10 trükk a gyönyörű pillákért, melyek megváltoztatják az életét

szempillaspirálok

A gyönyörű szempillákat kétségkívül a smink alapjának tekinthetjük. Még ha nem is használ más sminket, a szempillaspirál így is képes tündöklővé tenni a szemeit és kiemelni az arcot. Mindegyikünknek megvan a „maga legjobb szempillaspirálja“, melyre esküszünk. Viszont valóban helyesen használjuk? Lehet, hogy nem … 10 trükköt mutatunk be, melyekre érdemes odafigyelni, ha valóban tökéletes pillákat szeretne.

1.    A szempillaspirált ne használja 2-4 hónapnál tovább. Ezt követően ugyanis kiszárad, és már nem működik megfelelően.

2.    Amennyiben több réteget visz fel, akkor két réteg között hagyja mindig megszáradni az előzőt.

3.    Valóban dús pillákat szeretne? Akkor a szempillaspirál használata előtt vigyen fel a pillákra egy kis finom púdert, és meglátja, hogy az eredmény lenyűgözi!

4.    Szempillagöndörítő helyett használjon speciális szempillaspirált, mely íveltté teszi a pillákat. Minden a kefétől függ. A megfelelő felemeli és jobban íveltté teszi a pillákat, mint a szempillagöndörítő.

Tippünk: A Bourjois Mascara Volume Glamour Ultra-Curl vagy a Lancôme Virtuose, mely legenda a szempillaspirálok között.

5.    Amennyiben szeretné tökéletesen befesteni az alsó pillák legkissebbjét vagy a szemzugban lévő szempillákat is, akkor ne tartsa a szempillaspirált függőlegesen, hanem vízszintesen. Így sokkal egyszerűbb lesz.

6.    Ne felejtse el tisztítani a kefét. Csak így választ szét minden pillát, és csakis így lesz rajta megfelelő mennyiségű festék. Elég időnként 5 percre forró vízbe áztatni. A tubust addig takarja le mondjuk szalvétával, nehogy kiszáradjon.

7.    Ne használjon vízálló szempillaspirálokat. Sokkal gyorsabban kiszáradnak, mint a klasszikus szempillaspirálok.

8.    Ne pumpálja a kefét a tubusban, mert levegő kerül belé, mely így gyorsabban kiszárad.

9.    Sminklemosó helyett használjon kókusz olajat. Ugyanúgy lemossa a festéket, de ezenkívül táplálja és hidratálja is a pillákat.

10.    Használjon szempillaspirált szemhéjtus helyett. Tökéletesen néz ki! Természetesen megfelelő ecsetet használjon hozzá, melyre megfelelő festéket vigyen fel a szempillaspirál tubusából.

Tippünk: da Vinci Classic szemhéjtus ecset.

 

Eszter