Carven

Carven parfümök | Carven – ikon az illatok között. A Carven egy francia haute couture márka, mely leginkább a ruházatra, cipőkre, kiegészítőkre és nem utolsósorban parfümökre összpontosít. A parfümök világában a Carven valóban ikonnak számít, a márka első parfümöt, a Ma Griffe -t a legnagyobb klasszikusokhoz tudnánk hasonlítani, mint amilyen a Chanel No. 5.

A Carven márkát 1945 -ben alapította Carmen de Tommasso Párizsban. Ő az alacsony hölgyeket szerette volna öltöztetni. Az a tény ihlette, hogy Ő maga sem volt magas növésű, és problémás volt megfelelő ruhadarabokat találnia, valamint olyan ruhákat szeretett volna tervezni, melyek viselésével legalább optikailag magasabbnak tűnik majd. Így tette félre addigi tanulmányait, mely a belsőépítészet és az építészet volt, és energiáját a divattervezésre fordította. Carmen gyorsan feltöltötte a piac ezen területén tátongó űrt, terveivel elbűvülte a hölgyeket. Ennek köszönhetően a Carmen márka nagyon gyorsan hatalmas sikereket ért el, és fokozatosan bővítette kínálatát. Később a márka vezetője Guillaume Henry lett, aki addig a Givenchy -nél dolgozott. Életre keltette és megfizethetőbbé tette a márkát.

A Carven márkát jellemzi az elegancia és a nőiesség, melyet az utazás és a művészet ihlet. Ezek a jellemzők megjelennek a parfümökben is. A már említett első női parfümöt a Ma Griffe -t 1946 -ban készítette Jean Carles. A Ma Griffe illat 60 éven át őrzi közkedveltségét. Az első férfi illatot, a Vetiver -t 1957 -ben hozta létre Edouard Hache. Manapság is a márka egyik közkedvelt illata.

Mára a márka majdcsak 20 különféle női és férfi parfümöt kínál, melyek készítésénél például olyan híres tervező is közreműködött, mint amilyen Francis Kurkdjian. A Carven illatok a legjobb minőség és a kifinomult stílus garanciája.

teljes szöveg szöveg elrejtése

Menu