Ugrás a fő tartalomhoz

Szemhéjfestékek: Melyek a legjobbak?

2022. június 14.Notino
Ön mi alapján választ szemhéjfestékeket? Attól függően, hogy a színük mennyire passzol a szemszínéhez, vagy más tulajdonságokra is gondol? Jó, ha átgondolja, hogyan mutatnak majd a szemfestékek a szemhéjon, hogyan lehet őket a legjobban felvinni, és mennyi ideig bírják. Készítettünk Önöknek egy szuper útmutatót a szemhéjfestékek sokaságának világába.

Száraz szemhéjfestékek

Ezt a típusú szemhéjfestéket bizonyára mindenki ismeri. Megtalálhatók minden drogériában és sminkes üzletben, és általában szilárd formába préselik össze őket sminkpalettákban. Véleményem szerint egy ilyen, az Ön alapszíneit tartalmazó szemhéjfesték sminkpaletta alapvető fontosságú. Ugyanis sokféle lehetőséget kínál: Használhat csak egy színárnyalatot, vagy létrehozhat különféle sminkeket vele a természetestől a hangsúlyosabbig. 

Az ilyen szemhéjfestékek felviteléhez legszívesebben a természetes sörtékből készült ecsetet használom. Kicsit durvábbak, így jobban felveszik a festéket, és kényelmesebb velük a munka a szemhéjon. 

TIPP: Szeretné, hogy szemfestéke minél intenzívebb legyen? Használjon szemfesték bázist, ezt követően ne kenegesse a szemfestéket, hanem inkább nyomkodja be a szemhéjába. Ha pedig a finomabb smink tetszik a szemhéjakon, akkor az alapozó bázisra vigyen fel egy finom réteg átlátszó púdert – így a szemfestéket jobban el lehet majd „satírozni“.

Az én kedvenc sminkpalettám a Bourjois Eye Catching – nemcsak ideális színkombinációt tartalmaz, hanem egy forgatható tükröt is. Jól elfér egy kisebb táskában is, így szinte mindig velem van.

Amennyiben több színárnyalatot szeretne, szerezzen be egy Lorac PRO sminkpalettát, amelyben rögtön 18 szín található. Megtalálható benne az alapszínek egész skálája, és például szép füstös sminketis lehet vele varázsolni. 

Még merészebbre és színesebbre vágyik a nyárra? Akkor javaslom a Makeup Revolution X Roxxsaurus sminkpalettát vagy a NYX Professional Makeup Hot Singles™ mono szemhéjfestékeket. Mikor máskor élvezze a funky színeket, ha nem éppen nyáron? 

Termékek

TIPP: Ha nem kedveli annyira a sminkpalettákat és megelégszik egy alapszínnel is, akkor elég ha beszerzi a Clinique All About Shadow™ Single sminket. Nagyszerű az állaga, és szépen lehet rétegelni is, így egyetlen szemfestékkel létrehozhat finom nappali vagy merészebb esti sminket is. 

Por állagú szemfestékek 

Száraz szemhéjfestékeket nem csak sminkpalettákban lehet megtalálni. Vannak olyan por állagú szemfestékek is, amelyek lehetnek matt árnyalatúak, de gyakran gyönyörű, csillámló porok formájában is megtalálhatók. Ha megpróbálja feldobni velük az alapsminkjét, szerintem pár perc alatt elkészül az esti partira.

Zsíros szemfestékek 

Az úgynevezett zsíros szemfestékek lehetnek krémes vagy géles szemhéjfestékek, és a szárazoktól az állagukban különböznek. Nagyszerűen mutatnak a szemhéjon, de nem javaslom egész napos viseletként, ha nem akarja állandóan igazgatni a sminkjét napközben. Főleg meleg időben a szemhéjfestékek könnyebben összefolynak egy csúnya vonalba. Bár könnyen szétkenhetők újra, de erre azért gondolni kell. 

Ami a felvitelt illeti, próbáljon ki szintetikus sörtével készült szemfesték ecsetet, vagy adjon esélyt az ujjakkal való felvitelnek. Ezáltal létrehozhat egy kicsit kusza, de mégis szexi sminket.

Szereti a csillámló szemhéjfestékeket? Biztosan tud választani majd a NYX Professional Makeup Prismatic Shadows gyönyörű szemhéjfestékeiből. Ezek a szemfestékek és a csomagolásuk is szinte kínálják az ujjbegyekkel való alkalmazást és a lezser beach smink stílus kialakítását.

TIPP: Amennyiben szereti a géles szemfestékek végeredményét, akkor próbálja létrehozni az alapot száraz szemfestékekkel, amelyek gondoskodnak a tartósságról, és alkalmazza a géles árnyalatokat a mozgó szemhéj közepére vagy a belső szemzugba. 

Termékek

Szemfestékek ceruzában

A ceruzás szemfesték egy másik módszer arra, hogy megkönnyítse a krémes szemfestékek felvitelét. Alkalmazza a szemfestéket közvetlenül a ceruzából, vagy legfeljebb satírozza el egy kicsit az ujjával. Az ilyen ceruzát javasoljuk a kézitáskába is elsősegélyként – nem nyílik ki egykönnyen a csomagolása, és nem folyik ki. 

Folyékony szemfestékek 

Ezt a típusú szemfestéket már lehet, hogy többször összekeverte az ajakfénnyel. Ugyanis szintén egy applikátorral ellátott tubusban található, de ne hagyja magát becsapni, koncentráljon a szemekre! 

Az applikátornak köszönhetően nagyon könnyen felvihető. A szemfesték elvileg gyorsan megszárad a szemhéjon, de azért vigyázzon, és ne alkalmazzon feleslegesen vastag réteget. Ezek a szemfestékek nem éppen a legtartósabbak, és hasonlóan a gélesekhez könnyebben elmosódnak a szemhéjon, vagy ha nem a legjobb minőségűek, csúnya foltokat hagynak maguk után. Szerintem ideális a használatuk például egy fotózásra.

Vízálló szemfestékek

Végül nem hagyhatok ki egy utolsó tippet, ezek pedig a vízálló szemfestékek. Közeleg a nyár, és bizonyára sok időt szeretne eltölteni vízparton. Vagy nem? Semmi vész! A vízálló szemfestékeket a nyári hónapokban értékelni fogja a városban is az egész napos rohanás közepette és az értekezletekkel teli napokon. Biztos, hogy ez egy olyan smink, amelynek nyáron esélyt kell adni.

És Ön? Már tudja, hogy melyek az Ön számára legjobb szemfestékek? Vagy még kipróbál néhányat a biztonság kedvéért? 

Olvasson tovább