2018 top parfümjei

az év illatai

Elhoztuk Önnek a parfümvilág újdonságok legjavát! Tudjuk, milyen trendeket hoz a következő év és mivel „menő“ most kísérletezni!

2018 illata

Az utóbbi években a divat- és a kozmetikai ipar minden zugából az egyediség egyre erősödő hangja hallatszik. Manapság a fő irányzat, hogy legyünk önmagunk, színesen különlegesek, eredetiek. A divatban levő konkrét márkájú drága parfümök birtoklásának kényszere egyre inkább kikopik, és a figyelem az illat viselőjére irányul.

Emlékezzen rá: nem csupán a parfüm teszi az illatot széppé! A szépség előszöris az Ön bőre egyedi környezetének köszönhető. Ezt az Ön utánozhatatlan mozogása, és az is befolyásolja, hogy hová viszi fel magára a parfümöt. Nehogy másnak elárulja, de két parfümöt akár össze is keverhet és megalkothatja saját egyedülálló formuláját!

2018 legjobb parfümjeinek fő jegyei

Levendula

2018 a levendula újjászületésének éve. A divatbemutatók kifutóinak kollekciói lila árnyalatokra hangolnak. Például Tom Ford levendulás pasztell nadrágokat mutatott be, a zakókon lila metál hímzésekkel. Az új kollekciót nézve teljesen lenyűgöznek a nyugalom illatát árasztó csodálatos levendulamezők. Jelenleg a legkedveltebb levendulás parfümök egyike a Jean Paul Gaultier Le Male for him, mely a levendula aromáját mentával és fahéjjal elegyíti. A hölgyeknek ott van Elisabeth Arden Green Tea Lavender Eau de Toilette, vagy Sarah Jesicca Parker Lovely romantikus illata.

levendula

Ibolya

Már az év elején nyugodtan elmondhatjuk, hogy ebben a szezonban a top női parfümök az ibolyát földes vagy fás alappal kombinálva tartalmazzák majd. Az ibolya állati eredetű pézsmás jegyekkel és cédrusfával társult üde és pozitív kisugárzású aromáját megtalálhatja például Mark Jacobs Daisy Eau So Fresh Eau de Toilette illatában. A luxus szerelmeseinek ne felejtsük el megemlíteni a Guerlain Insolence gyönyörű és legendás illatát sem!

Aoud

A különleges agarfából készített folyadék melegséget és állatias jegyeket kölcsönöz az illatoknak. Tegye hozzá ehhez az aromához a zsályát, és azonnal a szaglósejteket elkápráztató koncertet kap! Ezt a kombinációt gyakran használják a gyertyáknál, de megtaláljuk például Hugo Boss Boss Bottled Oud gyönyörű férfi parfümjében is. Az agarfa illata lelki nyugalmat vált ki és elűzi a gondokat. Ha még nem ismeri, próbálja ki Thierry Mugler Alien-Oud Majestueux illatát.

Jázmin és zöld tea

A jázmin édes illata – mint a tisztaság és az erő szimbóluma –, a következő szezon egyik fő illatjegye lesz. A jázmin tiszta aromáját például Calvin Klein Beauty minimalista illatában is érezheti, melyben cédrussal és pézsmával társítva van jelen. A zamatos zöld tea Ázsia inspirációjaként tér vissza a reflektorfénybe! A Creed luxus niche parfüm márka Asian Green Tea avagy ázsiai zöld tea parfümjét szentelte ennek az aromának. A kompozíció szívillatában a tea elragadó és megkapó akkordja a hagyományos ital származási helyét idézi meg, és valóban ösztönzőleg hat az érzékekre.

jázmin és zöld tea

Uniszex

Ez az irányzat már az utóbbi években kedveltté vált és feltételezhető, hogy népszerűsége 2018-ban még tovább fokozódik. Az uniszex nem csupán a jövő, de a divat illata is. Erről a trendről és úttörő jellegéről, valamint a Calvin Klein divatházról itt olvashat. A romantikus rózsa és virágos kompozíciók helyet a gender fluiditás lesz divatban, melyben a tipikus női és férfi jegyek keverednek egymással. Próbálja ki a rapper Majk Spirit új OneSpirit uniszex illatát.

Füst, gyanta és mirha

Nem csak a lakásillatok világában, de a parfümök esetében is azt látjuk, hogy egyre kedveltebbek a füstös aljegyek. A füst az ég és a föld közötti kapcsolat szimbóluma, az illat viselője ugyanis kapcsolattartó is egyben. Sőt, például Japánban az illatfüstök belélegzése egy Kodo nevet viselő ceremóniához kötődik. A mirha viszont a szomáliai balzsamfa értékes szárított nedve. Illata gyantásan kesernyés, viaszosan nehéz és néha vaníliásan édeskés. Az érzéki Yves Saint Laurent Opium 2009 parfümben is megtalálható és érdemes igyekezni megszagolni ezt az illatot. A Gucci Pour Homme II a sziporkázó és öntudatos férfi illata, mely a mirhát ibolyával és dohánnyal kombinálja, és az alapjában rejtőző olajfának köszönhetően rendkívül tartós.

Shiso

A shiso, másként perilla frutescens a csalán japán változata. Nem csupán a gasztronómiában, de ragyogóan friss, felvillanyozó energiákkal teli aromájának köszönhetően a parfümökben is használatos. Ezt a gyönyörű aromát például Tom Ford Mandarino di Amalfi többek között zsályát és gyantát is tartalmazó illatában is megtalálja.

Niche

Mi vár még ránk a jövőben? Egyenesen az ön DNS-éhez szabott illat! Ez egy olyan irányzat, mely a különböző kozmetikai ápolásban már lassan kezdi bontogatni szárnyait, és a parfümvilágban is alkalmazható. Eközben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az egy alkotóelemet tartalmazó parfümök, vagyis azok az illatok, melyek csak egy jegyből állnak és magas parfümőri művészetről tanúskodnak. Ön már kipróbálta az Escentric Molecules Molecule 01 vagy a Molecule 02 parfümjeit? 

Mindezek megkoronázásaként bemutatjuk azt a luxus illatot, melyben egyszerre több irányzat is megjelenik! Ez nem más, mint a Bvlgari Eau Parfumée au Thé Bleu levendula, ibolya és shiso leveleket is tartalmazó uniszex Eau de Cologne. Miért kötne kompromisszumot, ha minden az öné lehet😊?