Ugrás a fő tartalomhoz

Hogyan válassza ki a legjobb primert az alapozójához, a szemfestékéhez és a rúzsához? Segítünk!

2023. 09. 04.

Iva Davies

5 perces olvasás

Primert használhat az arcbőrére, a hosszabban tartó szemfestékért és a bársonyosan puha ajkakért. A választék óriási, és az Ön számára legjobb primer kiválasztása komoly kihívást jelenthet. Melyiket válassza, és hogyan használja helyesen? Online is tudunk segíteni a választásban!

Primer alapozó alá

Az alapozó alá használható primer számos különböző formában és textúrában kapható. A szilikonalapú bőrsimítótól a bőrfelszínt világosító, hidratáló és mattító krémekig sokféle termék közül válogathat. Így amellett, hogy használata esetén a smink hosszabban tart, garantálja a ragyogó, matt és sima arcbőrt is. 

A primerek egymással is könnyen kombinálhatók. Használhat mattító primert a T-zónára és élénkítőt az arccsontokra. Hidratáló primert a szárazabb területekre és színezett primert a szükséges részekre, például a pigmentfoltok korrigálására. Egyszerűen, csak ne féljen játszani a bőr előkészítésével. A primer alá természetesen használjon megfelelő bőrápolót és fényvédőt

Mire figyeljünk a primer kiválasztásakor? 

Mielőtt még belevágna a primer megvásárlásába, nézze meg, hogy milyen típusú az alapozója. Szilikonbázisú vagy hidratáló/vízbázisú? A szilikon valójában olaj, az olaj pedig taszítja a vizet. Így előfordulhat, hogy ha szilikon/víz kombinációt használ, az alapozó kiszárad az arcán, és csúnya, repedezett réteget hoz létre. Emiatt mindig érdemes víz/víz vagy szilikon/szilikon kombinációt használni.

Még így sincs teljesen biztonságban, mert ha a szilikonbázisú alapozó alá vastag réteg szilikonalapú primert használ, akkor az alapozó, a felvitele közben szétmorzsolódhat az arcán. Tehát itt is érvényes a szabály, miszerint a kevesebb több.

A legjobb primerek alapozó alá

Hogyan válasszuk ki a legjobb primert online?

A primer kiválasztása online egy kis kihívást jelenthet. De ha végigolvassa tippjeinket, pillanatok alatt megtalálhatja a tökéletes primert. Íme!

  1. Határozza meg a bőrtípusát: ha tudja, hogy száraz, zsíros, dehidratált vagy érzékeny a bőre, már jó úton halad a tökéletes primer kiválasztása felé.
  2. Mérlegelje bőrének igényeit: szeretné összehúzni a pórusait, kisimítani a bőrét, vagy megszabadulni a bőrpírtól? Hiányolja a bőre ragyogását, vagy éppen túlságosan csillog? Összpontosítson az alábbi kategóriák alapozóira.
  3. Olvassa el figyelmesen a termékleírásokat: Különösen azokra a kulcsszavakra érdemes figyelnie, amelyek megfelelnek a bőrtípusának és annak speciális igényeinek. 

Az sem rossz ötlet, ha elolvassa az egyes termékekről szóló véleményeket. Keressen olyanokat, amelyek írói ugyanazokat az elvárásokat támasztják a primerekkel szemben, mint Ön.

Primer szemfesték alá

Ha a szemfestéke néhány óra elteltével vékony csíkban válik le a szemhéjáról, akkor szemhéjprimert kell használnia. A szemhéjprimerek kisimítják a szemhéjat, így garantálják a szemfesték jobb tartósságát és intenzívebbé teszik a színét.

A legjobb primerek szemfesték alá

A szemhéjprimerek lehetnek átlátszóak, testszínűek vagy színesek. Hétköznapi használatra alkalmasabbak az átlátszó vagy a testszínű primerek. Ha különösen intenzív szemhéjfestéket szeretne, szerezzen be egy hozzá illő árnyalatú primert.

A szemhéjfesték alá használt primerre ugyanaz érvényes, mint az alapozó alá használt primerre. Ne használjon belőle túl sokat. Hiába visz fel belőle többet, az árnyalatok nem tartanak sokkal tovább, mint primer nélkül. A használata során a gyorsaság is fontos. A primernek kicsit „ragacsosnak“ kell lennie, hogy a szemhéjfesték jól tapadjon rá.

Primer rúzs alá

A rúzsok legtökéletesebb tartósságát az ajakkontúrceruza garantálja. Ha viszont bársonyos ajkakat szeretne egy tökéletesen tartós rúzs alatt, akkor nem nélkülözheti a speciális ajakprimert. Táplálja, kisimítja és tökéletesen előkészíti az ajkakat a rúzsozásra. Ne féljen a sminkelés legelején felvinni az ajkakra, hogy a primernek legyen ideje kifejteni a hatását. De ne felejtse el a felesleges mennyiséget egy papír zsebkendővel felitatni.

A legjobb primerek ajkakra

Az ajakprimer akkor is remek választás, ha matt, hosszan tartó rúzst szeretne használni, de az szárítja az ajkait. A primer megadja a szükséges hidratáltságot és kellemesebb érzést biztosít az ajkakon. 

Primer szempillákra

Ha hosszú, dús szempillákról álmodik, de a szempillaspirál önmagában nem segít, próbáljon meg a szempillaspirál alá primert használni a szempilláira. A szempillaprimerek általában fehérek, így látszik, hogy hova vitte már fel. Használhat átlátszó szempillaspirált is (amely a szemöldök formázására is alkalmas). A primerek sűrítik, meghosszabbítják, táplálják és ápolják a szempillákat, és tartósabbá teszik a szempillaspirált.

A leghosszabb szempillákért próbálja ki ezeket a primereket

Most már tudja, hogy egyáltalán nem kell tartania a primerek használatától, és hogy nem csupán a tartós smink elkészítésében lesznek segítségére. Melyiket választja?