7 csodálatos termék a napsugár, a tengervíz és a klórozott víz által károsodott haj ápolására

károsodott haj

Míg Ön a nyarat élvezi, haja különböző környezeti hatásoktól szenved. A napsugarak, a tengeri só, valamint a szállodák medencéinek klórozott vize a hajnak igazi megterhelést jelent. A haj töredezik, csomósodik, összegubancolódik, az „emberhez méltó“ állapotba történő hozatala Wonder Womannak is igazi kihívást jelentene. Nem is szólva arról, ha a haja festett! Mit tehetünk ez ellen?

Amennyiben a hajára még csak most várnak a legintenzívebb környezeti hatások (a nyaralás alatt), használjon olyan készítményeket, amelyek a hajának védelmet biztosítanak. Ilyen termék lehet pl. a Decléor Aroma Sun Expert, a testre és a hajra használatos SPF 30-val rendelkező napozó spray , amelyet használhat a bőr, valamint a száraz vagy nedves haj ápolására is. Csaknem megegyező tulajdonságokkal rendelkezik az Institut Esthederm Sun Care olaj, amely csupán a magasabb védőfaktorával tér el.

Bizalommal használhatja a közkedvelt L´Oréal termékeket is, mint pl.: Expert Solar Sublime terméksorozat készítményeit. A napsugarak általi terhelés elleni hajápoló spray  a napozás előtt vagy alatt egyaránt alkalmazható. Ez mexorilt tartalmaz, amely védi a hajat a napsugarak káros hatása ellen. A strandról hazatérve, jól fog jönni ezen termékcsalád UV sugárzás elleni anyagokat tartalmazó samponja vagy arcpakolása.

Amennyiben a haját festi, ezt a napsugarak hatása elleni védekezéskor is figyelembe kell venni. Ebben az esetben kissé nagyobb hatásfokú termékeket kell alkalmazni, mint pl. a L´Oréal Professionel Mythic Oil. Ez a speciális hajolaj a festett hajat táplálja és fényesíti. Ezt követően a haja már nem lesz „kopott”!

termékek károsodott hajra

Mivel idén a napsugárzás a megszokottnál erősebb volt, nem kizárt, hogy a haj állapotát is nagyobb mértékben igénybe vette. Ennek orvoslására hatékonyak a Redken Extreme termékek, amelyek a nagy mértékben károsult hajon is segítenek. A hajszálak felszíne ismét bezárul és az Interlock Protein Network felújítja a haszálak belső szerkezetének tartósságát. Válassza a Redken Extreme sampont vagy a  termékcsalád hajkondicionálóját, hajbalzsamát vagy más termékét.

A napsugarak által tönkretett haj formázásakor vegye igénybe a Matrix Biolage Exquisite. segítségét. Ezen olaj használatával a kiszáradt, „összegubózott“, töredezett végű hajból egészségesen fénylő, jól kezelhető frizurát tud varázsolni, mert táplál és kisimít!. A termék önállóan vagy a hajsamponba csöppentve is használható. A kellemes változás azonnal érzékelhető lesz!

A napsugárzás elleni védekezés nem sikerült (vagy nem gondolt rá) és most gyors segítséget keres? Ebben az esetben a haj ápolására jól jöhet a Gastil Wonder revitalizáló krém, amely egyéb hatóanyagokon kívül még bambusz kivonatot is tartalmaz. Segítségével a haj már a készítmény első használata után regenerálódhat.

És végezetül néhány ajánlat a természetes, vegyi anyagok nélküli készítmények kedvelőinek. A közkedvelt és bevált termékek közé tartozik a Biolage R.A.W. Recover termékcsalád (például a  Biolage R.A.W.Recover hajsampon, a hajkondicionáló és az agyagpakolás) a sérült haj ápolására.