A legjobb hajvasaló. Hogyan lehet megtalálni az igazit?

Vasalt hajú hölgy

Úgy van egy jó hajvasalóval, mint egy jó barátnővel: minden nap segít Önnek megtalálni a megfelelő stílust. Soha nem hagyja cserben, és mindig segíti Önt, hogy szép legyen. Hogyan lehet kiválasztani a legjobb hajvasalót pont az Ön hajtípusához? És egyáltalán, hogyan kell úgy hajat vasalni, hogy az ne sérüljön?

Hogyan válasszunk hajvasalót

A választásnál vegye figyelembe a műszaki paramétereket, de gondolkodjon el azon is, hogy valójában mit is vár el a hajvasalótól! Olvassa el az értékeléseket, és ügyeljen arra, hogy végül ne csak dizájnos, de elsősorban jó minőségű vasalót válasszon!

A vásárlás előtt válaszoljon néhány kérdésre:

Klasszikus vagy professzionális hajvasaló

Ritkábban vagy minden nap fogja használni? Minél gyakrabban, annál inkább a hajhoz kíméletes, professzionális készülékek között keressen!

Nedves vagy száraz haj

Száraz hajat fog vasalni, vagy inkább nedves hajra ajánlott hajvasalóra van szüksége? A nedves vasaláshoz speciális „wet” technológia kell, hogy haja ne szenvedjen fölöslegesen.

Vasalt vagy loknis haj

Legyenek hajvasalójának lemezei keskenyek és hosszúak, melyekkel loknikat is tud göndöríteni, vagy rövidek és szélesek, melyekkel gyorsan, klasszikus módon tud egyenesíteni?

Egészséges vagy sérült haj

Egészséges vagy sérült a haja? Egészséges hajra gyakorlatilag minden vasaló használható. A sérült hajnak viszont inkább gőzölős vagy ionizációs és ultrahangos technológiára van szüksége.

A hajvasaló anyaga

Kerámia-, titán- vagy esetleg teflonbevonatú hajvasaló jöhet számításba. Mindegyik felületnek mások az előnyei. A teljesen egyszerű, fémfelületet nagy ívben kerülje el, ennél a legnagyobb az égési sérülés veszélye! A kerámia jól és egyenletesen melegszik fel. A titán pedig ellenálló. Jók a teflonbevonatú hajvasalók is - nem égetik a hajat, de lehet, hogy a néhány, egymást kiegészítő bevonat kombinációja a legjobb. Adalékként – a statikus elektromosság keletkezésének fékezésére – gyakran alkalmaznak például turmalint.

A legjobb hajvasalók: a TOP 5

És nálunk, a Notino-nál melyik a TOP 5 hajvasaló? Kínálatunkból mindenki ki tudja választani a neki legjobbat.

Hajvasaló nedves hajra

BaByliss Stylers I-Pro 235 XL Intense Protect vasaló hat különböző hőmérsékletre állítható be, s a magasabb hőfokokon képes a haj egy húzással való kiegyenesítésére. A kerámialemezeket vékony rétegben karcálló gyémánt bevonattal látták el, az oldalaikon található egyszerű fésűk pedig az egyidejű átfésülést szolgálják. Az ionizáció a felesleges sérülésektől óvja a hajat, de feltöltődött, szálló haj kialakulását is meggátolja. És nedves haj is vasalható vele, így megtakarítva egy csomó időt.

BaByliss hajvasaló

Ionizációs vasaló minden hajtípusra

Az ionizációs hajvasalók minden hajtípusra megfelelőek, és a sérülésekkel szemben is védik a hajat - az ionizációs vasalók ugyanis negatív ionokat hoznak létre, melyek neutralizálják a káros kationokat, gátolva ezzel a haj törékenységét és kiszáradását). Itt van például a Bio Ionic OnePass 1,5″, egy valóban top hajvasaló, melyet a fodrászok is a leggyorsabb hajvasalóként emlegetnek! 10 másodperc alatt felmelegszik, és oldalain speciális, a haj gyors vasalását és magasabb fényét biztosító Speed Strips található. A vasalólemezek nano-ionos ásványokkal dúsítottak, és a vasaló magasabb árát a vasalás utáni haj ragyogó, ujjongásra késztető fénye kompenzálja.

Bio Ionic hajvasaló

Gőzölős hajvasaló vastag szálú hajra

Míg a normál hajvasalók esetében a göndör, töredezett, durvább és vastagszálú hajat többször kell átvasalni, az ilyen haj vasalási idejét a gőz ereje lerövidíti. A L’Oréal Professionnel Steampod termékei között egy igazán jó minőségű, kerámialemezes, gőzölős hajvasalót talál. A lemezek mindössze 2,5 cm szélesek, tehát lehetővé teszik a hidratált és csillogó állapotban tartott haj becsavarását is. És a gőz ereje a haj tápláló ápolásánál is kihasználható. Hajvasalóval leggyakrabban keratinos készítményeket alkalmazunk, azonban ennél a hajvasalónál rendelkezésünkre áll a Steampod speciális készítménysorozat és a Pro-Keratin technológia, melyek együttesen regenerálják a hajat.

L’Oréal Professionnel gőzölős hajvasaló

„Hideg“ ultrahangos vasaló száraz és sérült hajra

Brazil Keratin Iron Repair valójában nem egy klasszikus hajvasaló, nem vasal, mivel nem használ meleget, de – az ultrahangos technológia révén – regenerálja a hajat, és festék bedolgozására is használható. MICSODA? Ön csak befesti a haját, leöblíti, törölközővel megszárítja, majd bekapcsolja az ultrahangos hajvasalót, mellyel minden tincset 3× – 5× átvasal. Ugyanez érvényes, hogyha haját – például keratinkúrával – kívánja regenerálni. Ez után hajszárítóval befejezni a hajszárítást. Ez egy hosszabb folyamat ugyan, de a ragyogó szín és hajának újra helyreállított egészsége megéri!

Brazil Keratin ultrahangos hajvasaló

Úti hajvasaló

Ha imádja a hajvasalást, biztosan értékel egy mini hajvasalót, amely az újra divatos övtáskákban is elfér! A Remington On The Go S2880 csak 15 cm-es, különösen jól működik rövid hajra vagy hajvégekre, de elbír a hosszú hajjal is, csak egy kicsit több türelmet igényel... Magától értetődő, hogy gyorsan felmelegszik, és arra is felkészítették, ha éppen gyorsan kellene elcsomagolni: a tokja hőálló.

Remington mini hajsütővas

Még nem választott? További típusokat a Hajvasalók speciális szekcióban talál!

Hogyan kell jól hajat vasalni

Mindenekelőtt óvatosan. A készülékek magas hőmérsékletre (akár 230 °C-ra is, de a 190 °C körüli hőmérsékletet tartjuk optimálisnak) vannak beállítva, és ezáltal nemcsak a haj, de a fejbőr, a fül, sőt még a kéz égési sérülésének veszélye is fennáll. Saját biztonsága érdekében válasszon olyan hajvasalót melynek fogantyúja nem csúszós! Mivel még mindig nem minden hajvasaló rendelkezik hideg csúccsal, vásárolhat hővédő kesztyűt (pl. Cera Styling), de a forgó kábel is előnyös, mert nem gabalyodik össze.

És, hogy ne égesse meg a haját? Természetesen léteznek védőspray-k (legkevésbé terhelik a hajat) vagy krémek és olajok. Ezeket ne csak vasalás és hajsütés előtt, de gyakori hajszárító-használat esetén is alkalmazza, kifésült hajára! A védelmen kívül segítik a frizura jó fixálását és kisimítását, valamint csillogást is kölcsönöznek a hajnak. 

Nem lakkozott, mindig jól kifésült hajat vasaljon kisebb tincsenként! És vigyázat: a lemezeket – miután a hajvasaló kihűlt – rendszeresen törölje át! Ellenkező esetben azokra egyre nagyobb rétegben égne rá a szennyeződés...

Szerző: Jana P.