Ugrás a fő tartalomhoz

Szükségem van egy új parfümre! Mit kell tennie, ha megunta kedvenc illatát, és váltani szeretne

2023. 01. 16.Jana Potuznik
5 perces olvasás
Minden egyszer véget ér, és a kedvenc illat iránti szeretet is elmúlhat. Hirtelen az már nem az igazi. Zavarja Önt, hogy valójában már nem is érzi önmagán. Nem számít, mi készteti Önt arra, hogy változtatni akarjon. Az a fontos, hogy az új illatos szerelem keresése jól sikerüljön!

Egy olyan változás, amelyet Ön és a környezete is megérez

Az, hogy a parfümváltás nagy dolog, különösen a mi női világunkban, valószínűleg nem vita tárgya. Az illat, amit viselünk, nagyjából elárulja a környezetünknek, hogy kik is vagyunk. És azt is meghatározza, hogyan érezzük magunkat. Amíg az egyediség érzetét kelti, vagy a megszokott kényelem érzésével kényeztet, addig parfümünk rivaldafényben sütkérezik. De ha már nem az „igazi ", akkor ideje cselekedni. Milyen út vezet az új illathoz?

Önt is megőrjíti, hogy néhány perc után már nem is tudja, hogy parfüm van Önön, és az illat eltűnik? A parfümkészítők szerint az ideális helyzet az, amikor nem lehet észrevenni, mikor illatozik Ön, az Ön bőre, a pézsma, és amikor már kezdik észrevenni az emberek a parfümöt, amelyet visel. Már az, hogy nem is tud az illatról, jelentheti azt, hogy a megfelelőt viseli! Próbáljon meg parfümözött kozmetikumokat hozzávásárolni – esetleg tusfürdőt vagy testápolót, ha a parfümjéhez ilyen is készül, és több rétegben vegye körül magát újonnan az illattal.

1. Próbálja ki az intenzív változatot 

Sok parfümóriás megkedvelte a "van egy parfümünk, és készítünk egy intenzív változatot" játékot. Nem az illat erősebb koncentrációjáról van szó, hanem inkább egy olyan variációról, ahol az egyik összetevő kiemelkedik, vagy a fő összetevők körüli kompozíciót kissé megváltoztatják. Már a játékosság is szexi!

Az intenzív változat kipróbálása a logikus első lépés, ha új illatot keres. Van például Mugler Alien Goddess és mellette  Mugler Alien Goddess Intense. Vagy  Armani My Way és mellette  Armani My Way Intense... Ugyanez történik a férfi illatokkal is! És hasonlóképpen működnek a noir vagy abszolút változatok is. 

Próbálja ki az illatok kombinálását. Ahogyan mondjuk kétféle árnyalatú rúzst használ, úgy kísérletezhet a parfümökkel is. Pokoli is lehet, de ha abból indul ki, hogy a hasonló típusú illatokat választ ki, akkor érdekes módon találkozhatnak egymással! Néhány gyártó valóban számít erre, mint például a Narciso Rodriguez For Her Musc Noir szett esetében. 

Tippek nagyszerű női illatokra a 2023-as év elejére

2. Határozza meg kedvenc összetevőjét

Intenzívebb opciója nem létezik, vagy Ön már unja? Ilyenkor a legegyszerűbb, ha egy hasonló kategóriájú illatot keres, mint amit eddig használt. De feltételezve, hogy tudja, milyen összetevő az Ön gyengéje. A vanília? A fás tónusok? A jázmin? Kövesse ezeket! A parfüm illatai segítségével ez könnyen fog menni. Kereshet egyedül is, és kalandként élheti át a keresést. 

Ön álmodozó vagy teljesítményre hajtó sportoló? Konzervatív, vagy szereti a felfedezéseket? Mindezek meghatározzák, hogy milyen jelentős változást tud elviselni a parfümben. És azt is, hogy melyik illatkategóriát részesíti előnyben. Sportolóként talán friss, vizes, citrusos, értelmiségiként pedig egy könyvvel a kezében talán pézsma, vanília vagy fás illatot? 

Érdekes férfias illatokat keres?

3.Nézze meg a palack színét 

Ez nem egészen 100%-os szabály, de bizonyos színű palackok többnyire bizonyos típusú illatokat tartalmaznak. A fehér és átlátszó üvegek finom, légies, púderes, friss illatokat rejtenek. A vörös szín erősen nőies, a lila vagy magenta tónusok szintén nagyon kifinomultak, a fekete palackok pedig gyakran bizonyos kalandvágyat, erőt és elszántságot rejtenek. 

Az Ön személyes színpreferenciái is sokat elárulnak Önről. Ha szereti a merész színeket, és látszólag esztelenül, ugyanakkor tökéletesen átgondoltan kombinálja ezeket, nehezen fog beleszeretni a finom virágkompozíciókba. Inkább a kifejező és ideális esetben az uniszex  niche variációkat fogja választani. Ha Ön szereti a feketét, akkor nem fog a citrusfélékhez nyúlni, de élvezni fogja a fás,  chypre vagy fűszeres illatokat...

Az alapvető irányelveket a parfümváltáshoz most már látja. Ha pedig meg kell erősítenie a választását, használja bátran a  Try It First szolgáltatást. A parfümhöz kap egy kis mintát is, ezt letesztelheti, és ha megszereti, csak akkor kell majd megtartania a nagy kiszerelésű parfümöt.

Olvasson tovább