A 2018-as év színe: Az Ultra Violet uralkodó lesz a divat, smink és a parfümök világában

ultra violet

Misztikus, látomásszerű, eredeti és drámaian provokatív. A tavalyi üde Greenery után a kifejező Ultra Violet lett az év színe. Idén ezzel a lila árnyalattal találkozunk majd valamennyi divatirányzat teljes keresztmetszetében - a lakberendezéstől kezdve az öltözködésen át, egészen a titokzatos lila sminkekig, körömlakkokig és parfümökig.

ultra violet

Az év új Pantone színe világos előjele annak, hogy a szépség világa egyáltalán nem lesz unalmas idén sem. A lila a nagy változások színe, arról nem is beszélve, hogy bármilyen megjelenést különlegessé varázsol. Függetlenül attól, hogy lila rúzst, cipőt vagy fülbevalót visel éppen, Önre irányul majd a figyelem. Hogyan viseljünk helyesen egy Ultra Violet színt?

Az év színe és a divat

Való igaz, hogy a tavalyi év színe nem mindenkinek volt előnyös, ellenben az Ultra Violet igazán bárki által viselhető. Főleg a világos bőrű hölgyeknek nincs mitől tartaniuk a lila ruhák, kabátok vagy pulóver viselése esetén. Amennyiben ezt Ön túl merésznek tartaná, és „a kevesebb több” mottót vallja, úgy próbálja ki a lila táskát, cipőt, sálat vagy sapkát. Tökéletes kiegészítő lesz a lila szemüveg vagy fülbevaló is, melyek kellően sikkessé teszik megjelenését.

Az Ultra Violet varázsa a más színekkel való helyes kombinációjában mutatkozik meg. Tökéletesen illik például a szürkéhez, mellyel rendkívül kifinomult összhatást eredményez. Fémes árnyalatokkal a lila kifejezetten fényűzően hat. Zölddel kombinálva mély és légies külsőt kölcsönöz viselőjének. Amennyiben már az első pillanatban magára akarja vonni a figyelmet, és egy kicsit provokálni is szeretne, próbálja ki a sárgával kontrasztozott lila szín hatását. Garantáltan mindenki felfigyel majd Önre!

lila szín

Ultra Violet és a smink

A lila színt mintha csak a kifejező és csábító sminkekhez teremtették volna. Nem csupán a zöld szeműeknek áll tökéletesen jól a lila szemhéjfesték. Ha ügyesen kombinálja a semlegesebb árnyalatokkal, máris elragadó lesz. Próbálja meg mondjuk barnával társítani, amit könnyen elővarázsolhat a Makeup Revolution Pro HD sminkpaletta Dynamic árnyalatával.

Túl soknak tartja a lila szemfestékeket? Próbálja meg a klasszikus fekete szemvonalat lilára cserélni és figyelje a visszajelzéseket. A stílusszakértők idén lila szempillaspirállal is dolgoznak. Nem kell a szempillák teljes hosszában felvinnie, elég csak a hatás kedvéért a végükre tennie egy kicsit!

Nyugodtam előveheti a lila ajakrúzst vagy ajakfényt is, melyek főleg az őszi hónapok slágerei lesznek. Gyönyörűen néz ki a L'Oréal Paris Infallible Violet Parfait árnyalatú fényes ajakrúzsa. Ellentétben a lila szemsminkkel, a lila ajkak a barna bőrhöz illenek jobban. Ám ne feledkezzünk el a kezünkről sem. A lila körömlakk minden alkalommal remekül mutat.

lila sminktermék

Lila parfümök

2018 egyértelműen a mély, púderes parfümök uralma lesz. A jellegzetes lila virágos jegyeket viselő parfümökkel teljesen stílusos lehet. Idén az ibolya, írisz, zsálya vagy levendula lesznek a menők. Próbálja ki mondjuk az ametiszt színű finomműves üvegcsébe zárt Bvlgari Omnia Amethyste parfümöt az elegáns írisszel!

Az idei év első számú illateszenciái közé tartozik a jázmin is, mely az érzéki keleties parfümök egyik kedvelt alkotóeleme. Pont az ilyen feltűnően jellegzetes lila üvegcsékbe csomagolt parfümök adják meg az idei év hangulatát.

Tippünk: Amennyiben az év színével szeretne alapozni, próbáljon meg a hajára is felvinni némi lila árnyalatot, mondjuk a  L'Oréal Paris Colorista Spray  Lavender változatával. A lila remekül fog mutatni a hajban! És önnek hogy tetszik 2018 színe?