Chanel

Gabrielle Bonheur Chanel, a Chanel márka divat-királynőnek nevezett alapítója,1883-ban, Saumurban, egy nyugat-francia kisvárosban született. A divat világát azonban Párizsban hódította meg, mégpedig progresszív, nadrágszáras és szoknyás kosztümtervével.

Coco Chanel bárénekesnőként kezdte, s itt szerezte becenevét is. Már 1912-ben megnyitotta első divatszalonját, és hamarosan elismert divattervező lett. A 20. század közepén ő határozta meg a haute couture trendeket, és olyan személyiségek viseltek Chanel márkát, mint Jacqueline Kennedy vagy Grace Kelly.

G. B. Chanel hamarosan kiterjesztette érdeklődését a kozmetika és a parfüm világára is, és legelső parfümje már 1921-ben meg is jent a piacon. A legendás Chanel N ° 5 parfümről volt szó, amely mindmáig az egyik leghíresebb és legeladottabb illat a világon. Ma már viszont nyugodtan nevezhetjük ugyancsak kultikusnak a Chanel Chance, a Chanel Coco Mademoiselle, a Chanel Allure Homme Sport vagy a Chanel Gabrielle illatot is.

teljes szöveg szöveg elrejtése

"A parfüm láthatatlan, de elengedhetetlen és pótolhatatlan divatkiegészítő. Jelzi a hölgy érkezését, és emlékeztet rá, amikor már elment." Coco Chanel

Szűrő
árfolyamkülönbség

akár

Kollekció
Továbbiak megtekintése
Kinek?
Ajándékok és akciók
Értékelés
  •   75
  •   13
  •   5
  •   2
Ajánlás

Gabrielle Chanel, Coco Chanel, Chanel n°5 ...

A Chanel márka 1909-es megalapítása óta az egyik legismertebb világmárkává nőtte ki magát. Ki ne ismerné a kis fekete ruha (little black dress), vagy a Chanel n. 5 ikonikus képét. Minden, ami a divathoz és a szépséghez tartozik megtalálható a Chanel márka kínálatában, legyen szó ruháról, kiegészítőkről vagy akár parfümökről. Mindezeket a legjobb alapanyagokból megalkotva.

Gabrielle-től egészen Coco Chanel születéséig

Gabrielle Bonheur Chanel, akit csak Coco Chanel néven ismer mindenki, a Chanel divatház megalapítója. Franciaországban született. 12 évesen elveszítette édesanját, aki varrónő volt. Édesapja, nem tudta vállalni a gyerekei nevelését és apácák által működtetett nevelőotthonba adta őket. Ez a visszafogott, egyszínű hangulatvilág nagyban befolyásolta Chanel későbbi munkáit. A Chanel ruhákról és Chanel parfümökről egyaránt visszaköszönnek az említett jegyek.

Karrierje elején Chanel bárokban és kávézókban adott elő sanzonokat. Ebben az időben szerezte a Coco nevet. Színpadi megjelenéseinek hála Coco Chanel rengeteg ismerősre tett szert, így 1910-ben megnyithatta első üzletét, melyben akkoriban még csak kalapokat árult. A jelenlegi Cambon utca 31-es szám alatt található üzletet 1918-ban nyitotta meg. Ekkor a kalapok mellet már ruhák is kaphatóak voltak az üzletben és megjelent az első Chanel parfüm, a legendás Chanel n°5 is.

A márkák elöljárója

A luxuskozmetikumok kiemelkedő tagjai a Chanel parfümök és a Chanel kozmetikumok, melyeknek minősége megkérdőjelezhetetlen. A Coco Chanel által alapított márka bizonyított az évek folyamán és olyan színvonalas termékeket dob piacra, mint a Le Volume De Chanel szempillaspirál, Rouge Allura Chanel rúzs vagy a Chanel Gabrielle parfüm.

A Chanel női parfümök legkiemelkedőbb darabjai

Coco Chanel forradalmasította a női parfümök készítését. A Chanel női parfümök az első illatok közé tartoznak, melyek nem természetes alapú virágkivonatokból készültek, hanem aldehideket használva alkották meg őket.

A kihagyhatatlan Chanel n°5

Az első illatok közül Chanel az 5-ös számú mintát választotta, innen ered Chanel n°5 illat neve. Pár évtizeddel később a Chanel n°5 illatot még mindig a világ legeladottabb parfümjei között tartják számon. Híres politikusok, modellek, színésznők, sportolónők viselik az illatot. A parfüm illata kifinomult és gazdag aromájú. Az illat a kezdetekben virágos és gyümölcsös tónusokat mutatkozik be, mely a barack, neroli és a bergamott illatával egészül ki. Az illat szíve a liliom, rózsa és a jázmin. Mindezt egy csipetnyi pacsuli, vetiver és a szatnálfa aromája kíséri. Semmi kétség, hogy a Chanel n°5 egy igazi klasszikus.

Az elegancia kedvelőinek

Méltán híres Chanel parfüm a Chanel Coco Mademoiselle. Az illat fejillatát az édes narancsvirág, a bergamott és a zamatos mandarin érezhető. Ezt követi a mámorító rózsa, a friss jázmin és az egzotikus ylang-ylang aromája. A Chanel Coco Mademoiselle alapillata, mely a leghosszabb ideig érződik a fehér pézsma, a keleties vanília és a vetiver kellemes elegye.  A Chanel Coco Mademoiselle nem csak egy illat, egy igazi élmény - az elegancia szimfóniája.

Lázadó, mint Coco Chanel

A kitűnni vágyó hölgyeknek tökéletes a Chanel Garbielle parfüm, melyet a márka alkotója Coco Chanel ihletett. A 2017-ben megjelent illat a lázadást és a bátor nők erejét jelképezi. Chanel Garbielle aromája négy virág tökéletes összjátékán alapszik. A gazdag szívben a ylang-ylang jegyekkel társuló jázmin bukkan fel. Ezt követi a narancsvirág és az érzéki tubarózsa üde illata. Mindezt elbűvölő fák suhallata és a zamatos gyümölcsök illata teszi teljessé. Ez az illat egy szokatlanul nőies és teljes mértékben érzéki Chanel parfüm illata.

A Chanel parfümök női termékei végeláthatatlan lehetőséget kínálnak. Az illatok kifinomult és egyéni stílust képviselnek, melyek viselőjüket mindig tökéletes formába hozzák. Tökéletes példája ennek a Chanel Allure illat is, mely a májusi rózsa és a vanília édes illatát ötvözi a citrusok üde jegyeivel és a jázmin lenyűgöző aromájával.

A Chanel parfümök férfi illatvilága

A Chanel parfümök listáján régóta nemcsak női parfümök sorakoznak. A márka kedvez a másik nemnek is. A Chanel parfümök férfi megtestesülése az igazi férfiasság jelképe, mely erőt és magabiztosságot képvisel.

Chanel Bleu

A legjobb példa az elragadó Chanel Bleu parfüm. A citrom és a friss menta kölcsönös harmóniája első illatolásra meglepő elegyet alkotnak. Ezeket a jegyeket hamar felváltja a bors, a gyömbér és a fehér jázmin ötvözete. A bódító élményt azonban az alapillatban található szantálfa és a cédrus aromája okozza. A Chanel Bleu szinte ódákat zeng a férfias szabadságról, és azok számára alkották meg, akik sohasem hagyják, hogy szabályok korlátozzák őket. 

Minden Chanel férfi parfüm a karizma és az erő együttes kifejezése, a luxusillatok minden pillanatban összeszedettnek és fáradthatatlannak mutatják majd viselőjét.

A Chanel kozmetikumok végeláthatatlan skálája

A Chanel parfümök csak egy részét képezik Coco Chanel örökségének. A Chanel kozmetikumok olyan szépségápolási termékeket foglalnak magukba, melyek világszerte keresettek és minőségük garantált. A tökéletes arcápolás elengedhetetlen kelléke egy Chanek krém, mely mély hidratálást biztosít és megőrzi a bőr fiatalságát. Az alapozó felvitele egy ilyen krémmel kezelt bőrre gyerekjáték.

A sminkmesterek ajánlásával

A legjobb sminkmesterek táskáiban ott lapul egy-egy Chanel smink kiegészítő. Ezek közül a legismertebb a Chanel szempillaspirál egy-egy ikonikus darabja. Essen a választása a Dimensions de Chanel, a Le Volume de Chanel vagy az Inimatable Intense spirálra, egyik sem okoz majd csalódást. Remekül kialakított kefe, megfelelő pigmentáció és tökéletes végeredmény jellemez minden Chanel szempillaspirált.

A Chanel kozmetikumok közül nem maradhat említés nélkül a tökéletes konzisztenciájú alapozók sora sem, melyek kellő fedést biztosítanak viselőjüknek és megfelelően hidratálják a bőrt. Legtöbbjük fényvédővel is rendelkezik így megvédi a bőrt a káros napsugaraktól. Az igazi Chanel smink élményt azonban a megfelelőn pigmentált púderekkel érheti el.

Elegancia a körmein is

Ha fontos Önnek a köröm és annak megfelelő kezelése, akkor nem hiányozhat a polcáról egy Chanel körömlakk. A hosszan tartó hatás lepattogás nélkül és az erős szín az alapja ezeknek a körömlakkoknak. Könnyen kenhető és pillanatok alatt megszárad. Az összes klasszikus árnyalatot megtalálja köztük, így mindig előkelő hölgyként jelenhet meg.

Fedezzen fel még több Chanel kozmetikumot a Notino oldalán, ismerje meg a Chanel parfümök és sminkek adta tökéletes megjelenés érzését.

teljes szöveg szöveg elrejtése