A legjobb hajszárítók: melyik a legkifizetődőbb?

hajszárító

Mi az, amit egyetlen kozmetikai felszerelés sem nélkülözhet? Egyértelműen a hajszárító! Akkor is gondolnia kell a haja védelmére, ha naponta, vagy csak hetente szárítja a haját. Ez pedig a minőségi hajszárító kiválasztásával kezdődik. Mivel kellene tisztában lennie a vásárlás előtt? Lépésről lépésre eláruljuk, hogy hogyan választható ki a legmegfelelőbb hajszárító!

Hogyan válasszunk hajszárítót?

Ha beírja a keresőbe a hajszárító kifejezést, nem fog hinni a szemének, hogy milyen sok különböző formájú, méretű, színű és érthetetlen számozású találat jelenik meg. Ezért érdemes előre tisztáznia, hogy mit vár el a hajszárítótól. Így konkrétabb és pontosabb lesz a keresés! Kezdetnek segítség lehet a cél szerinti alapbesorolás, azaz hogy otthoni, professzionális vagy utazó hajszárító legyen-e a készülék.

A következő nagyon fontos tényező mindenképpen a teljesítmény. Minél nagyobb, annál nagyobb a készülék légáramlási sebessége, ezáltal rövidebb a szárítási idő. Ezért olyan teljesítményű hajszárítót válasszon, hogy ne kelljen haját feleslegesen kitennie túlzott hőhatásnak. Az 1400-1800 W teljesítmény is elég lehet, ám nagyon dús hajhoz inkább az 1800 W a megfelelőbb. Amennyiben a készülék teljesítménye 2000 W vagy a fölött van, az már valószínűséggel professzionális hajszárító.

A hőmérséklet szabályozási lehetőség is egy fontos szempont. Miért? Ha dús és erős szálú a haja, örülni fog annak, ha a magasabb fokozatnak köszönhetően nem megy rá a fél napja a hajszárításra. Finom szálú és törékeny haj esetén viszont az alacsonyabb hőmérséklet az ideális. Azaz minél finomabb szálú a haj, annál alacsonyabb hőmérsékletre van szüksége.

Fontos az anyag

Még ha a hajszárító nem is érintkezik közvetlenül a hajjal úgy, mint például a hajvasaló, a haja akkor is meghálálja a minőségi anyagokat.

A hajszárítók fűtőteste fém is lehet. Ez egy olcsóbb megoldás, viszont a hőt egyenetlenül osztja el. A kímélő hajszárításhoz a turmalint érdemes választani, ám ha a hajszerkezet sérülése nélkül, biztonságosan akarja kezelni a haját, akkor a kerámia fűtőtesttel rendelkező hajszárítót válassza. Ha a professzionális készülékek közül akar választani, a legjobb hajszárító nagy valószínűséggel a titános lesz, mivel az anyag könnyűsége megkönnyíti az egész napos munkát.

TOP 5: A legeslegjobb hajszárítók!

Tisztázta, hogy mit is szeretne, és felkészült rá, hogy a szép haj érdekében beszerezzen egy segítőtársat? Remek! Nézze meg TOP válogatásunkat, amely segítségére lesz a legmegfelelőbb, legjobb hajszárító kiválasztásában.

  • A BaByliss Rose Blush 2200 5337PRE egy kiváló alapkkészülék, és nem csupán azért, mert szép rózsaszín, de főleg azért, mert kíméli a hajat. Kényelmesen szabályozható a sebessége és a hőmérséklete, a frizura pedig egy szempillantás alatt elkészül vele!
  • Ha a reggel rendszerint zűrösen indul, akkor a Rowenta Beauty Powerline CV5090F0 hajszárítónak minden bizonnyal nagy hasznát veszi. 2300 W-os teljesítménye káprázatos, így a haja valóban pillanatok alatt megszárad. Ráadásul a rács kerámiabevonatának köszönhetően haja szép fényes lesz, és nem éri túl nagy terhelés.
  • A következő igazán minőségi hajszárító kétségkívül a Bellissima My Pro Ceramic P5 3800. Azon kívül, hogy kerámiabevonatos a rácsa, még ionizáló funkcióval is rendelkezik. Mivel ionizáló hajszárító, azaz negatív töltésű ionokkal látja el a hajat, amelyek lezárják a hajszálak felszínét. Ezáltal védi a hajat a hőtől, ami így hidratáltabb és fényesebb lesz. És még egy plusz? A jobb hidratálásnak köszönhetően a kreppesedéstől is elbúcsúzhat!
  • A professzionális ionizáló hajszárítók közül szívesen ajánljuk még a Valera Swiss Metal Master 2000 Ionic hajszárítót is. Minden bizonnyal nagyra értékeli majd az extra teljesítményű motort, a gyors légáramlást, illetve a biztonsági termosztátot, amely túlmelegedés esetén automatikusan kikapcsolja a készüléket. A hajformázást a vékony fúvóka is remekül segíti.
  • Az ultrakönnyű és csendes Parlux Alyon Ceramic & Ionic hajszárító is rendelkezik ionizáló funkcióval. Annak ellenére, hogy a professzionális készülékek közé sorolható, biztosak vagyunk benne, hogy a színválaszték sokféleségének nehezen tudn majd ellenállni. Melyik illik legjobban a fürdőszobájába?

A helyes hajszárítás menete

Igaz, hogy a megfelelő készülék kiválasztása a siker alapja, de ez egyáltalán nem minden. A gyakori hajszárítást számtalan aprósággal is megkönnyítheti a haj számára. Melyek ezek?

  • Hajmosás után gyengéden szárítsa meg törülközővel a haját, de közben ne dörzsölje, hogy feleslegesen ne kócolódjon össze vagy töredezzen.
  • Amennyiben bármilyen nem leöblítendő ápolószer felhordása után azonnal meg akarja szárítani a haját, vigyen fel rá hővédő készítményt.
  • A szárítás első szakaszában a nedvesség eltávolításához közepes vagy magasabb hőmérsékletet válasszon.
  • Amikor a haj már legalább egy kicsit száraz, kefélje át.
  • Ezután ossza tincsekre, és tincsenként kezdje szárítani a haját annak megfelelően, hogy milyen formát akar elérni. Az alsó hajtincsektől haladjon a felsők felé.

Azt is fontos szem előtt tartani, hogy a hajszárítási mód hajtípus szerint változik. Például göndör haj szárítása esetén egy kicsit más módon kell eljárni, és határozottan jól jön hozzá a diffúzoros hajszárító.