire: This is Her), a cukor (Burrbery Brit for Her), a kaviár (Mugler: Womanity),  vagy például a méhviasz (Kim Kardashian: Pure Honey) és a curacao (Beyoncé: Pulse).

nem hagyományos eszencia

Ui.: Kicsit belezavarodott? Az illat kiválasztásánál a könnyebb eligazodáshoz van az ön számára egy pompás lehetőségünk: válasszon az egyes összetevők alapján a parfüm-illat szerint. Próbálja ki!