Ugrás a fő tartalomhoz

Kozmetikai táska utazáshoz: Mi nem hiányozhat belőle

2022. június 22.Notino
A nyár már javában tart, és ez csak egy dolgot jelent: eldönteni, hová menjek nyaralni. De bárhová is megyek, egy fontos társat mindenképpen viszek magammal. A kozmetikai táskámat. Milyen hasznos dolgokkal lehet megtölteni és hogyan tudjuk biztosítani, hogy semmi ne folyjon ki, vagy ne szóródjon ki az utazás alatt? Mindent tudok és el is árulom Önöknek!

Válassza ki a megfelelő kozmetikai táskát 

A legfontosabb persze az, hogy olyan társat válasszon, amelyben minden kényelmesen elfér, és könnyen meg is található. Van, akinek elég egy kisebb kozmetikai táska, van akinek (mint nekem) két nagyobb táskára van szüksége. Egy az arc- és testápoláshoz és egy a sminkeléshez, nem igaz? 

Így számomra az első számú választás a Notino Charm Collection kozmetikai táska. Mindent „belegyömöszölök”, amire csak szükségem van, és sokszor már nincs is szükségem második táskára! Az összes flakont bele tudom tenni állítva, négy rekesze van, és néhány termék még teljes méretben is elfér benne. 

Ha nem olyan szépségápolás-mániás, mint én, és inkább valami kisebbre van szüksége, akkor a BrushArt Berry átlátszó kozmetikai táskát ajánlom. Legalább jól át tudja tekinteni, mi hol van, és könnyen tisztítható is. 

Termékek

És ha már saját magának válogat, nézze meg a párja számára készült utazási felszereléseket is – lehet, hogy még nem tud róla, de biztosan értékelni fogja, hogy nem lesz tele a bőröndje kozmetikumokkal. A Notino Men Collection férfi kozmetikai táska kisebb, egyszerű, de egyúttal minden szükséges jól elfér benne. 

TIPP: Ha már a különböző utazási felszerelések kiválasztásánál tartok, muszáj megemlítenem a kedvencemet, a Notino Classy Collection úti ékszertartó dobozt. Éppen elég nagy annak a pár ékszernek, amit utazáskor magammal hordok, cipzárral zárható, így igazán könnyű vele az utazás. 

 

Minden utazási kozmetikai táska elengedhetetlen tartozéka 

Csomagoláskor javaslom, hogy két lehetőség közül válasszon. Az egyik, hogy szerezzen be újrahasználható kozmetikai utazóflakonokat, amelyekbe átönti a készítményeket. A második, hogy a már megszokott saját kozmetikumok utazó kiszereléseinek beszerzése. 

Az utazó kiszerelések hátránya csak annyi, hogy nem minden terméknek van mini verziója.

Így gyakran más alternatívát kell keresni. Ha biztosra szeretne menni, hogy kedvenc szépségápolási termékeivel utazik, szerezze be a Notino Travel Collection üres kozmetikai utazóflakonokat, így könnyedén létrehozhatja a saját utazó kiszereléseit. Hasonlóan a kedvenc illatát is beleteheti az tölthető parfümszóróba és nem kell így a parfüm mini változatát keresgélni. 

Én ebből a szempontból egy kicsit lusta vagyok és rögtön keresem a mini kozmetikumokat. Főleg a test- és hajápolókat keresem, de egyes sminkeket is. Ugyanis ezek foglalják el a legtöbb helyet teljes kiszerelésben. 

És mivel az egész csomagolás főleg arról szól, hogy napos helyen leszünk, így ezt is figyelembe veszem a kozmetikumok válogatásánál. Minden hajtípus értékelni fogja a Schwarzkopf Professional BC Bonacure Sun Protect napkárosította hajra való hajápoló kozmetikai utazószettet. Található benne sampon, pakolás és spray is, és ráadásul saját táskája is van! 

A már napsugarak nélkül is kiszáradt és sérült hajra, próbálja ki a Moroccanoil Repair vagy a Moroccanoil Hydration szettet. Mindkét szettben rögtön négy termék található és ezeknek is van saját stílusos táskája. És magunk között szólva, tudjuk, hogy ezekből soha sincs elég. 

TIPP: Szeretné becsomagolni a sminkjét is az utazásra, de nem szeretne semmiből teljes méretet vinni? Ez igazán egyszerű. A Shiseido Benefiance szettben ugyanis minden megtalálható, amire szükség van az egyszerű mindennapos sminkeléshez a vakáció alatt. Például szemceruza, ajakrúzs, highlighter, de még arcpakolás és arcszérum is. Mindez egy szépen csomagolt kis táskában – így fest egy igazán stílusos úti kozmetikum. 
Hogyan csomagoljuk be a kozmetikumokat az utazásra? 

Az utolsó kérdés, hogyan csomagoljunk be mindent úgy, hogy az úton semmi se törjön össze vagy boruljon ki. Értem, hogy a reptéri vagy a vasúti dolgozókat nem igazán érdekli az én kedvenc highlighterem vagy a micellás vizem – így nekem kell biztosítani, hogy a csomag kezelése során semmi bajuk ne essen. 

Termékek

Mi a legfontosabb? Ne vigyen magával semmit, aminek nincs jó minőségű csomagolása és könnyen kinyílhat az úton. Az ilyen készítmények inkább várják meg otthon a polcon. Mit tehet még azért, hogy minden úgy érkezzen meg, ahogy azt becsomagolta? 

  • Fogjon egy egyszerű ragasztó szalagot és ragassza le a szemfestékeket, sminkpalettákat, highlightereket és így tovább. Nem nyílnak ki és nem szennyezik be a többi felszerelést. 
  • Ha visz magával tonikot, tisztító habot, vagy más kupakos folyékony terméket, próbálja meg a kupakot betömni vattával és lezárása után ragasztószalaggal leragasztani. Így biztosítja, hogy nem nyílik ki, de még ha egy kicsi ki is borulna, a vatta megállítja! 
  • Egyúttal javaslom, hogy minden folyékony terméket tegyen külön egy zárható zacskóba. 
  • Egy átlátszó zárható zacskó mindig jól jön egyébként is! Ha repülővel utazik csak kézi csomaggal, akkor csak 100 ml-ig engedélyezett folyékony terméket vinni. Minden szépen áttekinthetően kell legyen átlátszó zacskóban és a reptéri ellenőrzésre készen.
  • Ne vigyen semmit üvegben, könnyebben eltörik és a kedvenc terméke nélkül marad üvegszilánkokkal teli táskával. 

Nos, Ön készen áll már a nyaralásra, vagy még keresi a megfelelő sminktáskát és kozmetikai úti szettet?

Olvasson tovább