A legjobb izzadásgátlók vagy dezodorok férfiaknak? Tudjuk, melyiket válassza!

Férfi dezodorok és izzadásgátlók

Ahhoz, hogy mindennap úgy létezzünk, hogy se a környezetünk, se saját önbizalmunk ne szenvedjen kárt, fontos az izzadtság ellen felvértezni magunkat. Míg a nők olyan sokáig válogatnak a kozmetikumok között, hogy lemegy a nap, a férfiak sajnos gyakran gondolkodás nélkül beledobják a kosárba a termékeket. A férfi dezodor vagy izzadásgátló kiválasztásakor érdemes lenne legalább egy kicsit tájékozódni a kínálatról. Hasznos lenne megbizonyosodni arról, hogy a termék pont azt tudja, amit elvár tőle. Tanácsot adunk, hogyan válassza ki a legjobb izzadásgátlót és dezodort férfiaknak.

Izzadásgátló vagy dezodor férfiaknak?

Ezt a két fogalmat sokszor felcseréljük és sokan nem is tudják, hogy alapvető különbségek vannak köztük. A dezodor az összetevőinek köszönhetően megszünteti a kellemetlen izzadtságszagot. Az izzadásgátló pedig alumíniumvegyületeket tartalmaz, főleg ezek akadályozzák meg magát az izzadást is. Manapság azonban már biztosan találunk természetes alternatívákat is.

Ha kevesebbet izzad és csak a szagok ellen küzd, akkor elegendőnek bizonyulhatnak a férfidezodor elnevezésű termékek. Ha viszont erősebben izzad és nemcsak a szagokat, hanem az izzadtságfoltokat is el akarja kerülni, válasszon izzadásgátlót.

Spray, roll-on vagy stift?

Nem tudja eldönteni, hogy melyik típus hatékonyabb a többinél? Nem is kell, ez ugyanis a készítmény összetételén múlik. Hogy milyen állagú formában viszi fel a bőrére, a hatásait nem befolyásolja. Így csak az Ön döntésén múlik, mi kellemesebb és mit részesít előnyben.

A stift formájú dezodor vagy izzadásgátló hátránya, hogy kellemetlen „göbök“ alakulhatnak ki a bőrön, és foltokat hagyhat a ruháján. A foltokat megelőzheti spray használatával is, de nem minden esetben. A megoldás egyszerű – nem szabad túl sokat használni belőle. A roll-on hátránya, hogy hosszabb ideig szárad a bőrön. Ezekkel az apró hiányosságokkal azonban nem találkozik minden esetben, elég ha igazán jó minőségű terméket választ.

TOP választás: a legjobb férfi dezodorok és izzadásgátlók

Érzékeny bőrre alkalmas férfi-izzadásgátlót keres? Ebben az esetben kiváló a Vichy Homme Deodorant spray és nem kell tovább félni az irritációtól. Akár 72 órán át szabályozza az izzadást, és pontosan ennyi időre biztosít fantasztikusan friss érzést.

Inkább a roll-ont kedveli? Ebben a kategóriában a legjobb férfi izzadásgátlók közé sorolható a Biotherm Homme 48h Day Control vagy a Nivea Men Cool Kick, amelyek kiválóan felszívják a nedvességet, és szárazon tartják a hónaljat.

Ha szeretne 100% bizonyosságot, hogy a ruháján nem lesznek sem fehér, sem sárga foltok, akkor bízza magát a Nivea Men Invisible Black & White izzadásgátlóra, melynek bizonyára az alkohol- és színezékmentes összetételét is nagyra értékeli majd.

Finom és a bőrön kellemes állagú a krémes Rexona Maximum Protection Clean Scent izzadásgátló. Ráadásul TRIsolid technológiával is büszkélkedhet, amely képes az éjszaka során felszívni az aktív hatóanyagokat, hogy az izzadásgátló másnap még hatékonyabban működjön.

Ha a legjobb dezodort keresi, akkor próbálja ki az Axe Dark Temptation-t – fantasztikus csokoládéillata nemcsak Önt bűvöli el, hanem a környezetében lévőket is! A Dove Men+Care Extra Fresh is kiválóan védi a bőrt a kellemetlen szagtól, ráadásul hidratálja is, és kellemes fás illatot kölcsönöz neki.

Alumíniummentes dezodorok

Ha érzékenyebb a bőre és gyakran bepirosodik vagy begyullad, próbálja ki az alumíniummentes dezodorokat, amelyek ezen összetevő nélkül is felveszik a küzdelmet a szagokkal és az izzadtsággal is.

Az egyik összetevő, amelynek köszönhetően az izzadásgátlók hatékonyak az izzadtsággal szemben, éppen az alumíniumvegyületek. Segítik eltömíteni az izzadtságmirigyeket, így megakadályozzák az izzadást. Így az izzadtság, amely a testben halmozódik, nincs hová eltávozzon, ez viszont megakadályozhatja a méreganyagok eltávozását is a testből. Ráadásul az izzadásgátlók más összetevői elpusztíthatják a baktériumokat, amelyek a bőr természetes mikrobiomját képezik, és a bőre erre szintén reagálhat.

A Weleda Men természetes roll-on dezodor férfiaknak, tisztán természetes illóolajokkal. Nem tartalmaz semmilyen szintetikus tartósítószert, színezékeket, parfümöket, sem kőolajszármazék-alapú ásványi olajokat – egyszóval ideális természetes alternatíva.

Nagyszerűen gondoskodik bőréről az Eisenberg Homme dezodor is. Nem 100%-ban természetes összetevőjű, de nem tartalmaz sem alkoholt, sem alumíniumot, így nem kell tartani a kellemetlen irritációtól.

Sikerült eldönteni, hogy Ön szerint melyik a legjobb izzadásgátló vagy a legjobb dezodor férfiaknak? Ha még nem, csak szánjon rá időt, van miből választani!