Smink eltávolítása és arctisztítás

Smink eltávolítása és arctisztítás
Bőrtisztítás
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Micellás vizek
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Arclemosók
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Szemlemosók
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Tisztító maszkok
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Tisztító szivacsok
Nem tartalmaz a beállított szűrőknek megfelelő termékeket.
Választott már
  • Benefit

Miért fontos a mindennapi arctisztítás?

Míg testünket védi egy-egy ruhadarab, addig az arcunk minduntalan kitesszük a külső tényezőknek. A szél, a meleg, az eső, az izzadság mind-mind hatással vannak a bőrre. Ne engedje, hogy bőre idő előtt elveszítse ragyogását és élettel teli megjelenését; építse bele a mindennapokba az arctisztítás lépéseit, hiszen a bőr tisztítás nem marad eredmény nélkül.

Bőrtisztító rutin – az arctisztítás menete

Sminkeltávolítás

A sminkeltávolítás a megfelelő bőrtisztítás első és elengedhetetlen lépése. A megfelelő arctisztítás érdekében először el kell távolítani a bőrön található dekorkozmetikai réteget. Ha megfelelő alapozót használ, úgy az fényvédelmet is biztosít a bőrnek, így védve azt a nemkívánatos UV sugárzástól. Hasonlóan érdemes hidratáló sminket használni, hogy a bőr egész nap táplált és ragyogó legyen.

Bármilyen sminket is használ, figyeljen oda a választáskor, hogy a bőrtípusának megfelelő készítmény kerüljön a fürdőszoba polcára. Hiszen akkor lesz csak effektív egy készítmény, ha az arra hivatott bőrtípuson alkalmazzák. A szárazabb arcbőrre érdemes arctisztító tejet használni, míg a normál vagy zsíros bőrre tökéletesen alkalmas a tisztítógél.

Sminkeltávolításkor ne feledkezzen meg a szemkörnyék alapos tisztításáról sem. Az arc ezen részére külön sminkeltávolítót, ún. szemfestéklemosó készítményeket talál. A legtöbb termék könnyedén elbánik a vízálló szempillaspirálokkal, de a választáskor érdemes elolvasni, milyen smink eltávolítására ajánlott.

Ha megvan a megfelelő sminklemosó egyszerű dolga van. Csak tegyen belőle néhány cseppet egy sminkeltávolító vattakorongra, vagy mosható sminkeltávolító korongra és a korongot óvatosan nyomja az arc orrhoz közeli részére. Majd húzza a korongot a füle felé. Hasonló mozdulatokkal távolítsa el a sminket az egész arcról.

Tonizálás

Akármennyire ügyesek vagyunk, a bőrön mindig marad néhány szennyeződés. Ezek eltávolítására és a bőr frissítésére szolgálnak az arctonikok. A tonizálás az arctisztítás lépéseinek egy fontos pontja. Ezek a termékek alaposan tisztítják a bőr pórusait, hogy a továbbiakban használt hidratáló krémek és szérumok a lehető leghatékonyabbak lehessenek.

Hidratálás

A mindennapi arctisztítás utolsó lépése a megfelelő hidratálás, amivel megadhatjuk bőrünknek a kellő gondoskodást és a krémek segítségével felszívódhatnak a hatóanyagok. Az erre legalkalmasabb termékek a hidratáló krémek vagy gélek – itt is a bőrtípusunk alapján kell válogatnunk a termékek soraiból.

Amennyiben igazán alapos és intenzív ápolást szeretne bőrének próbálja ki az arcszérumok valamelyikét. Ezek a termékek sokkal koncentráltabbak és a hatásuk szinte azonnal érezhető. A szérumokat hetente/kéthetente egyszer javaslott alkalmazni. A bőr kényeztetésére hozták létre a kúrákat, melyek intenzív boosterek tartalmaznak, és a legtöbbször egy hétig tartanak. Ez idő alatt feltöltik a bőr sejtjeit a kellő tápanyagokkal, melyek a kívánt hatást hivatottak elérni. 

Bőrradír

Hetente egyszer a tonizálást követő arcápolási lépésben használjon bőrradírt, annak is az arcra kifejlesztett verzióját. Az arcradír eltávolítja a bőr elhalt hámsejtjeit. Használata után a bőr felfrissül. A bőrradír kis szemcséi pedig élénkítik a vérkeringést. Fontos, hogy mértékkel használjuk a termékeket, ugyanis a peeling túlzott használata megterhelően hathat a bőrre és megsértheti a bőr rétegét.

A mindennapi arctisztítás fontossága

Naponta rengeteg szennyeződés halmozódik fel a bőrünkön – sminkmaradványok, környezeti szennyeződések, elhalt bőrsejtek, fölösleges faggyú és rengeteg apró organizmus. Mindezekkel szemben a bőrünk nap, mint nap szembeszáll és védekezik. A bőr pórusainak eltömődésével, melyet ezek a feleslegesen felhalmozott méreganyagok okoznak, foltok, akár pattanások is keletkezhetnek. Hosszú távon az arctisztítás hiánya sápadt bőrt eredményez és segíti a ráncok megjelenését. Előzze meg ezeket a problémákat és segítse bőre regenerálódását a mindennapi arctisztítás rutinjának elsajátításával.

Arcitisztításhoz használandó kozmetikumok

Bőrtisztító kozmetikumok teljes hadát találja a Notino oldalán, dermokozmetikumok és hagyományos kozmetikumok között válogathat. A mindennapi arctisztításhoz szükséges sminkeltávolítóktól a szemfestéklemosó készítmények mellett, talál micellás vizet is.

A micellás víz az arctisztító kozmetikumok egyik legismertebb és legtöbb funkciót elvégző kozmetikuma. Effektíven távolítja el a sminket és a szennyeződéseket, mindemelett pedig hidratálja a bőrt. Igazi társ az utazásokkor, mikor elég ezt az egy terméket használni. Hosszú távon érdemesebb az arctisztítás minden lépését betartani az arra létrehozott termékekkel.

Kozmetikus segítsége

Ha igazán minőségi arctisztításra vágyik, keressen fel egy kozmetikust. Szakember lévén, mindemellett, hogy profi arctisztításban lesz része, kikérheti kozmetikusa véleményét, milyen termékeket használjon.  Az arctisztítás kozmetikus által végrehajtva igazi spa élmény, bár a pattanások eltávolítása nem a legkellemesebb érzés, biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtettünk bőrünk egészségéért.

Férfi arctisztítás

A mindennapi arctisztítás a férfiakat sem kerüli el. Azok az urak, akik betartják a bőrtisztítás lépéseit nagyobb sikereket érhetnek el a hölgyeknél, hiszen első látásra szembetűnik a gondoskodás és az ápoltság.

A férfiak dolgát nehezíti a rendszeres borotválkozás is, ahol ha nem használnak megfelelő termékeket könnyen megsérthetik a bőr felső rétegeit. Az arctisztítás menete számukra nemcsak a fentiekben felsorolt lépésekben merül ki. A borotválkozáshoz érdemes kímélő borotvahabot, a borotválkozás után valamilyen hidratáló after shave balzsamot használni. Így a bőr nem sérül és nem veszít természetes szépségéből. A férfi arctisztítás összességében jóval igényesebb, de a végeredmény biztos sikert arat.