4 smink inspiráció a New York-i divathétről

A szemhéjpúder használata sok nő számára olyan nehéz, hogy inkább meg sem próbálkoznak vele. Ha pedig mégis sikerül valamit alkotni az egyik szemhéjra, komoly kihívást jelenthet hasonlót készíteni a másikra is!

Szilva megmutat Önnek néhány trükköt, amelyekkel könnyen elkészíthet el könnydén egy-egy szemsminket. Egyenesen a New York-i divathét kifutóiról merített ihletet, így nemcsak megtanulhatja egyszerűen felvinni a szemhéjpúdert, de nagyon trendi is lehet!

Krémes szemhéjpúderek

A Maybelline Color Tattoo szemhéjkrémei a márka ikonikus termékei, amelyeket sok sminkmester használ. Valóban hosszan tartanak és nem halványulnak el a nap során. Ráadásul bázisként is használhatók a hagyományos szemhéjpúderek alá, fokozzák azok színeit.

Ha a színválasztékban nem találja az Önhöz illő árnyalatot, ne féljen keverni a színeket és létrehozni a saját, kedvenc árnyalatát! Az ideális színnel pedig már nagyon könnyű dolga lesz. Használjon egy szélesebb ecsetet vagy az ujjait, hogy befedje a teljes felső szemhéját és eloszlassa a színt egészen a szemöldöködig. Ezután pedig ne feledkezzen meg az alsó szemhéjról sem: vigye fel ugyanazt a színt az alsó szempillák töve mentén is diszkrét, vékony vonalban. A smink befejezéséhez ezután már csak egy szempillaspirálra lesz szüksége, például a szempillahosszabbító Snapscarára.

Smink krémes szemhéjpúder segítségével

 

Feltűnő szemhéjak

A második sminkkel, amelyet New York ihletett, ideje engednie szabadon szárnyalni a képzeletét! Mindegy, hogy ezeket az erős színeket próbálja ki vagy egy lágyabb kombinációt választ, mindkét esetben próbáljon kontrasztot teremteni a hideg és meleg színek között.

Ráadásul ehhez nem csak szemhéjpúdert használhat! Ezt a sminket Szilva SuperStay Matte Ink folyékony ajakrúzsokkal készítette el, ezért biztos lehet benne, hogy egész napon és akár éjszakig is tartani fog!

Akárcsak az előző sminkben, vigye fel a színt az egész szemhéjra egy széles ecsettel. Ha Ön is folyékony ajakrúzst használ, fokozatosan vigye fel a színt, hogy egységes legyen: először a kézfejére tegyen egy kis rúzst, majd az ecset segítségével vigye fel a szemhéjára. A szempillái tövét hagyja festék nélkül és várjon, amíg megszárad. A szempillák tövének kiemelésére válasszon egy árnyalatot egy szemhéjpúder-palettából vagy a Color Tattoo szemhéjpúderek közül. Ennél a sminknél egyáltalán ne használjon szemceruzát, még szempillaspirált se az alsó szemhéjra, hogy a felső szemhéj sminkje még hangsúlyosabb legyen! Csak a felső szempillákat emelje ki a Maybelline egy másik ikonikus szempillaspiráljával, a The Colossal szempillaspirállal!

Feltűnő szemhéjsmink

 

Még több inspirációért nézze meg a Make-up in the City következő epizódját, amelyből megtudhatja, hogyan készítsen füstös rock-sikk sminket!

Szerző: Barbara