Ugrás a fő tartalomhoz
Ne szedd a szemöldököd, és használj rúzst! Ön mit üzenne fiatalabb énjének?
2023. 03. 01.Iva Davies
6 perces olvasás
Réges-régen fiatalok és szépek voltunk, és olyan dolgokkal foglalkoztunk, amelyeken ma már csak mosolygunk. De akkor ezek irtóra fontosak voltak, ez ugye világos. Arra viszont már nem nagyon figyeltünk oda, ami a hasznunkra válhatott volna. Olvassa el, mit üzennénk mi a szerkesztőségben fiatalabb ÉNÜNKNEK.

A fiatalság évei gondtalanul a legjobbak, de lássuk be, az évek múlásával szerzett tapasztalatok segítenek megoldani az igazán fontos dolgokat is. És sok olyan „problémán”, amiken fiatalabb korunkban napokig vagy akár hetekig is rágódtunk a barátnőkkel vagy haverokkal, most csak mosolygunk egyet. Mit akarna, vagy inkább mit kellene hallania fiatalabb énünknek?

Ne nyúlj a szemöldöködhöz, és a pedikűr az alap

U. Júlia, Online szerkesztő

Kedves Júlia! Minden este alaposan távolítsd el a sminked. A szemsmink eltávolításához használj érzékeny szemre készült termékeket, igyál sokat (vizet!), és védd magad a napfénytől (beleértve a füledet és az ajkaidat). Túrákra is vigyél magaddal fényvédő termékeket, hajkondicionálókat és pakolásokat. Ne félj a piros rúzstól, jól áll neked. Ne szedd magad a szemöldököd, és pontosan magyarázd el a kozmetikusnak, mit szeretnél. Újra visszatér a 90-es évek divatja, de neked nem kell minden divathullámot követned. Rendszeresen pedikűrözz, a bőrkeményedések megnehezítik a járást! 

Festetlen hajjal egyszerűbb az élet

P. Judit, Online szerkesztő

Ne fesd a hajad! Csodás barna hajjal áldott meg a sors, rengeteg árnyalattal, amelyek természetes módon összemosódnak. A lányodé is ugyanilyen lesz, csak éppen piszkos szőke változatban, és te öt éves korától magyarázkodhatsz majd mindenkinek, hogy nem visel melírt. És ahogyan öt éves korától ő sem fog melírt viselni, te is kerüld el. És persze más kísérletezéseket is: narancssárga, szőke, fekete? Egyik sem neked való. Szeresd a természetességedet, és ahelyett, hogy festenéd a hajad, fektess be inkább az egészséges hajba és a minőségi samponokba és hajkondicionálókba. Az élet sokkal könnyebb hajfestés nélkül!

A fiatal Júlia és Judit erre vágytak volna:

A legfontosabb a smink eltávolítása 

Cs. Diana, Projektmenedzser

Az isten szerelmére kérlek, minden este tisztítsd meg az arcod! Gyönyörű fiatal bőröd van, felejtsd el azokat a rossz minőségű sminkrétegeket amelyeket este úgysem fogsz rendesen lemosni. Csak reggel távolítod el a sminket? Ki hallott már ilyet! Szóval, ha nem vágysz tönkrement szempillákra, eltömődött pórusokra és csúnya bőrre, minden este irány a fürdőszoba, és mondd el magadban a sminkmantrát: az első mosással lejön a smink, a másikkal megtisztul a bőröm. 

Ne egyél krumplit cukorral

R. Alice, Lead of Content Marketing

Ne fesd zöldre a hajad. Bár az első 2 hétben nagyon menő leszel az iskolában, de aztán sok időbe telik, míg lenő. Ha szemhéjtust akarsz használni, akkor csak valami visszafogottat, nem feltétlenül kell Drakulára hasonlítanod. És ne edd azt a krumplit cukorral, ne fogd a terhességre, a szoptatás alatt nem fogsz lefogyni.

Alice és Diana ezeket imádnák:

A fényvédő faktor nem csak az időseknek való   

D. Éva, Online szerkesztő

Tanuld meg felismerni, mit is akarsz valójában, és élj magad szerint. Minél előbb. És állíts fel egyértelmű határokat, így többé nem okoz gondot, hogy „nemet” mondj, vagy elküldeni valakit a „francba”. Ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak. Csak néhány ember van a világon, akiknek törődnöd kell a véleményével. Hozzájuk tartsd magad.

Használj magas védőfaktorú krémeket. Állandóan. Nem számít, hogy nyaralás után azt fogják tőled kérdezni, miért vagy olyan fehér, mint a fal. Kísérletezz a hajaddal. Szőke, rövid, hosszú, mindegy. Mikor, ha nem most?

Ne diétázz. Csak megrontja a kapcsolatodat az ételekkel és a testeddel. Tisztítsd alaposan a bőröd. Minden nap! Ne félj a merész rúzsoktól. Csak egyszer élsz, és kár volna egy ilyen isteni dologban korlátoznod magad, mint a rúzsok. 

Szeretteidnek mindig mondd, hogy szereted őket. És ölelgesd őket. Lehet, hogy nem lesznek itt olyan sokáig, ahogy azt gondolod. És még egyszer megismétlem, kend magad védőfaktorokkal. Természetesen.

Alkohol? Még a sminklemosó vízben se!

Léna, Online Content Editor

Ne használj alkoholos sminklemosót. Ki a fene tanácsolta ezt neked? Távolítsd el a sminket, még akkor is, ha előtte hajnali háromkor anyukád gondosan ápolt sziklakertjére dobtad ki a taccsot, ne használj több tonna sminket a még feszes, fiatal bőrödön, és a kontúrceruzával is csak a saját ajkaidat rajzold körbe, ne a képzeletbeliket. És nézz utána időben (mármint rögtön, ahogy megtanulsz olvasni), hogy mik is azok a magas SPF-tartalmú krémek, és használd őket minden nap ott, ahol a bőröd kilátszik a ruhád alól.

Ne fesd otthon a hajad, és ha már fodrászhoz mész, ne legyél lusta, és menj el a jól beválthoz, ne a sarki fodrászhoz. Huszonévesen így nem kell búcsút mondanod a hajkoronád felének. És keress hajhullás elleni termékeket. Ja, és ne légy olyan jó kislány, élj itt és most, adj teret a megfelelő gondolatoknak, legyen meg a flow. Ennyi.

Évának és Lénának biztos szüksége lenne ezekre:

Inspiráltuk? Ön mit üzen fiatalabb énjének?

Olvasson tovább