Chanel Coco Noir Eau de Parfum hölgyeknek

2×
Chanel Coco Noir Eau de Parfum hölgyeknek
Chanel Coco Noir Eau de Parfum hölgyeknek
50 ml
47 350Ft

94 700,00Ft / 100 ml, áfával
Kód: CHA0515 | Raktáron
1
Express One (Transoflex)
hétfő 2021. 06. 28.
Személyes átvétel
szombat 2021. 06. 26.

Leírás Chanel Coco Noir
Összetétel

Bensőséges, csábító és egyszerűen lenyűgöző. A női Chanel Coco Noir eau de parfum a megigéző érzékiség modern megtestesülése: valódi érzelmeket, szabadság és függetlenség iránti vágyat sugároz magából.

  • keleties-fás illat balzsamos jegyekkel
  • Jacques Polge és Christopher Shledrake parfümőrök alkották
  • 2012 szeptemberében került kereskedelmi forgalomba

Az illat összetétele
Már az első illatolás során kíváncsiságot ébreszt a grapefruit, a bergamott és a venezuelai tonkabab lüktető, kifinomult elegye, de a citrusfélék és az édes, vaníliára hasonlító jegyek formabontó párosítása csak a nemes, virágos szívillat előjátéka. A szívillatban fokozatosan mutatja meg magát a májusi rózsa érzékisége és a rózsamuskátli különlegessége, amelyeket a jázmin és a nárcisz kísér. Végül az alapillatban a balzsamos tömjén, a lágy pézsma, a vanília és a szantálfa akkordjai fonódnak össze, amelyeket a földes indonéz pacsuli melengető hatása árnyal tovább.

Az illat története
A Chanel Coco Noir nem csak a múltból merít, bár elődei ‒ a Chanel Coco és a Chanel Coco Mademoiselle ‒ hagyományait folytatja. Születésénél a barokk stílusjegyei, az utazás és az éjszakai Velence is ihletként szolgáltak.

Összetétel

Ún. fejjegy – az applikálás után érezhető. A fejillat határozza meg az első benyomást, nagyon intenzív és gyorsan elillan.
Fej
bergamott, grapefruit, tonkabab
Ún. szívjegy – a szívillat néhány perccel a fejillat elillanása után bontakozik ki. Általában 2-3 órán át érezhető.
Szív
jázmin, rózsa, gólyaorr, nárcisz
Ún. alapjegy – a parfüm utolsó és leghosszabb fázisa. Körülbelül 4 órán át, de akár egész napon át is érezhető az alapillat.
Alap
tömjén, pacsuli, pézsma, szantálfa, vanília
Az illat fajtája
virágos, fás

Chanel a márkáról

Gabrielle Bonheur Chanel, a Chanel márka divat-királynőnek nevezett alapítója,1883-ban, Saumurban, egy nyugat-francia kisvárosban született. A divat világát azonban Párizsban hódította meg, mégpedig progresszív, nadrágszáras és szoknyás kosztümtervével.

Coco Chanel bárénekesnőként kezdte, s itt szerezte becenevét is. Már 1912-ben megnyitotta első divatszalonját, és hamarosan elismert divattervező lett. A 20. század közepén ő határozta meg a haute couture trendeket, és olyan személyiségek viseltek Chanel márkát, mint Jacqueline Kennedy vagy Grace Kelly.

G. B. Chanel hamarosan kiterjesztette érdeklődését a kozmetika és a parfüm világára is, és legelső parfümje már 1921-ben meg is jent a piacon. A legendás Chanel N ° 5 parfümről volt szó, amely mindmáig az egyik leghíresebb és legeladottabb illat a világon. Ma már viszont nyugodtan nevezhetjük ugyancsak kultikusnak a Chanel Chance, a Chanel Coco Mademoiselle, a Chanel Allure Homme Sport vagy a Chanel Gabrielle illatot is.

Értékelés Chanel Coco Noir2