2020. évi trendek: Mit kezdjünk a szemöldökünkkel?

Szemöldökformázás

A szemöldököt is, mint minden mást, a trendek határozzák meg. Bizonyára sokan emlékszünk még a 90-es évek szélsőségesen vékony szemöldökeire, és nagy valószínűség szerint mindnyájan igyekszünk is elfelejteni azt az időszakot. Cara Delevingne azonban megmutatta, hogy nem kell félnünk a dús szemöldöktől. A szemöldök meghatározza az arcunk vonalát, és az összhatást is jelentősen megváltoztatja. Egyedül Öntől függ, hogy hogyan kezeli a szemöldökét. Mi csupán bemutatjuk a 2020. évi szemöldöktrendeket és azt, hogy hogyan készítheti el azokat lépésről lépésre!

Trendi szemöldök

Mielőtt hozzáfogna a szemöldöke formázásához, el kell döntenie, hogy egyáltalán milyen szemöldököt szeretne. Ezért bemutatjuk 2020 legmenőbb szemöldök trendjeit. Merítsen belőlük inspirációt!

Soap brows

Ha már legalább egy hete fent van az Instagramon, biztosan találkozott már ezzel a trenddel, még ha esetleg nem is tudatosult Önben. Az ún. soap brows az a nagyon kifésült szemöldök, amit valóban kefével és normál szappannal kell kifésülni.

Szappan helyett azonban szemöldökfixáló gél is használható. A Maybelline Brow Drama áttetsző változatban is kapható, de ha kicsit teltebbé szeretné tenni a szemöldökét, akkor inkább valamelyik barna árnyalatát válassza. Akár 14 órán keresztül fixálja a szemöldökét! A szemöldök szálait fésülje felfelé, így mindegyik szépen kisimul, beigazodik és optikailag szélesebbé teszi a szemöldököt.

Természetes szemöldök

Már a neve is mindent elárul. A természetes szemöldök nem kíván sok igazítást, így szednie sem kell. A lezser elegancia végett szempillaspirál vagy szemöldökzselé használatát javasoljuk a fixálásához.

Árnyalat az árnyalatban szemöldök

Ez a trend szépen kiegészítheti a természetes szemöldök trendet. Ugyanis a lehető legtermészetesebb színű festésről van szó, így tökéletesen harmonizál a szőrszálak és az arcbőr színével. Segítségére lehet az NYX Professional Makeup Eyebrow Cake Powder szemöldökformázó készlet, és a megfelelő színek kombinálásával gyorsan elérheti a kívánt eredményt.

Erőteljes szemöldök

Igen, megint itt van velünk! Az erőteljes szemöldök trendje még mindig aktuális. Közkedvelt és már az elnevezése is magáért beszél. Amennyiben erőteljesebbé szeretné tenni a szemöldökét, próbálja megállni, hogy egy kis ideig nem szedi, hogy kiderülhessen, milyen is a természetes formája.

A tökéletes erőteljes szín eléréséhez használja az egész napot kibíró magasan pigmentált L'Oréal Paris Paradise Extatic szemöldök pomádét.

Szemöldökszedés

A szemöldökszedés egyértelműen a valóban minőségi szemöldökcsipesz kérdése. Amennyiben ilyennel rendelkezik, már csak egy pár egyszerű szabályt kell betartania, és pillanatok alatt elkészül a feladattal.

 • Lágyítsa meg a szemöldök környéki bőrt. Öblítse le az arcát meleg vízzel, de még jobb, ha forró vízzel benedvesít egy törülközőt, és azt két percre a szemöldökére helyezi. Ez meglágyítja a szemöldök szálait, így könnyebben és kevésbé fájdalmasan tudja kiszedni azokat.
 • Jöhet a minőségi szemöldökcsipesz, aminek éles a vége, mert azzal sokkal könnyebben ki tudja húzni a szálakat.
 • Helyezze a csipeszt a szál gyökeréhez, mert ha máshol fogja meg, akkor csak eltöri a szőrszálat, így sokkal nehezebb lesz kitépni.
 • Mindig a növekedés irányában húzza ki a szálakat! Ha növekedési iránnyal szemben teszi ezt, úgy a benövésüket idézheti elő.
 • A külső oldalról kezdve és középre haladva végezze a szemöldök szedését.

Bármilyen szemöldökformát választ is, az alapszabályokról soha ne feledkezzen meg:

 • A szemöldök a belső szemzug fölött kezdődjön.
 • Mindkét szemöldök legmagasabb pontjának azonos magasságban kell lennie.
 • A szemöldöknek megfelelő hosszúságúnak kell lennie. Amennyiben nem biztos a dolgában, vesse be a régóta használt trükköt és helyezzen az orrlyukához például egy ceruzát. A ceruza másik végét irányítsa a külső szemzug mellett a szemöldöke felé. Ahol a ceruza végződik, ott kell lennie a szemöldök végének.

Szemöldök festése

Amennyiben az otthoni szemöldökfestés mellett dönt, fontos, hogy helyesen járjon el, hogy az elkövetkező egy-két hétben ne kelljen bujdokolnia a fény elől. A szemöldökfestéket úgy két hét után kell utána festeni, így nagyon sok időt meg tud takarítani – természetesen, ha nem tartós, vagy más, szakértő általi felvitelt igénylő szemöldökfestéke van.

Hogyan kell festeni a szemöldököt

 • Válassza ki a megfelelő szemöldökfesték árnyalatot.
 • Először távolítsa el az összes sminket, illetve zsírt a szemöldökről.
 • Formázza a szemöldökét a kívánt formára, és csak azután fogjon neki a festésnek.
 • Tartsa be az útmutatót, fokozottan ügyeljen a festék hatóidejére.
 • Amennyiben szükséges, ne felejtkezzen meg az aktiváló emulzió festékhez keveréséről.
 • Ferdére vágott ecsettel hordja fel a szemöldökre a festéket.
 • Nagyon óvatosan hordja fel a festéket. Ha esetleg rossz helyre kerül, elrontja a szemöldök precíz formáját.

Amennyiben nincs bátorsága a klasszikus szemöldökfestékhez, úgy használja az egyszerűen lehúzható Maybelline Tattoo Brow géles szemöldökfestéket, amely csak pár napig marad meg a szemöldökön. Hogy döntött? Kipróbál valami újat, vagy inkább nem kísérletezik? Akárhogy legyen is, ne feledkezzen meg arról, hogy a két szemöldöke jó esetben testvér és nem ikerpár, de legalább barátságban kellene lenniük egymással!